Squashtzatziki
Du kender med garanti tzatziki, men har du prøvet at lave det med squash? Squashtzatziki er en spændende og smagfuld variation af den klassiske græske tzatziki, hvor agurken er erstattet med revet squash.
Denne variant bevarer den friske og cremede konsistens, men tilføjer en let sødme og en ny dimension til den traditionelle opskrift. Perfekt som dip, tilbehør eller topping – squashtzatziki vil uden tvivl blive en favorit ved ethvert måltid.
Squashtzatziki
Ingredienser
- 1 stk squash (ca. 200 g)
- 250 g græsk yoghurt 10 %
- 1 fed hvidløg (presset)
- 1 spsk olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- olivenolie*
- sorte oliven (Gerne kalamata!)
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Riv squash groft på et et rivejern. Pres væden ud med hænderne og rør sammen med græsk yoghurt, presset hvidløg, olivenolie og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Anret på en tallerken og top med en god olivenolie og oliven.
- Servér med ristet brød, chips, pitabrød eller kartofler.
Squashtzatziki: Den perfekte følgesvend til dine måltider
Squashtzatziki er en forfriskende og smagfuld dip, som er stærkt inspireret af den klassiske tzatziki med agurk. Den kender du nok allerede, fra sin oprindelse i det græske køkken.
Squash tzatziki kombinerer cremet græsk yoghurt med groftrevet squashstrimler, et fed presset hvidløg og en god græsk olivenolie. Den er ikke blot nem at lave, men også utroligt alsidig i brug til mange måltider. Og en sikker vinder til en græsk middag!
Selv elsker jeg også bare at lave nogle sprøde brødchips af daggammelt brød, som jeg spiser til. Jeg skærer brødet i skiver, pensler med olivenolie og drysser med salt (og lidt krydderier, hvis jeg er i humør), og så bages de sprøde i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft.
Serveringstips
Squashtzatziki er en fantastisk dip, der kan bruges på mange måder. Den er perfekt som en dip til friske grøntsager, pitabrød eller som en kølig kontrast til grillet kød og fisk. Den passer også udmærket som en cremet topping til græske fladbrød eller som en del af en meze-tallerken sammen med andre middelhavsdelikatesser som fx:
- Græske frikadeller med feta
- Lammespyd med chimichurri og bulgursalat
- Ovnkartofler med krydderurter
- Pitachips
Denne herlige dip tilfører en frisk smag til enhver ret og er et vidunderligt alternativ til mange andre saucer. Tzatziki med squash er en enkel måde at gøre hverdagsmaden lidt mere spændende på.