
Hvis der er noget jeg er tosset med, så er det tærte!
En lækker tærte er en af mine favorit hverdagsretter – det er så nemt at lave og så smager det bare lækkert. Der er et hav af muligheder for fyld i tærter og med en frisk salat ved siden af, så er aftensmad reddet.
Opskrift på tærte med gedeost er blandt mine favoritter lige nu
Gedeost i tærter er jeg blevet helt vild med, kombinationen af den syrlige smag fra gedeosten og sødmen fra de tilberedte løg smager helt vidunderligt.
Pssst.. Hvis du er helt vild med når rødløg bliver tilberedt på denne måde, så kan du jo passende lave et helt glas med karamelliserede løg, som du kan bruge til mange andre ting – fx min burger med hjemmelavet burger med gedeost.
Få opskriften på gedeost tærte her:

Tærte med gedeost
Ingredienser
- 100 g grahamsmel
- 100 g hvedemel
- 1 dl vand
- 1 tsk flagesalt*
- 50 g olivenolie*
Tærtefyld
- 250 g frisk spinat
- 4 stk rødløg
- 3 fed hvidløg
- 30 g smør (2 spsk)
- 15 g sirup (1 spsk)
- 30 ml balsamico eddike (2 spsk)
- 4 stk æg
- 90 g creme fraiche 18 %
- salt og friskkværnet peber
- 1,5 tsk muskatnød*
- 125 g gedeost
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Tærtedej
- Ælt alle ingredienserne sammen og tryk dejen ud i en smurt tærteform.
- Stik lidt små huller med en gaffel og forbag bunden ved 180 grader i ca. 8 minutter. Kom nu ønsket fyld i.
Tærtefyld
- Skyl spinaten grundigt. Snit dine løg og hvidløg i tynde skiver.
- Opvarm en stor pande med smør og svits rødløg og hvidløg ved middel varme i et par minutter. Tilsæt sirup og balsamico under omrøring og drys med lidt salt. Når væden er fordampet, tages de karamelliserede rødløg af.
- Varm samme pande op med lidt smør og tilsæt spinaten. Lad det falde sammen til det meste af væsken er fordampet.
- Tag panden af varmen og kom det i en si og lad væsken dryppe af.
- Lav æggemassen ved at piske æg, creme fraiche, salt og peber og revet muskatnød sammen. Vend spinat i æggemassen.
- Fordel massen i den forbagte tærtebund og fordel de karamelliserede rødløg heri.
- Gedeosten skæres i skiver og kommes på toppen. Du kan også droppe at komme dem på toppen og i stedet blande hele rullen i æggemassen.
- Bag tærten i ovnen i 35-40 min.
Opskriften på min hjemmelavede tærtedej
Jeg bruger altid den samme opskrift på bunden, den er lidt grovere og derved mætter rigtig godt. På den måde tilføres retten også fuldkorn og fibre. Opskriften på min hjemmelavede tærtedej kan du finde her.
Hvis jeg skal lave en større tærte, så laver jeg altid en dobbelt portion tærtedej, jeg kan nemlig også godt lide, at bunden ikke er helt papirtynd.
Læs også: Hvis du er vild med tærte og gedeost i kombination, så skal du prøve denne tærte med figner. Den indeholder også gedeost, timian og er på en skøn butterdej. Den er mere som en åben slags tærte.

Gedeosten giver smag til tærten
Jeg eksperimenterer altid med forskelligt fyld til tærter – nogle gange med laks, bacon eller noget helt tredje. Denne gang blev den i en vegetarisk udgave med gedeost, spinat, og løg. En virkelig god kombination af det søde, salte og cremede. Er man ikke så vild med gedeost kan det erstattes af mozarella, hytteost eller fetaost.
Prøv en klassisk tærte med spinat og laks
Er man til det mere klassiske, så kan man prøve min laksetærte med hytteost, den skal nok være en sikker vinder som alle kan lide.
Find flere opskrifter med gedeost her
Er man til gengæld helt tosset med gedeost ligesom jeg, så kan jeg anbefale at du tager et kig forbi alle mine gedeostopskrifter. Fx kan jeg virkelig anbefale min hjemmelavet rødbedetærte og galette med spinat, gedeost og pesto. Her får gedeosten lov til at komme til sin ret i 2 spændende opskrifter som du bare må prøve!