Pasta bonbon med parmesancreme og urter

Opskrift på pasta bonboner

Pasta bonbon er en form for fyldt pasta, der er formet som et stykke slik indpakket i papir. Bonbon betyder “slik” på fransk, og derfor har denne pasta fået dette navn. Måske det i virkeligheden ligner lidt chokolader eller karameller der er pakket ind. Lækre og skønne er de fyldte pastaer ihvertfald, og de smager vildt godt!

Opskriften på pasta bonbon fik jeg lyst til at lave nu hvor vi er i december måned. I mine små pastapakker finder du en lækker Parmesancreme der er ud over Parmesan består af mascarpone, æggeblomme og en håndfuld rasp. Alle de ingredienser røres blot sammen og fyldes på de små pastaplader, der derefter lukkes til så de ligner bonbon’er.

Inspiration til flere fyldte pastaer: Ravioli med ricotta og basilikum og svamperavioli.

Sådan laver du hjemmelavet pasta bonbon

Jeg laver en halv portion hjemmelavet pasta efter denne fremgangsmetode, og ruller pastadejen ud til en aflang plade. Pladen skære jeg over på midten, på den lange led og skære i alt 10 kvadrater på ca. 5 x 5 cm. Jeg har lavet en video under opskriften, hvor jeg viser fremgangsmåden for, hvordan du former disse pasta bonbon.

Selvom de kan se avanceret ud, så er de det på ingen måde! De er faktisk super nemme at lave.

Prøv også: Cremet pasta i hjemmelavet gorgonzolasauce eller salviepasta med brunet smør.

Opskriften på pasta bonbon med parmesancreme får du her:

Opskrift på pasta bonboner

Pasta bonbon med parmesancreme

Pasta bonbon er fyldte pastaer og i denne opskrift fyldes de med en lækker parmesancreme.
5 fra 1 stemme
Antal: 20 ponponer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
Hviletid45 minutter
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

Pastaplader

  • 125 g hvedemel
  • 1 stk æg
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 tsk flagesalt

Parmesancreme

  • 2 spsk mascarpone
  • 25 g Parmesan
  • 0,5 stk citron
  • 1 stk æggeblomme
  • 50 g rasp

Brunet med smør urter

  • 30 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 5 kviste salvie
  • 2 kviste frisk timian

Fremgangsmåde

Pastaplader

  • Ælt alle ingredienser godt sammen i ca. 10 minutter. Kom pastadejen i film og lad den hvile i 30-45 minutter.
  • Rul pastapladerne som vidst på videoen her*. Du skal bruge to pastaplader.
  • Del først den ene pastaplade på midten på den aflange led, og skær herefter 10 kvadrater á 5 x 5 cm. Gentag med den anden pastaplade, så du til sidst har 20 små pastastykker/kvadrater – se evt. video for fremgangsmåde.

Parmesancreme

  • Bland alle ingredienserne samme og kom massen i en sprøjtepose.
  • Fyld parmesancreme på pastapladerne som vidst på videoen herunder opskriften. Der kan du også se hvordan du lukker dem til.

Brunet smør med urter

  • Lad smørret brune let i en gryde, tilsæt urter og lad dem stege med i ca. 1 minut.
  • Kog pastabonbon'erne i ca. 2-3 minutter. Kom det derefter over i gryden med det brunede smør og tilføj en lille smule af kogevandet til retten.
  • Servér med masser af parmesan.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Opskrift på pasta bonbon med parmesancreme og salvie
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments