Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Pasta Alfredo

Gå til opskrift Udskriv
Klassis pasta Alfredo

Hvis der er noget jeg elsker, så er det når menuen står på mad fra et af mine yndlingskøkkener – nemlig det italienske. Der er utrolig mange skønne italienske retter, som jeg kommer tilbage til igen og igen, og rigtig mange af dem er pastaretter.  

Jeg laver ofte selv hjemmelavet pasta på min pastamaskine og bruger denne grundopskrift. Det er altså ren forkælelse. Hjemmelavet pasta, masser af revet Parmigiano Reggiano og hyggeligt selskab. Om det så er en weekendaften eller hverdagsaften, er jeg solgt. Altså jeg mener bare, findes der bedre comfort food end en tallerken pasta med smør og en dyb smag fra osten? Det tror jeg ikke, og det er derfor jeg knuselsker den her ret – pasta Alfredo, som I nu får. 

Hvis man synes det lyder lige lovlig ananas i egen juice-agtigt at servere pasta med ost OG smør, så har jeg også en masse andre dejlige pastaretter på bloggen. Eller må jeg foreslå at servere en grøn salat til pasta Alfredo? Bare lige for at have noget let, simpelt og grønt tilbehør til. 

Original pasta Alfredo

Pasta Alfredo er en klassisk italiensk pastaret, der laves med smør og ost og som regel med fettuccine – de brede bånd. Da der kun er tale om meget få ingredienser, er det enormt vigtigt at vælge ingredienser af god kvalitet. Du kan også tilsætte øvrige krydderier efter lyst, lave det med kylling eller holde retten simpel. Uanset hvad du går med, vil du ikke blive skuffet over den cremede ostesauce, der bare får pastaen til at smage helt vidunderligt.  

Jeg bruger fettuccine, men du kan også sagtens købe en anden slags lang type pasta, fx spaghetti eller linguine. 

Udover økologisk, dansk smør vælger jeg en ost af god kvalitet, og det ender altid med Parmigiano Reggiano – bare lige for at sætte prikken over i’et. Det er nemlig den bedste ost til formålet, hvis du spørger mig. 

Parmigiano Reggiano er en lagret, fastmodnet ost, der er blevet produceret gennem århundrede med de samme få ingredienser: Mælk, salt og osteløbe. Altså ingen tilsætningsstoffer. Osten modnes som minimum 12 måneder og kan modnes op til +48 måneder og mere. Jo længere osten modner, jo mere intens bliver den i smagen, og osten bliver også mere smuldrende og kornet. 

Original pasta Alfredo opskrift

Opskrift på fettuccine Alfredo med Parmigiano Reggiano

Ingredienser til pasta Alfredo

En af de bedste ting ved det italienske køkken, er at opskrifterne som regel har meget korte ingredienslister. Det samme gælder den her ret – listen er så kort, at du kan skrive den bag øret og håbe at huske den 😉 

  • Fettuccine: Lav hjemmelavet pasta, hvis du har tid, eller køb pasta af god kvalitet. 
  • Smør: Jeg bruger økologisk, dansk smør. 
  • Ost: Parmigiano Reggiano, fordi smagen er god og kvaliteten den samme hver gang. Jeg går gerne efter en ost der er lagret i +22 måneder for en god balance mellem mildhed og smag, og uden at osten er alt for smuldrende som en fx +30 måneder er. 

Opskrift på fettuccine Alfredo med Parmigiano Reggiano

Pasta fettuccine Alfredo er en sand italiensk klassiker, og kaldes også for fettuccine al burro, der betyder fettuccine med smør. Der tilføjes selvfølgelig også Parmigiano Reggiano til sovsen, som sikrer retten den samme gode smag hver gang. Det er altså en af fordelene ved at vælge en ost, som produceres på næsten samme måde i dag, som man gjorde for næsten 1000 år siden (!) – man ved hvad man får. 

Udover at producere osten på samme måde, skiller Parmigiano Reggiano sig også ud, fordi mælken, der bruges, stammer fra bestemte italienske oprindelsesområder, og køerne fodres med en unik kombination af foder, græs og hø. Det var en længere smøre om Parmigiano Reggiano, men nogle gange er det rart at vide mere om, hvordan de ingredienser man bruger, er kommet til bordet. 

Pastaretten er lynhurtig at lave – du skal bruge max 15 minutter. Så selvom retten er genial, er den utrolig simpel. En anden pastaret, der minder lidt om er Cacio e pepe, hvor man laver saucen af ost, pastavand og peber. Her kan du også bruge den velsmagende Parmigiano Reggiano.

Få min opskrift på klassisk pasta Alfredo her:

Reklamelinks er markeret med*
Klassis pasta Alfredo ret

Pasta Alfredo

Opskrift på original pasta fettuccine Alfredo lavet med pasta, smør og ost. En fantastisk vegetarisk italiensk pastaret på 15 min.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse10 min
I alt15 min

Ingredienser

  • 400 g tørret pasta
  • 100 g smør
  • 2 kviste timian
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • salt og friskkværnet peber

Serveringsforslag

  • 50 g Parmigiano Reggiano

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen i letsaltet vand ifølge pakkens anvisning. Gem 1-2 dl af kogevandet. 
  • Varm en pande op og tilsæt smør og rosmarin samt et helt fed hvidløg. Lad det bruse op ved svag varme til det er lettere gyldent.
  • Tag panden fra varmen, fjern titmianvkiste og tilsæt revet Parmigiano Reggiano samt 1-2 spsk af pastaens kogevand. Lad osten smelte og rør til en cremet sauce. Smag til med salt og friskværnet peber. 
  • Tilsæt pasta til panden og vend det rundt i ostesaucen, til det er jævnt fordelt. Tilsæt evt. lidt mere af pastaens kogevand, hvis det er for fast i konsistensen. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Den bedste alfredo sauce

Jeg har ærlig talt ikke pillet meget ved den originale opskrift – for den sidder jo i skabet af en grund. Jeg elsker den dejlige rige smag som Parmigiano Reggiano giver – den giver jo lige præcis den der ”uuuuhhhm-smag”, som er svær at beskrive, men du kender den helt sikkert!

Så brug masser af revet ost og smør i en Alfredo sauce, men skru ned for mælk og fløde. 

Variationer af pasta alfredo

Pastaretten er genial nok i sig selv, men du kan selvfølgelig tilføje et twist eller to: 

  • Kylling: Hvide pastaretter med kylling er så lækkert. Det ses ikke i Italien, men det gør retten endnu mere comforting. 
  • Rejer: Hvis pastaretten skal serveres til en særlig anledning, så server med rejer på toppen.
  • Spinat: Hvis du vil have mere grønt i retten for sundhed og syns skyld, så tilføj lidt spinat inden servering. Det kan ikke tydeligt smages. 

Prøv også: En god original pasta carbonara!

Original pasta Alfredo

fettuccine Alfredo

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Sund grøntsagslasagne med hytteost

Grøntsagslasagne med hytteost

Pita pizza til madpakken

Pita pizza med kartoffel og rosmarin

Opskrift på pasta bonboner

Pasta bonbon med parmesancreme og urter

Pasta med salsiccia

Pasta med salsiccia, palmekål og rosmarin

opskrift med risotto rester

Risotto deller – frikadeller med en rest risotto

Tomatrisotto

Tomatrisotto

Ravioli med svampefyld

Ravioli med svampe

Tonnarelli al limone

Citronpasta

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨

marialottes

View

Jun 18

Open
Ny madplan og denne uge finder denne skønne sommersalat!⁠ 🤍⁠
⁠
I uge 25 kan du glæde dig til:⁠
🐥 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme⁠
💚 Spidskålswrap med kylling og ærtepuré⁠
🥖 Salat med varmrøget laks og hytteost og manitobabrød⁠
🥔 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella og bagte kartofler ⁠
🫑 Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce⁠
🍗 Fyldt kyllingebryst med couscous salat med feta⁠
⁠
Ugens snack er jordbærkompot, den er fantastisk! Den er perfekt til scones, til din morgengrød eller morgenyoghurt 🍓 ⁠
⁠
Ha' en fantastisk uge, venner⁠ 🤍⁠
⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK