Squashtzatziki

Squashtzatziki med brød til

Du kender med garanti tzatziki, men har du prøvet at lave det med squash? Squashtzatziki er en spændende og smagfuld variation af den klassiske græske tzatziki, hvor agurken er erstattet med revet squash.

Denne variant bevarer den friske og cremede konsistens, men tilføjer en let sødme og en ny dimension til den traditionelle opskrift. Perfekt som dip, tilbehør eller topping – squashtzatziki vil uden tvivl blive en favorit ved ethvert måltid.

Squashtzatziki med brød til

Squashtzatziki

Squashtzatziki er en spændende og smagfuld variation af den klassiske græske tzatziki, hvor agurken er erstattet med squash.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 1 stk squash (ca. 200 g)
  • 250 g græsk yoghurt 10 %
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • olivenolie*
  • sorte oliven (Gerne kalamata!)

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Riv squash groft på et et rivejern. Pres væden ud med hænderne og rør sammen med græsk yoghurt, presset hvidløg, olivenolie og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Anret på en tallerken og top med en god olivenolie og oliven.
  • Servér med ristet brød, chips, pitabrød eller kartofler.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Squashtzatziki: Den perfekte følgesvend til dine måltider

Squashtzatziki er en forfriskende og smagfuld dip, som er stærkt inspireret af den klassiske tzatziki med agurk. Den kender du nok allerede, fra sin oprindelse i det græske køkken.

Squash tzatziki kombinerer cremet græsk yoghurt med groftrevet squashstrimler, et fed presset hvidløg og en god græsk olivenolie. Den er ikke blot nem at lave, men også utroligt alsidig i brug til mange måltider. Og en sikker vinder til en græsk middag!

Selv elsker jeg også bare at lave nogle sprøde brødchips af daggammelt brød, som jeg spiser til. Jeg skærer brødet i skiver, pensler med olivenolie og drysser med salt (og lidt krydderier, hvis jeg er i humør), og så bages de sprøde i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.

Squashtzatziki med oliven og olivenolie

Serveringstips

Squashtzatziki er en fantastisk dip, der kan bruges på mange måder. Den er perfekt som en dip til friske grøntsager, pitabrød eller som en kølig kontrast til grillet kød og fisk. Den passer også udmærket som en cremet topping til græske fladbrød eller som en del af en meze-tallerken sammen med andre middelhavsdelikatesser som fx:

Denne herlige dip tilfører en frisk smag til enhver ret og er et vidunderligt alternativ til mange andre saucer. Tzatziki med squash er en enkel måde at gøre hverdagsmaden lidt mere spændende på.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments