Rugvafler med kylling og avocado

opskrift på nemme madvafler med rugmel og kylling

De her vafler med rugmel er vidunderlige at servere til en nem frokost eller aftensmad. De ser super indbydende ud med de mange farver, de er sunde og så smager de hamrende godt! Og ovenikøbet er det en virkelig nem opskrift. 

Jeg laver rugvafler udelukkende på rugmel – altså intet hvedemel. Derfor egner de sig også perfekt som grove madvafler, hvor man kan toppe med lige hvad man har lyst. I den her opskrift serverer jeg vafler med kylling, lille spidskål, avocado og creme fraiche. Det er jo lige til Instagram!

Nemme madvafler med rugmel

Det er virkelig en nem opskrift, da alle ingredienserne til vaffeldejen blot skal blendes sammen. Og alt imens man bager de nemme madvafler i vaffeljern, så kan man forberede fyldet. 

Da vaffeldejen indeholder masser af groft mel og laves med æg, mætter de godt – især når der kommer stegt kylling på toppen. Om du vil servere sunde madvafler med kylling til frokost eller til aftensmad, er helt som du har lyst. Rugvafler fungerer også super fint som et salt indslag til en brunch, eller hvis man går og craver en næringsrig morgenmad. I så fald er vafler med rugmel altså en god start på dagen!

Opskrift på rugvafler

Som sagt skal alle ingredienser til dejen bare blendes og så bages i et vaffeljern. Jeg laver belgiske madvafler ved at bage i et belgisk vaffeljern, men du kan også sagtens lave hjerte rugvafler. Steg kyllingen og gør grøntsagerne klar, mens vaflerne bages – så bliver de her nemme madvafler vist heller ikke nemmere! 

Opskriften giver 6 vafler, og de mætter godt. Til frokost vil jeg nok beregne 1-2 rugvafler pr. person; til aftensmad 2-3 styks. Hvis du vil lave flere belgiske madvafler, så fordobler du bare opskriften.

opskrift på rugvafler med fyld

Rugvafler med kylling

Rugvafler er nemme. Top med kylling og avocado, og så har du en sund aftensmad med fuldkorn. Disse vafler med rugmel er de bedste madvafler!
5 fra 1 stemme
Antal: 6 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Rugvafler

Fyld

 • 4 stk kyllingebryst
 • 15 g smør
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 stk lilla spidskål
 • 2 stk avocadoer
 • 400 g creme fraiche 18 %
 • 2 stk citroner
 • 100 g ærteskud

Noter

TIP: Vaflerne kan fryses. 

Fremgangsmåde

Rugvafler

 • Blend alle ingredienser sammen til en homogen vaffeldej.
 • Varm vaffeljernet op og bag i alt 6 rugvafler i lidt olie eller smør, til de er lettere gyldne.

Fyld

 • Varm en pande op på højeste blus. Steg kyllingebrysterne hårdt af, ca. 30 sekunder på hver side i lidt smør eller olie. Krydr med salt og peber.
 • Skru ned på lavt blus, og steg dem yderligere af i 3-4 minutter på hver side.
 • Snit spidskål fint, skær avocado i skiver.

Byg vaflerne

 • Smør en vaffel med creme fraiche, kom spidskål på, kylling skåret i skiver, avocado. Smag til med citron og pynt af med ærteskud.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Grove belgiske madvafler med kylling

Sunde madvafler er næppe en kedelig spise. Se bare de flotte farver på de grove madvafler! Jeg serverer her madvafler med kylling og lilla spidskål – mest for farvens skyld, du kan også sagtens bruge almindelig spidskål. Derudover topper jeg med avocado og creme fraiche.

Man kunne også smøre med hummus i bunden – eller måske pesto? Der er super mange muligheder, når det gælder toppings til vafler med kylling. Brug min opskrift som en grundopskrift og leg løs med serveringsideer, smage og farver.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments