Julebrud med marcipan og chokolade

oskrift på julebrud med chokolade

Julen er en tid for hygge, smagfuld konfekt og kreative bageprojekter. En klassiker, der aldrig skuffer, er julebrud med marcipan og chokolade. Denne opskrift kombinerer de bedste juleingredienser – sød marcipan, fyldig chokolade og sprøde nødder – i én uimodståelig lækkerbisken. Julebrud er ikke kun nemt at lave, men også en fornøjelse at servere til venner og familie i den søde juletid, særligt med lidt smør på.

Nemme julebrud

Julebrud med marcipan og chokolade

Nem opskrift på julebrud med marcipan og chokolade er perfekte i julen. De er svampede og smager vidunderligt.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 10 Brud
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time 45 minutter
I alt2 timer 5 minutter

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 250 ml vand
  • 20 g rørsukker*
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 tsk stødt kardemomme*
  • 500 g hvedemel
  • 40 g smør (blødt)
  • 1 stk æg
  • 75 stk marcipan
  • 75 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • OBS! Jeg bruger en røremaskine.
  • Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  • Tilsæt hvedemel og ælt det hele sammen til dejen er lind og slipper skålen kanter. Tilsæt blødt smør og ælt det ind i dejen. 
  • Lad dejen hæve tildækket, et lunt sted, i 1 time.
  • Skær marcipan i mindre tern, og hak chokoladen groft.
  • Slå dejen ud og lav en fordybning i dejen. Slå et æg ud i fordybningen.
  • Kom marcipanstykker og chokolade heri.
  • Fold dejen ind over hinanden og brug en dejspatel eller kniv til at hakke dejen sammen til mange små stykker – sørg for at det hele hakkes godt sammen, men uden at det æltes. Det skal blive til stykker/brud.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Del den hakkede dej i 10-12 brud og kom dem over på bagepladen.
  • Lad brudene efterhæve i 45 minutter med et viskestykker over sig. 
  • Tænd ovnen på 200° varmluft.
  • Bag gulerodsbrudene i 12-15 minutter til de lettere gyldne og gennembagte. 
  • Lad dem afkøle på en bagerist. Servér dem lune, evt. med lidt smør.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på julebrud med marcipan og chokolade

Jeg har i mange år bagt disse luftige gulerodsbrud, og tænkte derfor på: hvorfor ikke prøve at lave en juleversion med marcipanstykker og chokolade. Det var sådan denne opskrift kom til i mit køkken.

Julebrud med marcipan og chokolade er en lækker slags bolle, der kombinerer den søde smag af marcipan med den luksuriøse smag af chokolade. Denne opskrift er perfekt til dig, der elsker at lave dine egne boller og vil imponere både familie og gæster, fx til en julebrunch eller kan gives som gave i en fin indpakning.

Juleboller
Den bedste opskrift på juleboller med appelsin, kardemomme og nødder. Bollerne smager af jul, og er bløde og luftige. Prøv dem her, til julehyggen.
Gå til opskrift
Opskrift på luftige og bløde juleboller
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1045
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments