Skip to content
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

3 opskrifter med osteskorper

{ Annonce: Opskriften er udviklet i samarbejde med Ost&ko. Udgivet i magasinet Ostekultur, marts 2020 }

Gå til opskrift Udskriv

Osten er spist, og nu står du tilbage med en skorpe. Du tænkte nok bare på at smide den ud, ikkesandt? Det behøver du faktisk overhovedet ikke. Du kan nemlig bruge den til flere forskellige ting. Det lyder måske skørt, og så alligevel ikke men I skorpen ligger en masse uudnyttede potentiale, da skorpen stadig er fyldt med god smag. Denne gode smag kan bidrag og berige til nye spændende retter.

OBS! Det skal lige siges, at der er tale om hårde osteskorper – dem vi kender fra de fastmodnet oste som fx Vesterhavsost.

Opskrifterne her er, ligesom disse panerede lammekroner, udviklet i samarbejde med Ost & ko til magasinet Ostekultur, marts 2020. Jeg er så glad og stolt over de lækre opskrifter, hvorfor jeg i dagens indlæg vil dele mine tips/opskrifter, så du kan prøve dig af med dem derhjemme.

De hårde osteskorper er alt for gode til skraldespanden. Mulighederne er mange, men her kommer jeg med mine tre bud på hvordan du kan bruge skorperne. Tre gode bud, som jeg selv laver igen og igen i mit køkken og i Minimer, hvor vi laver mad med fokus på blandt andet at mindske madspild.

Fotos: Chris Tonnesen

Hjemmelavet osteolie med osteskorper

Olien her er perfekt til fx mayonaise, pesto eller dressinger. Den lover jeg du bliver glad for – ikke mindst fordi den er virkelig pæn på køkkenhylden.

Reklamelinks er markeret med*

Osteolie

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 1 osteskorpe
  • smagsneutral olie

Fremgangsmåde

  • Tag dine osteskorper fra dine mest faste oste.
  • Varm en smagsneutral olie op til 60-70°.
  • Osteskorperne kommes i et glas, og den varme olie hældes over.
  • Lad olien trække smag i 14 dage, eller indtil den er så intens, som du vil have den. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes
Ostesauce lavet på osteskorper

Skummende ostesauce til den lette forret

En mild og skummende ostesauce går godt til det meste. Her er den serveret til dampet spinat med stenbiderrogn og vagtelæg – en skøn forret til foråret. Og hvis du er på udkig efter en simpel snack eller forret, kan du også kigge på min opskrift på syltede vagtelæg.

Reklamelinks er markeret med*

Ostesauce

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • Sødmælk
  • Fløde
  • osteskorpe
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Fyld halvdelen af en lille kasserolle op med 50% sødmælk og 50% fløde.
  • Kom dine osteskorper i, så gryden er dækket 2/3. Kog det hele op i ca. 2 min.
  • Lad det stå i minimum 1 time og sigt osteskorperne fra – smag saucen til med salt, peber og citronsaft.
  • Du kan evt. supplere med lidt revet ost, hvis du synes, der skal endnu mere power på smagen. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes
Ostecreme lavet på osterester

Ostecreme lavet på osterester

Her får du opskriften på en dejlig creme/dip som er perfekt til fx rugbrødschips eller grøntstave. Du kan lave ostecreme et par dage før den skal serveres, hvis du vil være i god tid.

Reklamelinks er markeret med*
Ostecreme lavet på osterester

Ostecreme

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • Fløde
  • osteskorpe
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Fyld halvdelen af en lille kasserolle op med fløde.
  • Kom dine osteskorper i, så gryden er dækket 2/3. Kog det hele op i ca. 2 min. Smag til med salt, peber og citron.
  • Sigt skorperne fra og stil massen på køl til dagen efter.
  • Lige inden servering piskes massen op til en luftig creme.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Vil du læse hele min artikel hvor jeg fortæller om mit forhold til ost, mine påsketraditioner og hvordan jeg tænker på at minimere madspild? Så kan du lige her læse hele artiklen samt finde alle de lækre opskrifter, som min kæreste og jeg har kreeret til magasinet.

Kategorier - Artikler
Del med en du holder af:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

KYLLINGEBRYST

Kyllingebryst med nye kartofler og persillesauce

Hjemmelavet brun sovs

Brun sovs

Autolyse metode: et (surdejs)bagetip

Autolyse metode: et (surdejs)bagetip

Ingredienser til pizzasauce

Pizzasauce

flæskesteg-med-sprøde-svær

Flæskesteg og flæskestegssauce

tomatsauce med dåse tomater

Tomatsauce på 5 min

oliventapenade med kapers og sorte oliven

Oliventapenade

opskrift sennepsdressing

Sennepsdressing

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Maj 23

Open
SALAT MED RADISER OG ÆRTER 💚⁠ Denne servering er let på flere måder; let at lave og let at spise. ⁠
⁠
Den vil pryde ethvert bord til de lune sommeraftener med grillmad, nye danske kartofler og et hjemmebagt surdejsbrød. Jeg kan i hvertfald allerede se det helt store bord foran mig – og med dejlig kølig rosé 💞⁠
⁠
Alt du skal bruge til 2 servinger:⁠
20 stk radiser⁠
100 g friske ærter⁠
200 g hytteost⁠
2 spsk olivenolie⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
⁠
💓 Rengør radiserne grundigt og skær dem i kvarte på langs – du kan sagtens beholde stilke og blade på. 🤩⁠
⁠
💚 Vend ærter og radiser sammen og top med hytteost og et par spiseskeer af olivenolie eller en urteolie, hvis du har.⁠
⁠
🤍 Drys med salt og friskkværnet peber og citronsaft inden servering.⁠
⁠
Velbekomme, skulle du finde på at lave den, vil jeg elske at se din rekreation 🙌🏼⁠
⁠
Du finder denne opskrift og mange flere skønne anretninger på Marialottes.dk. Hvis du vil have flere tips og tanker til netop denne salat, så kan du tilgå den via link i bio 💜⁠
⁠
#radisesalat #grillsalat #farverigsalat #salat #radiser #ærter #hytteost #salatmedhytteost #friskeærter #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Maj 22

Open
Madplan til uge 21 er nu ude 🤩⁠ Frygt ej, den står ikke på pandekager hele ugen - MEN det er ugens snack 😋⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:
🫑 Pasta med stegte peberfrugter⁠
💚 Spinatpandekager med agurkesalat⁠
🍝 Salviepasta og grillede peberfrugter med ricottacreme⁠
🐚 Dampede muslinger med pommes frites og estragonmayo⁠
🐽 Pulled pork med coleslaw⁠
🌭 Pulled pork hotdog (resterne fra dagen før)⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 💜⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge16 #uge16madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration #hvadskalvispise #nemhverdagsmad #hurtigmad #nemmeopskrifter #opskrifterforalle #food52 #matplan⁠

marialottes

View

Maj 21

Open
Salat med syltede rødløg og feta 😋⁠ En sprit-ny salat er netop udgivet på Marialottes.dk. 
⁠
Denne her er lige så farverig som den med rabarber og asparges jeg delte. Men det er jo kendetegnet for forår- og sommersalater. Også hvorfor jeg absolut elsker denne tid på året 🤩⁠
⁠
Jeg elsker syltede rødløg, og det fungere også bare fantastisk i denne salat. Det er nemlig både en bæredygtig og lækker måde at anvende rødløg. De holder sig længere, de smager af mere og så sker der bare noget magisk med farven, når de syltes 💓⁠
⁠
Har du syltet rødløg stående på køl altid? 💓🧅⁠
⁠
I denne opskrift finder du både ingredienser og fremgangsmåde til at lave syltede rødløg og salaten her 🥗⁠
⁠
Det hele er tilgængeligt LIGE NU på Marialottes.dk - velbekomme - du finder opskriften på hjemmesiden, eller via link i bio 🤍⁠
⁠
#farverigsalat #smukkefarver #sommersalat #forårssalat #salatermedfarver #syltetrødløg #salatmedrødløg #feta #valnødder #salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 18

Open
💙🐚UGENS ONSDAGSPASTA.... Muslinge pasta🐚⁠
⁠
Du skal bruge ⁠
1,5 kg blåmuslinger⁠
1 løg⁠
1 fed hvidløg⁠
5 kviste frisk timian⁠
2 gulerødder⁠
2 tomater⁠
30 g olivenolie⁠
100 ml hvidvin⁠
500 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 citron⁠
500 g spaghetti⁠
½ bundt persille⁠
1 bundt frisk estragon⁠
⁠
Pastaen er super nem at lave og tager omtrent 35 min. ⁠
⁠
🐚Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan du banke dem på skallen – lukker de sig ikke, skal de kasseres. ⁠
⁠
🔪Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær gulerødder og tomat i mindre stykker. ⁠
⁠
🔥Varm en stor gryde op på højeste blus, kom olivenolien i og steg løg, hvidløg og timian i ca. 30 sekunder, kom herefter tomat og gulerødder og steg yderligere af i 30 sekunder. ⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslinger - rør sammen - tilsæt hvidvin og lad muslingerne dampe i ca. 5-10 min eller indtil de har åbnet sig.⁠
⁠
🧜🏻‍♀️ Når muslingerne er færdige sigtes væsken over i en anden gryde hvor i fløden tilsættes og dette skal reducere ved middelvarme i ca. 15 min. ⁠
⁠
👩🏼‍🍳 I mellemtiden pilles ¾ dele af muslingerne ud af skallen, den sidste ¼ skal bevares i skallen, mest for syns skyld. Gem også grøntsagerne.⁠
⁠
🍝 underkog pastaen med 2-3 minutter efter pakkens anvisning. Tilsæt dem herefter til flødesaucen og vend sammen, smag til med salt peber og citronsaft.⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslingerne og grøntsagerne til pastaen⁠
⁠
🍽 Server med grofthakket persille og estragon. ⁠
⁠
Du kan også finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#onsdagspasta #muslinger #pastamedmuslinger #blåmuslinger⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #pastaret #grønmad #hverdagsmad #aftensmad #nemaftensmad #foodstagram #nemmad #frokost #simpelopskrift #pastabånd #hjemmelavetpasta #spaghetti #citron #sommerpasta⁠
⁠

marialottes

View

Maj 17

Open
Bliver man da ikke bare i godt humør af denne farvebombe af en salat?! 🌈⁠
⁠
Denne salat altså bare så smuk og en vidunderlig kombination af det bitre fra radicchio, salte og fede fra feta, syrlig og søde fra de rå marinerede rabarber og sprøde fra asparges og pinjekerner. Salaten her, har det hele! 🤩⁠
⁠
Rabarbersalaten er en sikker vinder hele sommeren, og hvis du har rabarber hjemme i haven eller sommerhuset, så er det altså en fantastisk måde at tilberede den på. Rabarbertærte er også genialt, og det har jeg også opskrift til, hvis du mangler 😉⁠
⁠
Faktisk er rabarber en grøntsag... men den er stadig fantastisk smuk i farven, og hvad end du bruger dine rabarber til, smager det garanteret vidunderligt 😝⁠
⁠
Du finder hvertfald opskrift på denne salat via link i bio, eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#rabarber #farverigsalat #rabarbersalat #salatmedrabarber #asparges #feta #pinjekerner #regnbue #smuksalat⁠
#salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 16

Open
Et lille hej fra Grækenland 🇬🇷 Her er varmt, utrolig smukt og 50 % af tiden går med at spise lækker græsk mad. Jeg elsker det, det er så frisk, lavet med lækre råvarer. Lækre oliven, olivenolie, græsk yoghurt, grøntsager. Listen er lang for al det gode, og jeg fik sådan lyst til at inspirere med lidt græsk mad:⁠
🥒 Tzatziki ⁠
🥗 Græsk salat⁠
🍅 Gyros⁠
🫓 Græske fladbrød⁠
🍗 Kyllinge souvlaki og kartofler⁠
🍴 Moussaka⁠
... og en masse 🍦, ☕️ og græske desserter 🍮⁠
⁠
Alle opskrifterne kan I finde via linket i min profil, hvis du har lyst til at græske-vibes og sommermad☀️🇬🇷⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#græskmad #mad #grækenland #sommermad #tomat #Tzatziki #græsktzatziki #Tzatzikiopskrift #græskeopskrifter #marialottes #oliven #olivenolie #hverdagsmad #sommeropskrifter #græsk #sommer #nemhverdagsmad
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK