
Hjemmelavet one pot pasta med kylling og spinat
Aftensmaden må gerne gå hurtigt i hverdagen nogle gange. Som de fleste mennesker, så er jeg også glad for spændende pastaretter. Jeg elsker at lave mad, men når dagene er lange med studie og arbejde, så er det rart med en ret, som nærmest kan passe sig selv og hvor der er mad på under 20 minutter. På sådanne dage, er denne one pot pasta med kylling i cremet tomatsauce altså guld værd! Ja, hvem elsker ikke nemme opskrifter og generelt nem mad? Jeg gør!
Sådan laver du one pot pasta
Tilberedningsmetode er noget så simpelt, og ‘one-pot’ betyder egentlig bare at “alt i en gryde”. Alle ingredienser kommes i gryden på samme tid og på den måde kan ingredienserne kan trække smag fra hinanden. Jeg er ret vild med idéen! Det er første gang jeg afprøver mig med metoden, og resultatet blev rigtig godt! Senere hen har jeg også lave version one pot pasta med chorizo.
Udover at det er utrolig nemt og ingen tid tager, så er smagen rigtig god. Det skal også siges at det er lidt mere anderledes end fx spaghetti retter som vi kender dem, da man her ikke tilbereder sauce og pasta hver for sig og til sidst vender sammen. Vil du alligevel gerne det, så kan du se nærmere på min opskrift på pasta Bolognese og servere den ovenpå frisklavet pasta, som du kan lave fra bunden efter min pasta opskrift.
En cremet pasta opskrift med kylling og spinat
I denne opskrift på cremet one pot pasta har jeg brugt flødeost, for at give den en mere cremet konsistens. Vil du lave en lidt mindre fed version, kan du altid bruge en light-udgave af philadelphia. Når man tilføre enten fløde eller flødeost til retten, giver det noget til retten. Du får en mere lækker pastaret ved at anvende flødeosten, så snyd ikke dig selv for at komme det i. Kyllingen skal du dog lige tage fra undervejs, så den ikke bliver forfærdelig tør – det er der ingen der bryder sig om.
Af grønt har jeg brugt spinat, gulerod, tomat og champignon. Du kan komme alverdens grønt i retten – det er kun fantasien der sætter grænser. Det samme med pasta – jeg brugte skruer, fordi vi havde det liggende, selvom spaghetti ellers ville være min første prioritet. Men det er en smagssag. Har du noget bacon eller chorizo liggende, kan du altid komme det i – det er også en god smagsgiver, til den gode pastaret.

Nem one pot pastaret på 20 minutter
Jeg lyver ikke når jeg skriver, at en one pot pasta kun tager dig knap 20 minutter at lave. Det er en af de mest nemme aftensmad opskrifter du kan udsætte dig selv for. Du kan sågar nemt tage dine børn med i køkkenet hvis du har, så har du ekstra hjælp til at skrælle gulerødder og snitte svampe. Jeg er sikker på de vil elske det.
Portionen er til fire personer, men er I kun to er der en let pastaret til næste dag. Kom resten i et fad og bag det inde i ovnen, evt. med lidt ost på toppen. Bum, og så havde du endnu en dejlig aftensmad med pasta, og en ekstra opskrift i baglommen til næste gang du laver one pot pasta.
Savner du eksempler på flere one pot pasta opskrifter, kan du være kreativ og lave en vegetariske udgaver, ved blot at undlade kyllingen.
Se fx også denne pasta i gulerodssauce. Eller en du kan prøve en anden simpel og lækker pastaret med græskar, som kan laves på kort tid.
Få opskriften på cremet one pot pasta med kylling og spinat her:

One pot pasta med kylling
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
- 500 g fuldkornspasta (eller spaghetti)
- 2 dåser hakkede tomater
- 4 stk gulerødder
- 1 håndfuld basilikum (friskhakket)
- 200 g champignon
- 3 fed hvidløg
- 1 stk løg
- 1 dåse tomatpuré ((svarer til 140 g))
- 1 L vand
- 200 g flødeost
- 2 håndfulde spinat
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 dl parmesanost (revet)
- friske basilikumsblade
Fremgangsmåde
- Kyllingen snittes i tern. Det samme med løg og hvidløg.
- Gulerødder og champignon skæres i fine skiver.
- Snit kyllingefilet i tern af 2 x 2 cm. Svits kyllingeternene kort af i et par minutter i en varm gryde med olie – det skal ikke færdigtilberedes. Det er blot så kyllingen får og bidrager til mere smag i retten. Kom kyllingen over i en skål, til den skal bruges igen.
- I samme gryde kommes lidt olie og her svitses løg og hvidløg til de er let gyldne. Nu tilsættes ingredienserne gulerødder, hakkede tomtater, basilikum, champignon, tomatpure, vand og pasta. Kyllingen skal først i senere – det samme med smøreost og spinat, som først tilsættes til sidst inden servering.
- Kog retten op og lad den simre i 10-15 minutter til pastaen er færdigkogt. Måske der skal tilsættes lidt ekstra vand – hold øje. Når der er 5 minutter tilbage, tilsættes den stegte kylling.
- Lige inden servering tilsættes spinat og smøreosten, så retten bliver dejlig cremet.
- Anret på tallerkener med friskrevet parmesan og friske basilikumblade.
- Velbekomme.
