Pasta gulerodssauce med estragon
Pasta gulerodssauce er det nye – eller det er i hvertfald en ny opskrift her på domænet, hvor jeg kommer med et bud på at pasta ikke altid behøver at vendes med fløde eller en tomatsauce. Lyder det tiltalende, så blive hængende lidt endnu. Jeg vil gerne vise dig en måde, hvorpå du kan lave en lækker sauce der stadig er cremet og lækker – bare med gulerødder. Det er virkelig godt, og ikke mindst er det virkelig nemt at lave.
Pasta i gulerodssauce
Ingredienser
Gulerodssauce
- 6 stk gulerødder
- 200 ml appelsinjuice
- 90 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 400 g tørret pasta
- 150 g Parmesan
- 1 bundt frisk estragon
Fremgangsmåde
Gulerodssauce
- Skræl gulerødder og skær dem i 2 cm. stykker.
- Kog dem i 15 minutter, til de møre. Gem 2 dl (måske mere) af vandet gulerødderne har kogt i.
- Blend gulerødder med kogevandet, appelsinsaft og olivenolie. Det skal være helt blendet, uden klumper! Kom kogevandet i.
- Smag til med salt og peber.
Pasta
- Kog pastaen efter pakkens anvisning.
- Vend pastaen med gulerodssauce og friskhakket estragon. Drys med friskrevet parmesanost.
Jeg er glad for nem aftensmad på travle hverdage, og der synes jeg at pasta ofte er en ligeså god løsning som en omgang salat. Så længe vi er i kategori aftensmad på under 30 minutter, kan det næsten ikke blive bedre, vel? Den kategori passer ihvertfald perfekt på denne vegetariske pastaret.
Vi kender alle sammen den klassiske spaghetti kødsauce eller pasta i tomatsauce. Eller det går jeg ihvertfald stærkt ud fra. I dag skifter vi som sagt tomaterne ud med gulerødder, der skal udgøre den lækre sauce pastaerne til sidst skal vendes med.
Opskrift på pasta i gulerodssauce
Denne ret er allerede blevet en hverdagsfavorit herhjemme. Min kæreste startede med at lave- og introducere mig for den. Siden da har jeg selv lavet den igen og igen, den er nemlig så lækker! Nu vil jeg derfor også dele opskriften med jer, så I forhåbenligt kan give mig ret, når I har afprøvet den.
Smagen er dejlig sød og syrlig på samme tid. Gulerodssaucen er tilsmagt med appelsin, for lidt syrlighed. Den er ikke så tung, da den er blendet med kogevandet. Men er du mere til fløde, kan du anvende det. Er du vild med ekstra meget sauce, kan du altid fordoble portionen. Det kan også nedfryses, til næste gang du får lyst til pasta i gulerodsauce eller blot nem aftensmad. Top retten med masser af revet parmesan og friske krydderurter, fx estragon eller basilikum.
Tip! Hvis du er vildt med pastaretter vendt i saucer lavet med grøntsager, så kan du måske også lide denne pasta med græskarsauce, pasta med broccolisauce eller pasta med peberfrugtsauce.