Grønkålspasta med stegt grønkål og mandler

Her kommer en skøn og nem italiensk servering, som endelig er i sæson! I dag er det derfor blevet tid til at dele min opskrift på pasta med grønkål.
Nu hvor grønkål er i sæson elsker jeg at bruge det nærmest i alle slags retter. Grønkål er så sprødt og lækkert, og en dejlig, feel good-ret med grønkål er altså denne grønkålspasta.
Simpel pasta med grønkål og ristede mandler
Min grønkålspasta laves med stegt grønkål og ristede mandler. Begge dele skal blot lynsteges, så det er vigtigt at varme panden rigtig godt op, før du smider mandler og grønkål på panden.
Hvis du er lige så glad for grønkål som mig, så prøv også min stegt grønkålssalat eller min grønkålssalat med sennepsdressing, som laves på frisk grønkål.

Opskrift på en hurtig grønkålspasta på 15 minutter
Pasta med stegt grønkål er hurtig at lave, da grønkålen blot skal have et minuts tid på panden. Så det er sådan set pastaens kogetid, der afgører, hvor lang tid retten tager at lave. Jeg har brugt rigatoni, men du kan også bruge andre pastatyper.
Hvis du har lavet lidt grønkålspesto efter denne opskrift, kan du også vende lidt af det med pastaen lige før servering.

Pasta med stegt grønkål
Ingredienser
- 3 stængler grønkål
- 30 g mandler*
- 15 g olivenolie*
- 1 kviste frisk timian
- 0,5 stk citron
- 200 g tørret pasta
- 30 g Parmesan
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pluk grønkålen fra stilken i mindre stykker
- Tag en stor pande og varm den op til den begynder at ryge, tilsæt olie, finthakket timian og kom hurtigt kålen og mandlerne ved. Steg det hele af i ca. 1 minut. Krydr med salt og peber.
- Kog pastaen ca. 1 minut mindre, end anvist på pakken. Kom den herefter på panden sammen med en 1/2 dl af kogevandet. Riv citronskallen i fra en halv citron og pres ligeledes saften med.
- Rør det hele sammen, anret og top med masser parmesan.
