Annonce

Grønkålspasta med stegt grønkål og mandler

pasta med stegt grønkål

Her kommer en skøn og nem italiensk servering, som endelig er i sæson! I dag er det derfor blevet tid til at dele min opskrift på pasta med grønkål. 

Nu hvor grønkål er i sæson elsker jeg at bruge det nærmest i alle slags retter. Grønkål er så sprødt og lækkert, og en dejlig, feel good-ret med grønkål er altså denne grønkålspasta. 

Simpel pasta med grønkål og ristede mandler

Min grønkålspasta laves med stegt grønkål og ristede mandler. Begge dele skal blot lynsteges, så det er vigtigt at varme panden rigtig godt op, før du smider mandler og grønkål på panden. 

Hvis du er lige så glad for grønkål som mig, så prøv også min stegt grønkålssalat eller min grønkålssalat med sennepsdressing, som laves på frisk grønkål. 

pasta med grønkål og mandler

Opskrift på en hurtig grønkålspasta på 15 minutter

Pasta med stegt grønkål er hurtig at lave, da grønkålen blot skal have et minuts tid på panden. Så det er sådan set pastaens kogetid, der afgører, hvor lang tid retten tager at lave. Jeg har brugt rigatoni, men du kan også bruge andre pastatyper. 

Hvis du har lavet lidt grønkålspesto efter denne opskrift, kan du også vende lidt af det med pastaen lige før servering. 

pasta med stegt groenkaal

Pasta med stegt grønkål

Pasta med grønkål er en vidunderlig og nem pastaret, som tager 15 minutter at lave. Der er nok til 2 personer, men du kan med fordel fordoble mængderne.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 3 stængler grønkål
  • 30 g mandler*
  • 15 g olivenolie*
  • 1 kviste frisk timian
  • 0,5 stk citron
  • 200 g tørret pasta
  • 30 g Parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Pluk grønkålen fra stilken i mindre stykker
  • Tag en stor pande og varm den op til den begynder at ryge, tilsæt olie, finthakket timian og kom hurtigt kålen og mandlerne ved. Steg det hele af i ca. 1 minut. Krydr med salt og peber.
  • Kog pastaen ca. 1 minut mindre, end anvist på pakken. Kom den herefter på panden sammen med en 1/2 dl af kogevandet. Riv citronskallen i fra en halv citron og pres ligeledes saften med.
  • Rør det hele sammen, anret og top med masser parmesan.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
grønkålspasta
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments