Skip to content
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Grøn shakshuka

Gå til opskrift Udskriv
Grøn shakshuka med æg

Shakshuka er en klassisk nordvest-afrikansk ret, hvor man tilbereder æg i en typisk rød sauce. I den her opskrift twister jeg dog retten og laver i stedet en grøn shakshuka uden kød. I stedet for tomat laves saucen med spinat og grønkål. Resultatet bliver en mega lækker, mættende ret, som både er sund og vegetarisk. 

En sund grøn shakshuka til morgenmad, frokost eller aftensmad

Det er super nemt at lave en grøn, vegetarisk shakshuka. Løg, grønkål og spinat skal blot hurtigt steges af på panden, hvorefter man slår æg ud i saucen og sætter panden i ovnen indtil æggene har sat sig. 

Grøn shakshuka er vidunderlig til alle måltider – morgenmad, frokost eller aftensmad – og selvfølgelig oplagt til dig, der er vegetar, men kan også sagtens spises af kødspisere. Server gerne shakshukaen med en bid brød til. 

opskrift på Grøn shakshuka uden kød

Opskrift på grøn shakshuka

Denne opskrift er inspireret af min første opskrift på shakshuka med chorizo. Dén shakshuka lavede jeg mere klassisk i en rød sauce og med den dejlige stærke chorizo-pølse. Hvis du aldrig har prøvet shakshuka før, så kan jeg varmt anbefale dig både rød og grøn shakshuka. Det er virkelig en skøn måde at tilberede æg på. 

Reklamelinks er markeret med*
vegetarisk Grøn shakshuka

Grøn shakshuka

En sund og grøn shakshuka uden kød, er en perfekt morgenmad, frokost eller aftensmad.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse20 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 1 stk løg
  • 15 ml olivenolie*
  • 3 stængler grønkål
  • 150 g frisk spinat
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 stk æg
  • ¼ bundt basilikum

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Find en pande frem, der kan gå i ovnen.
  • Snit løget fint og steg dem i olivenolie på en pande, indtil de er klare.
  • Snit grønkålen meget fint, uden stilk og tilsæt til panden. Steg i ca. 1 minut og kom herefter spinat på og steg yderligere 30 sekunder.
  • Smag til med saft og skal fra citronen. Krydr med salt og peber.
  • Lav tre fordybninger i fyldet og slå æggene ud heri.
  • Bag det i ca. 10-15 minutter, indtil æggene har sat sig. Top med friske blade basilikum.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes
vegetarisk Grøn shakshuka
Kategorier - Aftensmad, Frokost, Morgenmad
Del med en du holder af:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

linsegryde med søde kartofler

Linsegryde

Kikærtegryde med græskar, gulerod og peanutbutter

Kikærtegryde med græskar

Lamme meatballs med auberginehummus

Lamme meatballs med auberginehummus

opskrift saltede citroner

Saltede citroner

Shakshuka med chorizo

Shakshuka med chorizo

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Maj 18

Open
💙🐚UGENS ONSDAGSPASTA.... Muslinge pasta🐚⁠
⁠
Du skal bruge ⁠
1,5 kg blåmuslinger⁠
1 løg⁠
1 fed hvidløg⁠
5 kviste frisk timian⁠
2 gulerødder⁠
2 tomater⁠
30 g olivenolie⁠
100 ml hvidvin⁠
500 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 citron⁠
500 g spaghetti⁠
½ bundt persille⁠
1 bundt frisk estragon⁠
⁠
Pastaen er super nem at lave og tager omtrent 35 min. ⁠
⁠
🐚Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan du banke dem på skallen – lukker de sig ikke, skal de kasseres. ⁠
⁠
🔪Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær gulerødder og tomat i mindre stykker. ⁠
⁠
🔥Varm en stor gryde op på højeste blus, kom olivenolien i og steg løg, hvidløg og timian i ca. 30 sekunder, kom herefter tomat og gulerødder og steg yderligere af i 30 sekunder. ⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslinger - rør sammen - tilsæt hvidvin og lad muslingerne dampe i ca. 5-10 min eller indtil de har åbnet sig.⁠
⁠
🧜🏻‍♀️ Når muslingerne er færdige sigtes væsken over i en anden gryde hvor i fløden tilsættes og dette skal reducere ved middelvarme i ca. 15 min. ⁠
⁠
👩🏼‍🍳 I mellemtiden pilles ¾ dele af muslingerne ud af skallen, den sidste ¼ skal bevares i skallen, mest for syns skyld. Gem også grøntsagerne.⁠
⁠
🍝 underkog pastaen med 2-3 minutter efter pakkens anvisning. Tilsæt dem herefter til flødesaucen og vend sammen, smag til med salt peber og citronsaft.⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslingerne og grøntsagerne til pastaen⁠
⁠
🍽 Server med grofthakket persille og estragon. ⁠
⁠
Du kan også finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#onsdagspasta #muslinger #pastamedmuslinger #blåmuslinger⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #pastaret #grønmad #hverdagsmad #aftensmad #nemaftensmad #foodstagram #nemmad #frokost #simpelopskrift #pastabånd #hjemmelavetpasta #spaghetti #citron #sommerpasta⁠
⁠

marialottes

View

Maj 17

Open
Bliver man da ikke bare i godt humør af denne farvebombe af en salat?! 🌈⁠
⁠
Denne salat altså bare så smuk og en vidunderlig kombination af det bitre fra radicchio, salte og fede fra feta, syrlig og søde fra de rå marinerede rabarber og sprøde fra asparges og pinjekerner. Salaten her, har det hele! 🤩⁠
⁠
Rabarbersalaten er en sikker vinder hele sommeren, og hvis du har rabarber hjemme i haven eller sommerhuset, så er det altså en fantastisk måde at tilberede den på. Rabarbertærte er også genialt, og det har jeg også opskrift til, hvis du mangler 😉⁠
⁠
Faktisk er rabarber en grøntsag... men den er stadig fantastisk smuk i farven, og hvad end du bruger dine rabarber til, smager det garanteret vidunderligt 😝⁠
⁠
Du finder hvertfald opskrift på denne salat via link i bio, eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#rabarber #farverigsalat #rabarbersalat #salatmedrabarber #asparges #feta #pinjekerner #regnbue #smuksalat⁠
#salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 16

Open
Et lille hej fra Grækenland 🇬🇷 Her er varmt, utrolig smukt og 50 % af tiden går med at spise lækker græsk mad. Jeg elsker det, det er så frisk, lavet med lækre råvarer. Lækre oliven, olivenolie, græsk yoghurt, grøntsager. Listen er lang for al det gode, og jeg fik sådan lyst til at inspirere med lidt græsk mad:⁠
🥒 Tzatziki ⁠
🥗 Græsk salat⁠
🍅 Gyros⁠
🫓 Græske fladbrød⁠
🍗 Kyllinge souvlaki og kartofler⁠
🍴 Moussaka⁠
... og en masse 🍦, ☕️ og græske desserter 🍮⁠
⁠
Alle opskrifterne kan I finde via linket i min profil, hvis du har lyst til at græske-vibes og sommermad☀️🇬🇷⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#græskmad #mad #grækenland #sommermad #tomat #Tzatziki #græsktzatziki #Tzatzikiopskrift #græskeopskrifter #marialottes #oliven #olivenolie #hverdagsmad #sommeropskrifter #græsk #sommer #nemhverdagsmad

marialottes

View

Maj 15

Open
⁠UGENS MADPLAN 🍽 ⁠
⁠
En ny madplan er klar på marialottes.dk med en masse skønne, simple og forårsvenlige opskrifter.⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
I den kommende uge byder madplanen på:⁠
🍅 Bagt tomatsuppe med hvidløgsbrød⁠
🤍 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella med labneh⁠
😋 Butterdejsskåle og blomkålssalat⁠
💚 Enchiladas med guacamole⁠
🍕 Pizza med parmaskinke⁠
🤍 Blomkålspasta⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge20 #uge20madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration #hvadskalvispise #nemhverdagsmad #hurtigmad #nemmeopskrifter #opskrifterforalle #food52 #matplan #nemmeretter⁠

marialottes

View

Maj 14

Open
KUVERTBRØD MED SURDEJ 🤩⁠
⁠
Dem som har fulgt med længe ved, hvor glad jeg er for surdej, og nu er det vist også længe siden jeg sidst har delt en opskrift med surdej! ⁠
⁠
Denne opskrift er tilpas surdejs-syrlig og surdejs-sprød 😋⁠
⁠
Små kuvertbrød med surdej er perfekte til forret, som tilbehør til salater eller til suppe. De er nemme at lave og du kan forme dem som du vil. Jeg har brugt en muffinform og har fået små søde runde fætre, men du kan også lave dem i forme såsom hjerte-formede, firkantede eller måske noget helt tredje. Hvad ville være det vildeste at forme kuvert brød som? ⁠
⁠
Og lige netop muffinformen gør det også langt nemmere at lave denne opskrift med surdej. For alle de teknikker der findes til at folde og spænde op, har vi lagt i teknikker-skuffen. Denne her er en surdejsopskrift for alle ⁠
⁠
Lyder det som en opskrift du vil se nærmere på? ⁠
⁠
Du kan finde den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤍⁠
⁠
#kuvertbrød #surdej #syrligeboller #kurvetboller #surdejsboller #opskriftermedsurdej #surdejsopskrifter #marialottes⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Maj 11

Open
🍋 Onsdagspasta denne uge er en af de helt nemme, men absolut en du skal prøve at lave - husk at du kan gemme opskrift her på instagram!⁠
⁠
CITRONPASTA 🍋⁠
🍋 400 g spaghetti⁠
🍋 2 tsk flagesalt⁠
Når din gryde med kogende vand bulderkoger tilsættes spaghetti, kog det lidt under pakkens anvisning og gem 1-2 dl kogevand.⁠
⁠
🍋 1 stk citron⁠
Vask den grundigt, riv skalen af den, dernæst pres halvdelen af saften.⁠
🍋 90 g olivenolie⁠
Bland citronen saft og skal i olien. ⁠
⁠
Varm en sauterpande og tilsæt⁠
🍋 30 g smør⁠
lad det brune⁠
🍋 1 fed hvidløg⁠
svits det hurtigt i den brunede smør⁠
🍋 50 ml hvidvin⁠
lad det simre i nogle minutter, så alkoholen fordamper. ⁠
Tilføj nu den kogte pasta og citronolien til sauterpanden. Tilsæt nu 0,5-1dl af kogevandet. Lad det samle sig og se an hvor meget kogevand du skal bruge. ⁠
Smag til med salt og friskkværnet peber⁠
⁠
🍋 30 g Parmesan⁠
Riv parmesan, top din anrettet pasta.⁠
⁠
Velbekomme!⁠
Du kan som altid finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk! 🤩⁠
⁠
Skal du lave den?⁠
⁠
⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #vegetarisk #pastamedcitron #citroner #citron #pastaret #vegetariskhverdagsmad #vegetarian #grønmad #hverdagsmad #Lækkerpasta #aftensmad #nemaftensmad #vegetar #vegetariskmad #foodstagram #citronskal #parmesan #nemmad #frokost #simpelopskrift #spaghetti #hjemmelavetpasta #vegetariskaftensmad⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK