Fyldte søde kartofler med bønner og tomatsalsa – mexi style

Søde fyldte kartofler

Søde kartofler smager skønt, og så er de geniale at fylde med alverdens lækre sager. Søde kartofler med fyld er oplagt at spise til aftensmad, så hvis du har søde kartofler liggende eller mangler inspiration til aftensmaden i aften, så læs med her. 

Jeg køber ofte mine søde kartofler i Fakta, hvor man kan købe de helt store søde kartofler i løsvægt. Når man skal lave fyldte søde kartofler, er det nemlig bedst at bruge de store af slagsen. Jo større den søde kartoffel er, jo mere plads er der til fyld. Simpelthen. 

Fyldt sød kartoffel er en nem, velsmagende og sund ret, som tilmed er vegetarisk. Så det er en oplagt til en kødfri dag. Retten er også nem at lave vegansk.

Bagte søde kartofler med fyld af sorte bønner, salsa og guacamole

Til fyld i søde kartofler bruger jeg sorte bønner, avocadomos, tomatsalsa og creme fraiche. På toppen pynter jeg med koriander. Du kan også fint bruge skiver af avocado, majs, peberfrugt eller hvad du nu har lyst til i bagte søde kartofler med fyld. Find evt. mere inspiration blandt mine andre mexicanske opskrifter

Hvis din fyldt sød kartoffel skal være vegansk, skal du blot udelade creme fraiche.

Opskrift på Fyldte søde kartofler

Opskrift på fyldte søde kartofler

Min opskrift på fyldte søde katofler er nem. Først skal de søde kartofler bages i ovnen, og imens kan du lave fyldet. Til fyldte søde kartofler skal de søde kartofler have omkring en time i ovnen – lidt afhængig af størrelsen. Så skal der stå aftensmad på bordet om en time, er det bare med at sætte i gang.  

Få opskriften her på de søde kartofler med mexi-fyld:

Fyldte søde kartofler med bønner og avocado

Fyldte søde kartofler

Fyldte søde kartofler med bønner og tomatsalsa. En lækker opskrift på bagt sød kartoffel med mexicansk-inspireret fyld. Er super nemme at lave og smager vidunderligt!
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse1 time
Tilberedelse10 minutter
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

Søde kartofler

 • 1000 g søde kartofler

Tomatsalsa

 • 2 stk tomater
 • 1 stk rødløg
 • 15 g olivenolie* (1 spsk)
 • 0,5 stk citron
 • salt og friskkværnet peber

Fyld

Køkkenudstyr

 • Bageplade

Fremgangsmåde

Søde kartofler

 • Tænd ovnen på 200° varmluft.
 • Skrub kartoflerne godt og prik huller i dem med en gaffel. Kom dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen i ca. 50-60 minutter til de møre. Lav imens dit fyld klar.

Tomatsalsa

 • Hak tomater og løg fint. Bland det med olie, saftens fra en halv citron og smag til med salt og friskkværnet peber.

Fyld

 • Dræn bønnerne og skyl dem grundigt.
 • Mos avocado med spidskommen, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
 • Lav et snit i hver kartoffel og åben dem så der er plads til fyld.
 • Fordel en skefuld tomatsalsa, avocadomos og creme fraiche i hver kartoffel. Top med sorte bønner og koriander.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Mexicansk inspireret søde kartofler med fyld

Sød kartoffel har efterhånden været populær i Danmark i nogle år, men for at få det på det rene, så minder sød kartoffel og almindelig kartoffel ikke ret meget om hinanden. De tilhører ikke engang samme plantefamilie. Til gengæld kan man tilberede søde kartofler på samme måde som almindelige kartofler – fx ved at lave bagte søde kartofler med fyld – og så er de selvfølgelig søde i smagen. 

Den søde smag balancerer jeg med et saltet og krydret fyld i min opskrift på fyldt sød kartoffel. Jeg har ladet mig inspirere af det mexicanske køkken – et køkken jeg er helt vild og som er nemt at gøre vegetarisk ved blot at bruge bønner.  

Fyldte søde kartofler kan selvfølgelig også serveres med andre køkkener som inspiration. Prøv fx en amerikansk version med cheddarost og kylling eller fyldte søde kartofler a la Middelhavet med kikærter, agurk og feta. 

Prøv også andre vegetariske mexicanske måltider: Den krydrede klassiker blandt vegetarer er selvfølgelig chili sin carne, men har du blod på tanden efter en mere ukendt ret med æg, så skal du prøve huevos rancheros

Fyldte søde kartofler

Søde kartofler med fyld

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments