Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Surdejspizza

Gå til opskrift Jump to Video Udskriv
surdejspizza nem opskrift

Jeg har arbejdet på den bedste opskrift på surdejspizza – en skøn pizzabund med surdej, som er bagt på 100 % surdej. Opskriften er meget nem at gå til, og det eneste det kræver er faktisk bare en stærk surdej, som er fodret op og klar til brug, noget Tipo 00 hvedemel, vand og salt.

Jeg håber meget, at du har lyst til at prøve opskriften på surdejspizza. Jeg har desuden lavet en video herunder, der viser hvordan du skal forme pizzadejen med hænderne, således du får en lækker skorpe med masser af lufthuller og en god krumme.

Den perfekte pizza er bagt med surdej!

Den perfekte pizza starter selvfølgelig med den perfekte pizzadej. Og jeg er altså en sucker for surdejspizza! Traditionen for at lave pizza med surdej går hele vejen til Napoli, som roligt kan siges at være pizzaens hjemsted. Og derfra har traditionen spredt sig, så det nu er muligt at få surdejspizzaer mange steder – mit yndlingssted i København er Bæst. Tjek dem ud, hvis du gerne vil ud og spise en formidabel pizza!

Dejen her kræver en smule forberedelse, men er ellers super nem at gå til! Det er nemlig vigtigt for mig at understege – det skal være nemt at arbejde med surdej, og det må ikke være alt for besværligt!

OBS! Men er du nybegynder til surdej, så frygt ikke – denne her opskrift er så nem at gå til og arbejde med! Men inden du går igang, vil jeg lige dele lidt tips med dig her:

  • At bage med surdej kan være en svær størrelse, da den surdej man kommer i sin pizzadej kan variere meget. Derfor er de tider jeg har angivet kun vejledende. Det vil sige, at man altid selv mærke efter.
    1. Hvis dejen virker kold og kompakt skal den stå lidt længere, inden du begynder at forme den til en pizzabund.
    2. Virker dejen til gengæld luftigt og levende (fx når du prikker til den og den “bouncer”), så er den klar!
pizza med surdej

Hvorfor bage med surdej i sin pizza?

For det første kan du her tjekke min surdejsguide. Ved hjælp af den kan du komme i gang med en surdejsbase på bare 5-7 dage. Og herefter har du altså den surdej, du skal bruge til at lave en sprød pizzabund, som tilmed har en lækker syrlighed. 

Denne pizzadej er uden gær, da surdejen gør alt arbejdet. Og det er selvfølgelig surdejen, som sikrer den dejlige, syrlige smag frem for en smag af gær. Netop derfor vælger jeg surdej. 

Så lad dig ikke skræmme af det ekstra arbejde som en surdejspizza kræver, for jeg lover dig, at det i dén grad er dét værd!

Opskrift på surdejspizza med sprød bund

Derudover bruger jeg tipo 00 hvedemel, men hvis du gerne vil efterligne italienerne kan du i stedet vælge at bruge Caputo mel, som er enormt rig på portein. Jeg linker til melen i opskriften. Netop dén mel giver en skøn sprød bund, og du får den vildeste krumme!

Få opskriften på den bedste surdejspizza her:

Reklamelinks er markeret med*
pizza med surdej

Surdejspizza

Her får du den bedste opskrift på surdejspizza med sprød bund. Pizza med surdej smager nemlig skønt, meget bedre og er nemt at lave! Her får du en nem opskrift. Læs gerne opskriftsnoterne, inden du går igang.
4,67 fra 9 stemmer
Antal: 2 Pizzaer
Forberedelse20 min
Tilberedelse12 min
Ventetid1 d

Ingredienser

Pizzabund

  • 250 g Tipo 00 hvedemel (gerne Caputo mel – læs noter!)
  • 160 g vand
  • 50 g surdej
  • 5 g flagesalt*

Forslag til fyld

  • 150 g pizzasauce
  • 1 stk mozzarellakugle
  • 10 stk cherrytomater
  • 30 g gorgonzola
  • ½ stk rødløg
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

  • Bagestål*
  • Condibøtter*
  • Bagestål*

Noter

Mel: Prøv at anvende Blå Caputo mel, der er kvalitetshvedemel fra Napoli, i Italien 🇮🇹 Melet bidrager til de lækreste pizzaer, da melet har et højt proteinindhold på 13 %, hvilket gør, at gluten bliver elastisk og mere strækbar. Dejen bliver enormt god at arbejde med. PRØV DEN! 🍕Bruger du denne mel, så ælt gerne i 10 minutter, i stedet for 8 minutter. 
Inden bagning: At bage med surdej kan være en svær størrelse, da den surdej man kommer i sin pizzadej kan variere meget – enten kan den være meget bagestærk, eller mindre. Temperaturen i rummet, hvor den står og hæver spiller også en rolle. Derfor er de tider jeg har angivet kun vejledende. Det vil sige, at man altid selv mærke efter hvordan sin dej føles. 
  1. Hvis dejen virker kold og kompakt skal den stå lidt længere, inden du begynder at forme til en pizzabunde. 
  2. Virker dejen til gengæld luftigt og levende (fx når du prikker til den og den “bouncer”), så er de klar til at blive formet. 

Fremgangsmåde

  • Lav først en autolyse: Kom mel, vand (22 grader) samt surdej i røreskål og rør det sammen til alle klumper er væk. Kom et fugtigt klæde over skålen, og lad det stå i ca. 60 minutter. 
  • Ælt nu dejen i 8 minutter ved medium hastighed. I det sidste minut skrues der lidt op i hastighed, og i de sidste 20 sekunder tilsættes alt salten. 
  • Kom dejen i platikbøtte (jeg bruger denne*) og sæt den på køl til dagen efter, eller minimum 18 timer.
  • Tag dejen ud ca. 1-2 timer før pizzaen skal bages. Hæld dejen ud på bordet, hvorefter dejen deles i to. Spænd disse op til to kugler med en spatel. Drys mel på toppen og tildæk med et klæde. Læs noter inden du begynder at forme pizzaerne.
  • Tænd ovnen på varmluft på det højeste antal grader, som ovnen kan trække og kom gerne et bagestål i ovnen hvis du har et – jeg bruger dette*. Lad bagestålet varme op med ovnen, og lad det varme fuldstændig op, det tager ca. 30-45 minutter. 
  • Form hver pizzadej til en rund pizza med hænderne (se videoen herunder, hvor jeg viser hvordan den formes). Vigtig du bruger hænderne, og gør som vist i videoen hvor du arbejder indefra og ud, således du ikke slår luften ud af kanten, og bevare den. Det giver nemlig den lækre skorpe, der er luftig!

Fyld

  • Kom pizzabunden på bagestålet, kom dit favoritfyld på – du kan lade dig inspirere af mit.
  • Kom pizzaerne i ovnen og bag dem, mellem 5-10 minutter på ovnens højeste varme til den er færdig. Du kan også bage pizzaerne i en pizzaovn, hvis du har – du kender din ovn bedst, så gør det du plejer. Minutterne afhænger af din ovns fordeling af varme samt hvor meget den kan gå op til i graderne, så hold øje med din pizza!
  • Velbekomme!
YouTube video
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Fyld på surdejspizza

Når du så har en solid surdejsbund klar, skal der naturligvis noget topping på. Jeg har sørget for bunden spiller, så nu kan du selv vælge hvilket fyld du vil have på!

Når jeg vælger fyld er jeg meget opmærksom på, at der ikke kommer for meget fyld på – jeg vil ligesom italienerne have lidt, men godt fyld. Eksempelvis ligesom en klassisk kartoffelpizza.

Hvis du allerede har en opskrift på din yndlings pizzadej, så kan toppingen her selvfølgelig også bruges på den i stedet for på en surdejsbund.

Kan man fryse surdejspizza?

Du kan sagtens fryse din surdejs ned. Bag dine pizzabunde (fx smurt med pizzasauce eller uden noget), og smid dem derefter på frys når de er afkølet. Pak dem ind i film.

Når du har lyst til pizza, tager du den forbagte surdejsppizzabund ud minimum 2 timer før du skal spise, og herfra kan du fylde den med dit yndlings fyld. Bager den ved 180 grader, varmluft i 5-8 minutter, og så har du den lækreste hjemmelavet frysepizza med surdej! 😉

hvid pizza - pizza bianco opskrift
Inspiration til fyld, klik på billedet.
Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

30 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Gnocchi med pesto

Gnocchi med pesto og parmesan

Opskrift på risotto med bagt græskar og parmesan

Græskarrisotto med bagt græskar og salvie

Tomatsuppe med gulerod og ingefær

Tomatsuppe – klassisk og cremet

Squash lasagne

Squash lasagne

opskrift Osso buco

Osso buco med kartoffelmos og gremolata

ægte italiensk Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Klassis pasta Alfredo

Pasta Alfredo

Tortellini

Tortellini med bacon og ærter i flødesauce

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 8

Open
MELONSALAT 🍈⁠
⁠
➡️ med tre slags melon: honning, galia og cantaloupe melon. ⁠
⁠
Salaten serveres med feta, myntedressing og nødder 🤤⁠
⁠
💡TIP! Hvis du kan lide skinke i salater, kan du tilføje et par skiver parmaskinke eller Serrano skinke, da skinke og melon jo bare passer som hånd i handske. ⁠
⁠
Find salaten via link i bio, eller på Marialottes.dk 💚🤍🧡⁠
⁠
#melonsalat #meloner #madmedmelon #opskriftermedmelon⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 7

Open
Tilbage i vores dejlige sommerhus på landet 👩🏼‍🌾 Jeg elsker min nye trækasse, som min far har bygget til mig. Da billede blev taget havde jeg lige plantet salat, bladselleri og rosmarin (ja, sjov kombi, men den skulle fyldes op) 🌱☀️ Nu er salaten kommet op, 1,5 måned efter, og vi stornyder alle de dejlige spiselige ting vi har i vores sommerhus-have 🌾 I går kunne vi også høste squash, tomater, sommerporre, basilikum, krydderurter og grønkål 💛 

Har I også sået en masse i foråret, som I nyder godt af nu? 😍

#sommerhushave #sommerhus #sommerhusgrønt #køkkenhave #madblogger #sommer #grøntsagshøst

marialottes

View

Aug 7

Open
🍽🗒⁠ Madplan uge 32 er klar!⁠
⁠
Denne uge er der en ny opskrift på planen, nemlig opskrift på fyldt mørbrad med feta og soltørrede tomater!⁠
⁠
⤴️Hvis du kan lide min opskrift med fyldte kyllingebryst, så glæd dig til denne!⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Her får du et sneak-peak på hverdags planen, hvor du kan glæde dig til følgende;⁠
⁠⁠
Denne uge står den på:⁠
🍗 Orecchiette med olivenolie og hvidløg⁠
❤️ spidskålswraps med kylling og ærtepuré⁠
🍅 Fyldtmørbrad og parmesanstegte gulerødder ⁠
🥗 pouissiner og cremet spidskålssalat⁠
🐓 Kyllingedunser, salat med blåbær og avocado med raita dressing⁠
💚 Pasta med røget laks og pesto serveret med en grøn salat⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK er en af kirsebær opskrifterne jeg skrev om tidligere på ugen, nemlig semifreddo med kirsebær 🍒⁠
⁠
Hvad skal du prøve?⁠
⁠
#uge32 #madplanuge32 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter⁠
⁠

marialottes

View

Aug 5

Open
Denne smukke sag kaldes i fine (læs franske) munde en claufoutis 🇫🇷 🍒⁠
⁠
Det er en tærteformet pandekage med kirsebær, som er super nem at lave med smager fantastisk!⁠
⁠
Kirsebær er en af mine yndlings bær, og som oftest - her om sommeren - spiser vi dem direkte fra træet 🍒 ⁠
Men hvis du swiper kan du også se dem anvendt i en semifreddo, som er en dejlig afkølende "is"-dessert. ⁠
⁠
Om vinteren kender vi den fra ris ala mande, men du kan også lave noget så sommerligt, med et touch af jul, nemlig en ris alamande is! Den toppes selvfølgelig med kirsebærsovs 🍒 ⁠
⁠
🍒 Du finder denne claufoutis og alle andre opskrifter på Marialottes.dk eller med linket i bio! ⁠
⁠
#kirsebær #sommer #dessert #mariasbær #pandekagesmag⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 4

Open
PASTA - hjemmelavet eller ej 💛 Min all time favorit spise i hverdagen, når det skal være nemt, hurtigt eller hvis jeg skal have brugt op af køleskabets rester 🎈Jeg har lige nu 76 opskrifter på forskellige pastaretter på marialottes.dk 🤍 Hvor mange af dem har du mon prøvet? 💪🏻🍝

PS. Hvis du vil lave din egen pasta, kan du finde opskriften på min hjemmeside også - søg efter “hjemmelavet pasta”, og den dukker op 🥰 

PPS. Linket til pastamaskinen jeg bruger ligger i mine highlights, så kan I altid finde det 🫶🏼
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK