Pisket smør

Cremet og luftigt smør

Jeg elsker pisket smør, sådan en helt let, luftig og fløjlsblød smør, smurt på et stykke nybagt brød. Det er er noget af det lækreste! Jeg har fået det et par gange på restauranter, men det er utroligt nemt at lave selv.

Hvad er pisket smør?

Pisket smør kan have en blødere tekstur og kan være lettere at smøre på brød eller bagværk sammenlignet med uslået smør, der normalt er mere fast. Nogle gange tilsættes også krydderier til pisket smør for at give det ekstra smag.

Cremet og luftigt smør

Pisket smør

Pisket smør er luftigt, cremet og utroligt delikat at servere. Som en restaurant oplevelse, og perfekt til at imponere gæsterne.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Tilberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

 • 250 g smør (blødt)
 • 1 tsk flagesalt

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

 • Tag smørret ud af køleskabet og lad det blive blødt.
 • Kom smør i en røreskål og brug enten en røremaskine eller elpisker til at piske smør på fuld hastighed i 3 minutter, til det begynder at blive mere luftigt og lyst. Skrab kanterne undervejs.
 • Tilsæt flagesalt og pisk yderligere 3-5 minutter, til smørret er helt luftigt og lyst.
 • Servér med brød.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Så nemt laver du pisket smør

At lave pisket smør derhjemme er en ret simpel proces. Processen med at piske smør involverer normalt at slå smørret med en pisk, elektrisk mixer eller i nogle tilfælde endda i en røremaskine. Denne proces introducerer luft i smørret, hvilket resulterer i en lettere og luftigere konsistens. Jeg laver min på min røremaskine, som du kan se i videoen nedenfor. Processen er som følge:

 1. Tag smørret ud af køleskabet og lad det nå stuetemperatur. Dette gør smørret blødere og lettere at piske.
 2. Brug en elektrisk mixer eller en håndpisker ved lav hastighed for at begynde at piske smørret.
 3. Øg gradvist hastigheden, indtil smørret bliver lyst og luftigt. Dette kan tage et par minutter, afhængigt af mængden og typen af smør.
 4. Stop, når smørret har nået den ønskede konsistens. Det skal være blødt og let at smøre.
 5. Du kan også tilføje smag efter ønske. Flagesalt er min favorit! Du kan også komme finthakket hvidløg i, så har du en luftig og cremet slags hvidløgssmør.
 6. Når smørret er pisket, kan du komme det i en lufttæt beholder og opbevare det i køleskabet, hvis det ikke skal bruges straks.

Anvendelsesmuligheder med pisket smør

Pisket smør er alsidigt og kan bruges på forskellige måder i køkkenet. Brug pisket smør, hvor du ellers ville have brugt smør som tilbehør. Pisket smør er lige dét mere lækkert, end almindeligt smør. Anret det flot, top med lidt ekstra flagesalt og servér det for fx dine gæster, som en del af en forret hvor brød indgår. Det smager også vidunderligt på et foccacia brød med rosmarin.

 • På brød: Pisket smør er let at smøre på surdejsbrød, rundstykker eller baguetter. Det giver en blød og luftig konsistens, der gør det lettere at sprede end fast smør.
 • Til stegt eller grillet kød: Smørret kan bruges som en smagfuld smørsauce til stegt eller grillet kød. Tilsæt urter som rosmarin eller timian for at forbedre smagen. Det er fx virkelig lækkert til en helstegt oksemorbrad.
 • Boller: Brug pisket smør på brunchbordet, som smørrelse til hjemmebagte boller.
 • Bagt kartoffel: Server pisket smør som en lækker topping til bagekartofler. Du kan også tilføje revet ost eller urter efter smag.
Luftig smør
Kryddersmør
Hjemmelavet kryddersmør/urtesmør er nemt at lave og er skøn tilbehør til aftensmaden.
Gå til opskrift
kryddersmør til steaks
Hvidløgssmør
Hjemmelavet hvidløgssmør er nemt at lave selv. Du skal blot bruge smør, hvidløg og urter.
Gå til opskrift
tilbehør til hvidløgssmør -kopi
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments