Skip to content
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Surdejspizza

Gå til opskrift Jump to Video Udskriv
surdejspizza nem opskrift

Jeg har arbejdet på den bedste opskrift på surdejspizza – en skøn pizzabund med surdej, som er bagt på 100 % surdej. Opskriften er meget nem at gå til, og det eneste det kræver er faktisk bare en stærk surdej, som er fodret op og klar til brug, noget Tipo 00 hvedemel, vand og salt.

Jeg håber meget, at du har lyst til at prøve opskriften på surdejspizza. Jeg har desuden lavet en video herunder, der viser hvordan du skal forme pizzadejen med hænderne, således du får en lækker skorpe med masser af lufthuller og en god krumme.

Den perfekte pizza er bagt med surdej!

Den perfekte pizza starter selvfølgelig med den perfekte pizzadej. Og jeg er altså en sucker for surdejspizza! Traditionen for at lave pizza med surdej går hele vejen til Napoli, som roligt kan siges at være pizzaens hjemsted. Og derfra har traditionen spredt sig, så det nu er muligt at få surdejspizzaer mange steder – mit yndlingssted i København er Bæst. Tjek dem ud, hvis du gerne vil ud og spise en formidabel pizza!

Dejen her kræver en smule forberedelse, men er ellers super nem at gå til! Det er nemlig vigtigt for mig at understege – det skal være nemt at arbejde med surdej, og det må ikke være alt for besværligt!

OBS! Men er du nybegynder til surdej, så frygt ikke – denne her opskrift er så nem at gå til og arbejde med! Men inden du går igang, vil jeg lige dele lidt tips med dig her:

  • At bage med surdej kan være en svær størrelse, da den surdej man kommer i sin pizzadej kan variere meget. Derfor er de tider jeg har angivet kun vejledende. Det vil sige, at man altid selv mærke efter.
    1. Hvis dejen virker kold og kompakt skal den stå lidt længere, inden du begynder at forme den til en pizzabund.
    2. Virker dejen til gengæld luftigt og levende (fx når du prikker til den og den “bouncer”), så er den klar!
pizza med surdej

Hvorfor bage med surdej i sin pizza?

For det første kan du her tjekke min surdejsguide. Ved hjælp af den kan du komme i gang med en surdejsbase på bare 5-7 dage. Og herefter har du altså den surdej, du skal bruge til at lave en sprød pizzabund, som tilmed har en lækker syrlighed. 

Denne pizzadej er uden gær, da surdejen gør alt arbejdet. Og det er selvfølgelig surdejen, som sikrer den dejlige, syrlige smag frem for en smag af gær. Netop derfor vælger jeg surdej. 

Så lad dig ikke skræmme af det ekstra arbejde som en surdejspizza kræver, for jeg lover dig, at det i dén grad er dét værd!

Opskrift på surdejspizza med sprød bund

Derudover bruger jeg tipo 00 hvedemel, men hvis du gerne vil efterligne italienerne kan du i stedet vælge at bruge Caputo mel, som er enormt rig på portein. Jeg linker til melen i opskriften. Netop dén mel giver en skøn sprød bund, og du får den vildeste krumme!

Få opskriften på den bedste surdejspizza her:

Reklamelinks er markeret med*
pizza med surdej

Surdejspizza

Her får du den bedste opskrift på surdejspizza med sprød bund. Pizza med surdej smager nemlig skønt, meget bedre og er nemt at lave! Her får du en nem opskrift. Læs gerne opskriftsnoterne, inden du går igang.
4.67 fra 6 stemmer
Antal: 2 Pizzaer
Forberedelse20 min
Tilberedelse12 min
Ventetid1 d

Ingredienser

Pizzabund

  • 250 g Tipo 00 hvedemel (gerne Caputo mel – læs noter!)
  • 160 g vand
  • 50 g surdej
  • 5 g flagesalt*

Forslag til fyld

  • 150 g pizzasauce
  • 1 stk mozzarellakugle
  • 10 stk cherrytomater
  • 30 g gorgonzola
  • ½ stk rødløg
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

  • Bagestål*
  • Condibøtter*
  • Bagestål*

Noter

Mel: Prøv at anvende Blå Caputo mel, der er kvalitetshvedemel fra Napoli, i Italien 🇮🇹 Melet bidrager til de lækreste pizzaer, da melet har et højt proteinindhold på 13 %, hvilket gør, at gluten bliver elastisk og mere strækbar. Dejen bliver enormt god at arbejde med. PRØV DEN! 🍕Bruger du denne mel, så ælt gerne i 10 minutter, i stedet for 8 minutter. 
Inden bagning: At bage med surdej kan være en svær størrelse, da den surdej man kommer i sin pizzadej kan variere meget – enten kan den være meget bagestærk, eller mindre. Temperaturen i rummet, hvor den står og hæver spiller også en rolle. Derfor er de tider jeg har angivet kun vejledende. Det vil sige, at man altid selv mærke efter hvordan sin dej føles. 
  1. Hvis dejen virker kold og kompakt skal den stå lidt længere, inden du begynder at forme til en pizzabunde. 
  2. Virker dejen til gengæld luftigt og levende (fx når du prikker til den og den “bouncer”), så er de klar til at blive formet. 

Fremgangsmåde

  • Lav først en autolyse: Kom mel, vand (22 grader) samt surdej i røreskål og rør det sammen til alle klumper er væk. Kom et fugtigt klæde over skålen, og lad det stå i ca. 60 minutter. 
  • Ælt nu dejen i 8 minutter ved medium hastighed. I det sidste minut skrues der lidt op i hastighed, og i de sidste 20 sekunder tilsættes alt salten. 
  • Kom dejen i platikbøtte (jeg bruger denne*) og sæt den på køl til dagen efter, eller minimum 18 timer.
  • Tag dejen ud ca. 1-2 timer før pizzaen skal bages. Hæld dejen ud på bordet, hvorefter dejen deles i to. Spænd disse op til to kugler med en spatel. Drys mel på toppen og tildæk med et klæde. Læs noter inden du begynder at forme pizzaerne.
  • Tænd ovnen på varmluft på det højeste antal grader, som ovnen kan trække og kom gerne et bagestål i ovnen hvis du har et – jeg bruger dette*. Lad bagestålet varme op med ovnen, og lad det varme fuldstændig op, det tager ca. 30-45 minutter. 
  • Form hver pizzadej til en rund pizza med hænderne (se videoen herunder, hvor jeg viser hvordan den formes). Vigtig du bruger hænderne, og gør som vist i videoen hvor du arbejder indefra og ud, således du ikke slår luften ud af kanten, og bevare den. Det giver nemlig den lækre skorpe, der er luftig!

Fyld

  • Kom pizzabunden på bagestålet, kom dit favoritfyld på – du kan lade dig inspirere af mit.
  • Kom pizzaerne i ovnen og bag dem, mellem 5-10 minutter på ovnens højeste varme til den er færdig. Du kan også bage pizzaerne i en pizzaovn, hvis du har – du kender din ovn bedst, så gør det du plejer. Minutterne afhænger af din ovns fordeling af varme samt hvor meget den kan gå op til i graderne, så hold øje med din pizza!
  • Velbekomme!
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Fyld på surdejspizza

Når du så har en solid surdejsbund klar, skal der naturligvis noget topping på. Jeg har sørget for bunden spiller, så nu kan du selv vælge hvilket fyld du vil have på!

Når jeg vælger fyld er jeg meget opmærksom på, at der ikke kommer for meget fyld på – jeg vil ligesom italienerne have lidt, men godt fyld. Eksempelvis ligesom en klassisk kartoffelpizza.

Hvis du allerede har en opskrift på din yndlings pizzadej, så kan toppingen her selvfølgelig også bruges på den i stedet for på en surdejsbund.

Kan man fryse surdejspizza?

Du kan sagtens fryse din surdejs ned. Bag dine pizzabunde (fx smurt med pizzasauce eller uden noget), og smid dem derefter på frys når de er afkølet. Pak dem ind i film.

Når du har lyst til pizza, tager du den forbagte surdejsppizzabund ud minimum 2 timer før du skal spise, og herfra kan du fylde den med dit yndlings fyld. Bager den ved 180 grader, varmluft i 5-8 minutter, og så har du den lækreste hjemmelavet frysepizza med surdej! 😉

hvid pizza - pizza bianco opskrift
Inspiration til fyld, klik på billedet.
Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

27 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

opskrift på pasta med peberfrugt

Cremet pasta med peberfrugtsauce

Pasta med ærter

Pasta med ærter og spinat

nem Pastasalat med fetacreme og stegte cherrytomater

Pastasalat med fetacreme og stegte tomater

Flettet broed med oliventapenade og feta

Flettet brød med oliventapenade og feta

opskrift på pasta med græskar

Pasta med græskar, svampe og spinat

risotto med knoldselleri og parmesan

Risotto med knoldselleri

nem opskrift på Pasta med portobellosvampe

Pasta med portobellosvampe

Risotto med asparges

Risotto med asparges

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Maj 18

Open
💙🐚UGENS ONSDAGSPASTA.... Muslinge pasta🐚⁠
⁠
Du skal bruge ⁠
1,5 kg blåmuslinger⁠
1 løg⁠
1 fed hvidløg⁠
5 kviste frisk timian⁠
2 gulerødder⁠
2 tomater⁠
30 g olivenolie⁠
100 ml hvidvin⁠
500 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 citron⁠
500 g spaghetti⁠
½ bundt persille⁠
1 bundt frisk estragon⁠
⁠
Pastaen er super nem at lave og tager omtrent 35 min. ⁠
⁠
🐚Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan du banke dem på skallen – lukker de sig ikke, skal de kasseres. ⁠
⁠
🔪Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær gulerødder og tomat i mindre stykker. ⁠
⁠
🔥Varm en stor gryde op på højeste blus, kom olivenolien i og steg løg, hvidløg og timian i ca. 30 sekunder, kom herefter tomat og gulerødder og steg yderligere af i 30 sekunder. ⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslinger - rør sammen - tilsæt hvidvin og lad muslingerne dampe i ca. 5-10 min eller indtil de har åbnet sig.⁠
⁠
🧜🏻‍♀️ Når muslingerne er færdige sigtes væsken over i en anden gryde hvor i fløden tilsættes og dette skal reducere ved middelvarme i ca. 15 min. ⁠
⁠
👩🏼‍🍳 I mellemtiden pilles ¾ dele af muslingerne ud af skallen, den sidste ¼ skal bevares i skallen, mest for syns skyld. Gem også grøntsagerne.⁠
⁠
🍝 underkog pastaen med 2-3 minutter efter pakkens anvisning. Tilsæt dem herefter til flødesaucen og vend sammen, smag til med salt peber og citronsaft.⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslingerne og grøntsagerne til pastaen⁠
⁠
🍽 Server med grofthakket persille og estragon. ⁠
⁠
Du kan også finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#onsdagspasta #muslinger #pastamedmuslinger #blåmuslinger⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #pastaret #grønmad #hverdagsmad #aftensmad #nemaftensmad #foodstagram #nemmad #frokost #simpelopskrift #pastabånd #hjemmelavetpasta #spaghetti #citron #sommerpasta⁠
⁠

marialottes

View

Maj 17

Open
Bliver man da ikke bare i godt humør af denne farvebombe af en salat?! 🌈⁠
⁠
Denne salat altså bare så smuk og en vidunderlig kombination af det bitre fra radicchio, salte og fede fra feta, syrlig og søde fra de rå marinerede rabarber og sprøde fra asparges og pinjekerner. Salaten her, har det hele! 🤩⁠
⁠
Rabarbersalaten er en sikker vinder hele sommeren, og hvis du har rabarber hjemme i haven eller sommerhuset, så er det altså en fantastisk måde at tilberede den på. Rabarbertærte er også genialt, og det har jeg også opskrift til, hvis du mangler 😉⁠
⁠
Faktisk er rabarber en grøntsag... men den er stadig fantastisk smuk i farven, og hvad end du bruger dine rabarber til, smager det garanteret vidunderligt 😝⁠
⁠
Du finder hvertfald opskrift på denne salat via link i bio, eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#rabarber #farverigsalat #rabarbersalat #salatmedrabarber #asparges #feta #pinjekerner #regnbue #smuksalat⁠
#salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 16

Open
Et lille hej fra Grækenland 🇬🇷 Her er varmt, utrolig smukt og 50 % af tiden går med at spise lækker græsk mad. Jeg elsker det, det er så frisk, lavet med lækre råvarer. Lækre oliven, olivenolie, græsk yoghurt, grøntsager. Listen er lang for al det gode, og jeg fik sådan lyst til at inspirere med lidt græsk mad:⁠
🥒 Tzatziki ⁠
🥗 Græsk salat⁠
🍅 Gyros⁠
🫓 Græske fladbrød⁠
🍗 Kyllinge souvlaki og kartofler⁠
🍴 Moussaka⁠
... og en masse 🍦, ☕️ og græske desserter 🍮⁠
⁠
Alle opskrifterne kan I finde via linket i min profil, hvis du har lyst til at græske-vibes og sommermad☀️🇬🇷⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#græskmad #mad #grækenland #sommermad #tomat #Tzatziki #græsktzatziki #Tzatzikiopskrift #græskeopskrifter #marialottes #oliven #olivenolie #hverdagsmad #sommeropskrifter #græsk #sommer #nemhverdagsmad

marialottes

View

Maj 15

Open
⁠UGENS MADPLAN 🍽 ⁠
⁠
En ny madplan er klar på marialottes.dk med en masse skønne, simple og forårsvenlige opskrifter.⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
I den kommende uge byder madplanen på:⁠
🍅 Bagt tomatsuppe med hvidløgsbrød⁠
🤍 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella med labneh⁠
😋 Butterdejsskåle og blomkålssalat⁠
💚 Enchiladas med guacamole⁠
🍕 Pizza med parmaskinke⁠
🤍 Blomkålspasta⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge20 #uge20madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration #hvadskalvispise #nemhverdagsmad #hurtigmad #nemmeopskrifter #opskrifterforalle #food52 #matplan #nemmeretter⁠

marialottes

View

Maj 14

Open
KUVERTBRØD MED SURDEJ 🤩⁠
⁠
Dem som har fulgt med længe ved, hvor glad jeg er for surdej, og nu er det vist også længe siden jeg sidst har delt en opskrift med surdej! ⁠
⁠
Denne opskrift er tilpas surdejs-syrlig og surdejs-sprød 😋⁠
⁠
Små kuvertbrød med surdej er perfekte til forret, som tilbehør til salater eller til suppe. De er nemme at lave og du kan forme dem som du vil. Jeg har brugt en muffinform og har fået små søde runde fætre, men du kan også lave dem i forme såsom hjerte-formede, firkantede eller måske noget helt tredje. Hvad ville være det vildeste at forme kuvert brød som? ⁠
⁠
Og lige netop muffinformen gør det også langt nemmere at lave denne opskrift med surdej. For alle de teknikker der findes til at folde og spænde op, har vi lagt i teknikker-skuffen. Denne her er en surdejsopskrift for alle ⁠
⁠
Lyder det som en opskrift du vil se nærmere på? ⁠
⁠
Du kan finde den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤍⁠
⁠
#kuvertbrød #surdej #syrligeboller #kurvetboller #surdejsboller #opskriftermedsurdej #surdejsopskrifter #marialottes⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Maj 11

Open
🍋 Onsdagspasta denne uge er en af de helt nemme, men absolut en du skal prøve at lave - husk at du kan gemme opskrift her på instagram!⁠
⁠
CITRONPASTA 🍋⁠
🍋 400 g spaghetti⁠
🍋 2 tsk flagesalt⁠
Når din gryde med kogende vand bulderkoger tilsættes spaghetti, kog det lidt under pakkens anvisning og gem 1-2 dl kogevand.⁠
⁠
🍋 1 stk citron⁠
Vask den grundigt, riv skalen af den, dernæst pres halvdelen af saften.⁠
🍋 90 g olivenolie⁠
Bland citronen saft og skal i olien. ⁠
⁠
Varm en sauterpande og tilsæt⁠
🍋 30 g smør⁠
lad det brune⁠
🍋 1 fed hvidløg⁠
svits det hurtigt i den brunede smør⁠
🍋 50 ml hvidvin⁠
lad det simre i nogle minutter, så alkoholen fordamper. ⁠
Tilføj nu den kogte pasta og citronolien til sauterpanden. Tilsæt nu 0,5-1dl af kogevandet. Lad det samle sig og se an hvor meget kogevand du skal bruge. ⁠
Smag til med salt og friskkværnet peber⁠
⁠
🍋 30 g Parmesan⁠
Riv parmesan, top din anrettet pasta.⁠
⁠
Velbekomme!⁠
Du kan som altid finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk! 🤩⁠
⁠
Skal du lave den?⁠
⁠
⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #vegetarisk #pastamedcitron #citroner #citron #pastaret #vegetariskhverdagsmad #vegetarian #grønmad #hverdagsmad #Lækkerpasta #aftensmad #nemaftensmad #vegetar #vegetariskmad #foodstagram #citronskal #parmesan #nemmad #frokost #simpelopskrift #spaghetti #hjemmelavetpasta #vegetariskaftensmad⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK