Karameliserede løg

Karamelliserede løg på glas

Hvis der er noget jeg elsker, så er det karamelliserede løg! De har sådan en karakteristisk dyb smag samtidig med at de er sødlige. Karamelliserede løg kan bruges til alle mulige ting – alt fra pizzatopping til tærte – og det er derfor en god ide at lave en god portion og komme på glas. Når nu man er i gang, kan man lige så godt lave nok til et par måltider jo!

Som billederne også viser, har jeg i denne opskrift lavet karamelliserede rødløg, men du kan også sagtens lave opskriften med almindelige løg. Resultatet bliver lige fantastisk. 

Hjemmelavede karamelliserede løg som tilbehør

Karamelliserede løg er drønende nemt at lave. Løgene skal skæres i tynde, halvringe og så ellers bare på panden i 10-12 minutter, hvor de passer sig selv. Så om aftenens menu står på burger, pizza, tærte, eller du bare skal spice et stykke ristet brød lidt op, så er karamelliserede løg et fantastisk tilbehør. 

Jeg opbevarer mine karamelliserede rødløg i køleskabet på glas, men du kan også bare bruge en eller anden tætsluttende beholder. 

Karamelliserede rødløg opskrift

karamelliserede løg

Sådan laver jeg mine karamelliserede rødløg uden balsamico

Min opskrift på karamelliserede løg er uden balsamico. Jeg bruger i stedet hvidvinseddike, som ikke har en lige så gennemtrængende smag som balsamico. Men lidt eddike skal der altså til for at balancere sødmen fra løgene. Hvis du gerne vil have en dybere smag, behøver du selvfølgelig ikke lave opskriften uden balsamico. 

Bemærk også at jeg slet ikke tilsætter sukker. Der er nemlig rigelig sødme i løgene selv, som kommer frem, når de får lov at stege længe. Hvis du gerne vil lave ”snyde” karamelliserede løg, kan du altså tilsætte en spiseske sukker og afkorte stegetiden.  

Opskriften på karamelliserede løg får du her:

Karamelliserede løg uden balsamico

Karamelliserede løg

Opskrift på karamelliserede løg uden balsamico, som er nemt at lave og et fantastisk tilbehør til burger, tærte, pizza eller tapas og oste.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Karameliserede løg

Fremgangsmåde

Karameliserede rødløg

  • Skræl rødløgene og snit dem så fint som muligt.
  • Tag en stor pande og sæt den på højeste blus. Når panden er meget varm tilsættes smør, olivenolie og rødløgene og det hele steges hårdt af i et par minutter.
  • Skru ned til medium varm og lad løgene stå og stege i ca. 10-12 minutter, indtil de er møre og karameliserede. Smag til med eddike, salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Inspiration til opskrifter med karamelliserede rødløg

Brug karamelliserede løg som tilbehør til alt fra tapas, ost (især gedeost, ja tak!), i tærter, på pizza, sammen med hakkebøffer eller i en god burger. Her får du lidt inspiration: 

Karamelliserede løg uden balsamico
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments