Stegt knoldselleri med kapers, urter og Parmesanflager

Stegt knoldselleri opskrift

Ideen med den her opskrift er – hvad sker der, hvis man steger knoldselleri på en pande, som hvis det var en bøf? Man får selvfølgelig selleri stegt på pande, og selvom det ikke lyder af meget, så er det virkelig kødfyldt og mætter dejligt. Stegt knoldselleri i skiver er perfekt hvis man er vegetar eller gerne vil spise flere kødfrie retter. 

Stegt knoldselleri i skiver på panden

Selv hvis du ikke er så meget til knoldselleri, så tro mig – det her er en lækker knoldselleri opskrift. Pandestegt knoldselleri er oplagt som vegetarisk hovedret, men du kan også servere stegt knoldselleri i skiver som forret eller tilbehør til hovedretten. Brug det til fx nytår eller en anden dejlig middag i godt selskab.  

Inspiration til flere knoldselleri-opskrifter: Hasselback selleri og hel bagt knoldselleri med brunet smør.

Stegt knoldselleri med urter

Opskrift på smørstegt knoldselleri med krydderurter

Selleri stegt på pande er ikke meget sværere end det lyder. Du skal bare skære knoldselleri i skiver og så stege ”bøfferne” på en pande sammen med timian, rosmarin, salvie og hvidløg. Jeg synes pandestegt knoldselleri bliver bedst, hvis det steges i smør – og gerne rigeligt af det, så du kan vende smør hen over bøfferne hele tiden. 

Stegt knoldselleri med urter

Stegt knoldselleri med kapers og urter

Stegt knoldselleri på panden i smør og krydderurter er en skøn tilbehør til fx nytår eller kødretter. Opskriften er super nem!
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 1 stk knoldselleri
  • 1 spsk olivenolie*
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 kviste rosmarin
  • 2 kviste salvie
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • 20 g kapers
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 20 g Parmesan

Fremgangsmåde

  • Skræl det yderste af sellerien og skær 4 lige store skiver.
  • Steg selleribøfferne på en pande ved høj varme i olivenolie (brug eventuelt 2 pander) i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen og tilsæt timian, rosmarin, salvie, hele hvidløgsfed samt smør og steg yderligere i 2-3 minutter.
  • Vend gerne hele tiden smør henover bøfferne med en ske, så de får masser af smag.
  • Kom persille, kapers og saften fra citronen på panden, og smag det hele til med salt og friskkværnet peber.
  • Servér med parmesanflager på toppen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Flere nemme opskrifter på stegte grøntsager

Stegt knoldselleri er en blandt mange af mine opskrifter på stegte grøntsager. Jeg elsker nemlig den smag, man kan få frem i grøntsager ved at give dem en god tur på panden. Prøv også min opskrift på stegt blomkål, stegt spidskål eller stegt aspargesbroccoli

Stegt knoldselleri med smør og urter

Stegt knoldselleri i skiver

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments