Falafel vaffel med forskellige toppings

falafel vaffel med hummus

Det blev tid til at eksperimentere lidt med vaffeljernet igen – der er jo så mange gode kombinationer og muligheder for at lave både madvafler og søde vafler. Denne gang blev det til nogle falafelvafler – altså en vaffeldej der hovedsageligt består af kikærter. Sådan ligesom hvis det faktisk var falafler man ville lave, bare forklædt som en vaffel i stedet for små friterede kugler. Min kæreste kalder dem for ’flafler’, og det er sgu meget sjovt navn, nu hvor man kombinerer vafler med falafler. 

De lettere grønne madvafler her er perfekte til frokost eller en let aftensmad, som kan toppes med alverdens gode sager. Mere om det længere nede i indlægget, hvor jeg kommer med mine bud på den perfekte sammensætning. 

falafel vaffel med hummus

Falafel vaffel

Falafel vaffel er en lidt anderledes måde at spise falafler på. Her er de forklædt som sprøde vafler med forskellige toppings på.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Vafler

  • 240 g kogte kikærter (svarende til 1 dåse)
  • 2 stk æg
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen*
  • 20 g hvedemel (2 spsk)
  • ½ bundt bredbladet persille
  • ½ stk citron
  • 1 tsk bagepulver*
  • 30 g olivenolie* (2 spsk)
  • 2 tsk flagesalt

Serveringsforslag

  • 60 g hummus
  • ½ stk granatæble
  • 100 g rucola
  • 1 stk avocado

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Vafler

  • Dræn kikærterne for vand og hæld dem i en skål, hvor de stavblendes med de øvrige ingredienser. Dejen skal blive ret tyk. 
  • Varm dit vaffeljern op. 
  • Hæld to store spiseskefuld falafeldej på.
  • Pas på med at bruge for meget dej, da det så vil løbe ud af siderne på vaffeljernet. 
  • Lad dem bage i ca. 5 minutter til de er let gyldne.
  • Spis dine vafler, med dine foretrukne toppings.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Sprød falafel vaffel 

Selve dejen er med inspiration fra min opskrift på verdens bedste falafler, hæhæ. Det er en lidt sjov ting at lave madvafler i stedet for – faktisk er opskriften i sin tid lavet med min gode veninde Elisa tilbage i 2017. Siden hen har jeg lavet opskriften igen og igen, fordi den er så nem, simpel og budgetvenlig. Det gode er desuden, at du hurtigt kan få stillet din træng (en smule) med disse falafel vafler, hvis du ikke gider til at fritere mv. 

Vaflerne steger/bager jeg i et hjerteformet vaffeljern, i en blanding af smør og olie – det synes jeg giver det bedste resultat, hvor de bliver gode sprøde. 

Du kan blive inspireret af vores andre opskrifter på billig aftensmad.

Opskrift på falafel vaffel

nemme falafelvafler

Opskrift på falafel vafler

Opskriften er virkelig simpel og nem at lave – faktisk kan du bikse dejen sammen på under fem minutter, alle ingredienserne skal nemlig blot blendes sammen. Derefter lader jeg dejen hvile i ca. 15 minutter, hvorefter den bages i vaffeljernet. 

Falafelvaflerne indeholder få ingredienser: Kikærter, æg, løg, hvidløg samt krydderier, olivenolie, bagepulver og salt. Persille tilsætter jeg også, og det giver den flotte lidt grønlige farve – det kan du sagtens udelade, eller erstatte med fx spinat eller grønkål. Jeg bruger desuden kikærter på dåse, men du kan med fordel sætte kikærterne i blød dagen forinden. 

Jeg bruger lidt mel i dejen, men jeg har også lavet dem flere gange uden. Så du kan sagtens lave glutenfrie falafelvafler. 

Læs også: Hvis du er glad for madvafler, vil du med garanti også finde min opskrift på græskarvafler, spinatvafler eller rødbedevafler spændende.

Sprød falafel vaffel med topping

Tilbehør og topping til falafelvafler

Når det kommer til tilbehør og toppings til falafel vaflerne er det kun fantasien der sætter grænser. Der er mange gode smagskombinationer, for hvad du kan kommen ovenpå sådan en lækker madvaffel. Her er gode bud på hvad du kan komme på:

  • Salat: Jeg bruger som regel altid en form for bladgrønt. Jeg veksler mellem frisk spinat, rucola eller et mix. 
  • Dip: Jeg kommer som regel en god hjemmelavet cremet hummus, som jeg synes komplimenterer smagen af falafel rigtig godt. Det kunne også være en bønnespread, baba ganoush eller myntedip. Alle dips er afprøvet på, og det smager godt! 
  • Syltede rødløg: Endnu en god topping er syltede rødløg. En ingrediens som både pryder madvaflerne godt, men også som smager virkelig godt på! De sød-syrlige løg er så gode på. 
  • Granatæblekerner: De er smukke på, og giver lidt knas. 
  • Avocado: Avocado giver fylde, mæthed og et par skiver er lækkert!
  • Dressing: Allerbedst synes jeg en tahindressing er perfekt!
  • Feta: Lidt smuldret feta, for et saltet og cremet twist. 

Spis også vaflerne som wraps, hvor du kan fylde dem med fx hummus. De er perfekte til madpakken – både til børn og voksne.

falafel vaffel

Opskrift på vegansk falafelvaffel

Det er muligt at lave en falafelvaffel uden æg. Min kollega her i blogverdenen, Maria Silje, har lavet sit bud på en virkelig lækker vegansk falafelvaffel med tabouleh salat, så hvis du altså spiser vegansk er den klart værd at afprøve. Du får en dejlig grøn vaffel, spækket med smag –  ligesom falafler. Dertil en skøn tabouleh salat med blandt andet agurk, rødløg og frisk peberfrugt.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1012
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments