Panerede lammekrone med ost og rasp

Panerede lammekroner opskrift

Tilbage i januar udviklede Olivier og jeg en række opskrifter i samarbejde med Ost&ko, der blev udgivet i det nyeste nummer af magasinet Ostekultur. Temaet var forår samt påske og vi fik sat vores præg på lækre påskeretter, hvor osten selvfølgelig indgik, men også med et fokus på at mindske madspild. Hele artiklen kan du læse lige her.

Panerede lammekroner opskrift

Panerede lammekroner

Panerede lammekroner med basilikum og fastmodnet ost smager skønt. Opskriften er god til påske, forår og sommer.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Panering

  • 200 g daggammelt brød
  • 100 g hvedemel
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 bundt basilikum
  • 50 g Parmesan

Panerede lammekrone

  • 2 stk lammekroner
  • 2 stk æg
  • 50 ml sødmælk
  • 50 g smør
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Panering

  • Skær dit daggamle brød i mindre tern og rist det i ovnen ca. 15 minutter ved 160° varmluft. Lad det køle af og blend det til så fint et pulver som muligt.
  • Bland det med hvedemel, hakket hvidløg, finthakket basilikum, revet Parmesan og revet skal fra citronen. 

Panerede lammekrone

  • Skær dit lam, så du får koteletter med et ben på hver.
  • Pisk æg og mælk sammen til en homogen masse.
  • Vend lammekoteletterne i æggemassen og derefter i den krydrede melblanding.
  • Steg koteletterne i smør på en medium varm pande ca. 2 min. på hver side. 
  • Krydr med salt og peber og pres frisk citronsaft over koteletterne inden servering. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

I artiklen kommer du lidt tættere på mig: Mit forhold til madspild, danske oste og påsketraditioner. Og så deler jeg også 3 tips til hvordan du bruger dine osteskorper, inkl. opskrifter. Find dem lige her.

Fotos: Chris Tonnesen

Æren for opskriften på panerede lammekrone skal min søde kæreste Olivier faktisk have – jeg var bare så heldig at style dem, som en del af et påskebord. Lammekronerne her er, ifølge Oliviers’ familie, hans scoreret. Hmmm, og det kan da så undre mig at jeg så først smagte retten til fotoskydningen, 2 år inde i vores forhold. Haha. Men altså bedre sent end aldrig som man siger, og heldigvis scorede han mig jo så på anden vis 😉

Panerede lammekroner til påske

Opskrift på panerede lammekrone i hjemmelavet crust/panering

I opskriften med lammekroner spiller den tørre fastmodne ost en rolle. Den er nemlig en del af paneringer, sammen med daggammelt brød. Der er altså ingen grund til at smide den tørre rest brød ud, fordi den fungere perfekt i sammenspild med osten til lammekroner.

Sådan laver du lammekroner med en panering af daggammelt brød, basilikum, hvidløg og tør fastmodnet dansk ost: De to lammeracks skære til kotelette med et ben på hver. Derefter vendes de i en æggemasse, dernæst en basilikumskrydret melblanding af det daggamle brød og til sidst er steges de i smør, på en varm pande i et par minutter.

Anrettes på et fad med friskrevet ost. Det er en super nem måde at lave lam på, og jeg kan virkelig anbefale dig at prøve!

Panerede lammekroner med ost

Tilbehør til panerede lammekroner

Der er ikke et entydigt svar på, hvad man kan servere til de lækre lammekroner. Men et godt bud er små nye kogte kartofler, vendt med fx osteolie eller ramsløgsolie og friske krydderurter samt en simpel grøn salat.

Rosmarin kartofler eller en klassisk tomatsalat ville også være helt vidunderlige tilhør til de panerede lammekroner.

Vild med lam?

Nu vi er ved lam, så vil jeg lige tippe dig om endnu en opskrift på saftigt og mørt lam. Nemlig disse skønne lammeskank i ovn med friske krydderurter og rødvin. End dejlig klassisk ret, som kan spises hele året rundt. Skal det ikke være en steg, så kan det være at disse lamme meatballs falder i bedre smag. De er perfekt krydret og bliver serveret i en lækker bowl med salat og naanbrød.

Jeg kan også anbefale dig at langtidsstege en lammekølle i ovnen med krydderurter og grøntsager. Det bliver lækkert, mørt og vidunderligt i smagen af det.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1012
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments