Avocadodressing

avocadodressing til kylling eller laks

Sådan en avocadodressing kan virkelig spises som tilbehør til rigtig mange retter, alt fra kylling, fisk til salater. Og tit mangler man jo lige den der dressing – her er denne med dressing med avocado altså helt perfekt fordi dressingen har den her cremede konsistens man bare tit lige mangler som erstatning for fx sauce! Det gør jeg ihverfald.

Lækker avocadodressing med creme fraiche og citron

Som sagt er avocadodressing super lækker og vildt nem at lave! Den fungere til alverdens andre retter, som en slags cremet dressing eller dip, om man vil.

Avocado er godt i særligt det mexicanske køkken, og derfor er denne avocadodressing også god at bruge i alt fra tortillas, tasos eller salatbowls. Kun fantasien sætter grænser! Og vælger du at bruge med de mexicanske retter, så vil jeg anbefale du smager til med lime frem for citron, og hakker lidt koriander og vender med. Se det som et slags alternativ til guacamolen.

lækker avocadodressing

Opskrift på en cremet dressing med avocado

En avocadodressing er super nem at lave, da alle ingredienser i opskriften blot skal blendes sammen. Når du har blendet alle ingredienserne har du altså en skøn avocadodressing der er har en lækker cremet konsistens og som er frisk og som smager dejligt.

Og så har den jo en smuk lysegrøn farve, som vil pynte på enhver tallerken. Jeg håber du vil synes om opskriften!

lækker avocadodressing

Avocadodressing

En lækker cremet avocadodressing der er perfekt til røget laks, salater, kylling, mexicansk mad og meget mere.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse2 minutter
Tilberedelse3 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 1 stk avocado
  • 15 g creme fraiche 18 %
  • 45 g olivenolie*
  • ½ stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Noter

  • Tip: Skal du bruge den til mexicansk mad, så kom lidt hakkede koriander i og smag til med lime frem for citron. 

Fremgangsmåde

  • Fjern skræl og sten fra avocadoen og blend dem med creme fraiche og olivenolie og smag til med citronsaft, salt og peber
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad kan jeg servere til avocadodressing?

En avocadodressing er ret fast i konsistensen, og forholdsvis nedtonet i smagen. Derfor går dressingen godt til sprøde elementer som fx salater, men også kød og fisk. Her kommer et par eksempler på, hvor den cremede avocadodressing vil være god.

  • Salat: Man kan servere avocadodressingen som en slags dip til salaten eller vende den med salaten. Det har jeg fx gjort i denne cremede spidskålssalat.
  • Kylling: Brug avocadodressingen som tilbehør til fx helstegt kylling, marineret kyllingebryst eller kyllingelår bagt i ovnen.
  • Laks: Avocadodressingen går også godt sammen med laks. Fx et stykke bagt laks i ovnen, men i særdeleshed med røget laks. Fx ville det være lækkert at smøre et stykke ristet brød med dressingen og toppe med skiver af røget laks. Det ville også være lækkert at erstatte creme fraichen med avocadodressingen på disse spinatvafler med røget laks.
opskrift på cremet avocadodressing

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments