Huevos rancheros

mexicansk Huevos rancheros opskrift

Huevos rancheros – en skøn krydret ret med et mix af bønner, tomatsauce og pocherede æg, som kan spises til morgenmad, frokost og aftensmad.

Retten stammer oprindeligt fra Mexico, hvor den serveres som til morgenmad. Det smager fortræffeligt og er dejligt nemt at lave. Huevos rancheros med bønner er proppet med vegetariske let tilgængelige proteiner, som sikre mæthedsfornemmelse. 

Den mexicanske opskrift på en dejlig comfort food der varmer, er virkelig nem at lave, hvad enten den skal serveres til morgenmad eller til aftensmad. Derfor egner huevos rancheros sig eminent som hverdagsmad, da du kan have mad til fire personer klar på blot 20 minutter! 

Huevos rancheros

Huevos rancheros

Huevos rancheros er mexicansk morgenmad, men er også god til hverdagsmad. Her får du en god original opskrift, med tomatsauce, bønner og æg.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Tilbehør

  • 2 stk avocadoer
  • 2 stk lime
  • 1 bundt friske koriander
  • 100 g tortillachips

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Skær peberfrugt i mindre tern og snit chili fint.
  • Varm en mellemstor pande op med olie og svits løg, hvidløg og peberfrugt på panden et par minutter. Tilsæt krydderier og steg yderligere et par minutter.
  • Dræn bønnerne og tilsæt dem på panden sammen med hakkede tomater. Lad det simre i ca. 10 minutter, mens du rører et par gange undervejs.
  • Lav nu fire huller i tomat-bønne-saucen, og slå et æg ud i hver. Skru ned for blusset, og lad retten simre til æggehviderne er faste, men blomme stadig smilende. Et par minutter før, tilsættes cheddar.
  • Servér med skiver af avocado, limeskiver, koriander og tortillachips.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
opskrift Huevos rancheros

Opskrift på Huevos rancheros 

Retten er kanon og opskriften er nem. Du kan få aftensmad på under 30 minutter, og det betyder særligt meget på de travle dage. Foruden at være en nem opskrift, er det også en original opskrift på huevos rancheros. 

Løg, hvidløg, peberfrugt og chili snittes fint, og svitses herefter i en mellemstor pande med olie. Tilsæt derefter spidskommen, stødt koriander og røget paprika, som giver retten dens mexicanske smag. Bønnerne drænes fra dåsen tilsættes sammen med dåsetomaterne. Retten simre herefter i omtrent 10 minutter under omrøring, hvorefter æg slås ud i fire dybder i panden (præcis som i shakshuka). Skru ned så retten kan simre til æggehviderne har sat sig, og riv cheddar over så det smelter. 

Jeg elsker mexicansk mad, da der er noget af det bedste topping. Denne vegetariske ret med æg  ville jeg toppe med avocado, lime skiver, friske koriander og tortillachips for det gennemførte knas. 

Mættende vegetarisk mexicansk ret

Det her er mexicansk når det er bedst. En eller typisk vegetarisk mexicansk morgenmad, som ryger direkte ind under siden mexicansk mad, hvor jeg har samlet alle de mest fremragende opskrifter på meximad. 

Denne huevos rancherose er mættende med bønner, ligesom en anden skøn vegetarisk mexicansk ret, nemlig den dejlige chili sin carne. Som ligeså er betagende nem at lave, hvor kidneybønnerne er i fokus, og fremhævet af de skønneste krydderier som spidskommen og oregano, mfl. 

Tilbehør til Huevos rancheros

Denne vegetariske opskrift er super alsidig, når det kommer til tilbehør. Det er nemt, og rustikt at servere panden direkte på bordet, hvorfor man så kan tage til man er mæt – eller panden er tom. Spis retten med nachos, hjemmelavede tortillas, avocado, masser af koriander og lime. Mums. 

Huevos rancheros morgenmad

Huevos rancheros

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments