Bagekartofler med hvidløgssmør

bagte kartofler med urtesmør

Bagekartofler, bagte kartofler er bagt kartoffel – du bestemmer selv hvad du vil kalde dem. For mig har det altid været bagekartofler med hvidløgssmør der har været klassisk vinder. Jeg synes virkelig sådan en stor bagekartoffel er lækker, når den bages i ovnen og derefter spises med en god klat hvidløgssmør eller urtesmør.

Bagte kartofler er noget af det nemmeste og lave, og så er det en god måde at spise kartofler på. De skal blot pakkes ind i staniol og bages i ovnen – på den måde passer de jo sig selv. Og mens de tilbereder i ovnen kan man jo passende lave en god salat.

Hvad er bagt kartoffel? Bagt kartoffel er kartofler der ikke skrælles, men som bages i ovnen som de er. De spises oftes som tilbehør eller kan spises med fuldfed creme fraiche, tzatziki, ost eller selvfølgelig hvidløgssmør.

Opskrift på bagte kartofler i staniol

Opskriften er super nem, og en perfekt måde at tilberede kartofler på. Det kræver ikke meget arbejde – hverken at lave kartoflerne eller hvidløgssmørret.

Men hvordan laver man så de bedste bagekartofler?
Opskriften er virkelig net. Man kommer bagekartoflerne i staniol, hvor de langttidsbager mellem 1-1,5 time, afhængig af størrelsen på kartoflerne. Man beholder skrællen på, og skrællen kan du sagtens spise – den er også god!

Kartoflerne bliver dejligt lækre møre indeni, når de bages. Når de færdigbagte pakker man kartoflerne ud af stanniolen og skære et kryds i dem, giver dem et lille tryk så der er plads til at komme hvidløgssmør i midten.

Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan jo bare lægge en kartoffel mere til per person. Man regner med én bagekartoffel per person.

Opskrift på bagekartofler i ovn

Bagte kartofler med urtesmør

Bagekartofler med hvidløgssmør er en skøn opskrift med kartofler, hvor de bliver bagt i ovnen med staniol.
3 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse1 time 30 minutter
I alt1 time 40 minutter

Ingredienser

  • 4 stk bagekartofler
  • 200 g smør
  • 30 g bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pak kartofler enkeltvis ind i sølvfolie og kom dem i ovnen. Afhængig af størrelsen skal de have mellem 1-1,5 time. Prøv efter 1 time at stikke en nål igennem, hvis du ikke mærker modstand er de klar.
  • Lad smør få stuetemperatur og blive blødt. Blend smør, persille, hvidløg og salt sammen indtil en flot ensartet grøn smør.
  • Pak kartoflerne ud af sølvfolie, skær en kryds på dem og skub siderne op.
  • Server med smørret på toppen af kartoflerne og lad det smelte ned i krydset.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Bagt kartoffel i ovn med hjemmelavet hvidløgssmør

Bagekartofler er gode når de bliver bagt i ovnen – måske derfor de har fået navnet 😉 Man kan bage dem i staniol eller udelade – det er nok en smagssag. Jeg foretrækker at bage dem staniol, og hvordan jeg gør, kan du læse dig til i opskriften.

En bagt kartoffel synes jeg helst skal spises som tilbehør med en god hvidløgssmør eller anden kryddersmør. Eller bare almindelig smør og et drys salt over dem, hvis børn fx skal spise med.

Prøv også: Fyldte kartofler med creme fraiche som er halve bagte bagekartofler, der fyldes med indholdet af kartoflen og bages igen med ost.

Bagekartofler med hvidløgssmør

Hvilke kartofler er bedst at bruge til bagt kartoffel?

Melede sorter er bedst at bruge til at lave bagte kartofler med.

Lækkert tilbehør til bagte kartofler

Du kan servere de bagte kartofler til noget lækkert mørt kød, fx culottesteg eller helstegt oksemørbrad. De er gode til hverdag eller når man har gæster på besøg.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
3 from 2 votes (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments