Annonce

Grøn shakshuka

Grøn shakshuka med æg

Shakshuka er en klassisk nordvest-afrikansk ret, hvor man tilbereder æg i en typisk rød sauce. I den her opskrift twister jeg dog retten og laver i stedet en grøn shakshuka uden kød. I stedet for tomat laves saucen med spinat og grønkål. Resultatet bliver en mega lækker, mættende ret, som både er sund og vegetarisk. 

En sund grøn shakshuka til morgenmad, frokost eller aftensmad

Det er super nemt at lave en grøn, vegetarisk shakshuka. Løg, grønkål og spinat skal blot hurtigt steges af på panden, hvorefter man slår æg ud i saucen og sætter panden i ovnen indtil æggene har sat sig. 

Grøn shakshuka er vidunderlig til alle måltider – morgenmad, frokost eller aftensmad – og selvfølgelig oplagt til dig, der er vegetar, men kan også sagtens spises af kødspisere. Server gerne shakshukaen med en bid brød til. 

opskrift på Grøn shakshuka uden kød

Opskrift på grøn shakshuka

Denne opskrift er inspireret af min første opskrift på shakshuka med chorizo. Dén shakshuka lavede jeg mere klassisk i en rød sauce og med den dejlige stærke chorizo-pølse. Hvis du aldrig har prøvet shakshuka før, så kan jeg varmt anbefale dig både rød og grøn shakshuka. Det er virkelig en skøn måde at tilberede æg på. 

vegetarisk Grøn shakshuka

Grøn shakshuka

En sund og grøn shakshuka uden kød, er en perfekt morgenmad, frokost eller aftensmad.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 1 stk løg
  • 15 ml olivenolie*
  • 3 stængler grønkål
  • 150 g frisk spinat
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 stk æg
  • ¼ bundt basilikum

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Find en pande frem, der kan gå i ovnen.
  • Snit løget fint og steg dem i olivenolie på en pande, indtil de er klare.
  • Snit grønkålen meget fint, uden stilk og tilsæt til panden. Steg i ca. 1 minut og kom herefter spinat på og steg yderligere 30 sekunder.
  • Smag til med saft og skal fra citronen. Krydr med salt og peber.
  • Lav tre fordybninger i fyldet og slå æggene ud heri.
  • Bag det i ca. 10-15 minutter, indtil æggene har sat sig. Top med friske blade basilikum.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
vegetarisk Grøn shakshuka
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments