Syltede rødløg

Syltede rødløg

Syltede rødløg er et virkelig lækkert tilbehør, som fungerer supergodt til næsten alt. Du kan bruge det i diverse måltider eller som pynt til mange retter. Jeg synes, at syltede rødløg gør sig rigtig godt i flere sammenhænge, og i perioder spiser jeg det rigtig ofte. Der er dog ingen tvivl om, at de er særligt velegnet, når det kommer til fx burgere, hotdogs, sandwiches eller i et hjemmebagt pitabrød med falafel eller linsefrikadeller.  

Hjemmelavede lynsyltede rødløg smager helt fantastisk, har en smuk farve og går virkelig godt i spænd med de lidt mere snaskede retter. Det skyldes måske, at de snaskede retter typisk er mere fede og salte, hvorfor det sød/syrlige element i de syltede rødløg komplimenterer retten godt. Så er de fem grundsmage også næsten dækket ind! 

opskrift Syltede rødløg

Syltede rødløg

Syltede rødløg kan bruges i alt fra burger, hotdogs og salater til pitabrød eller som topping på en rugbrødsmad.
5 fra 4 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse45 minutter

Ingredienser

Syltede rødløg

Køkkenudstyr

  • 1 sylteglas

Noter

TIP: Løgene kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet.

Fremgangsmåde

  • Skræl løgene og skær dem i tynde ringe eller skiver.
  • Skold dit sylteglas og kom herefter løgringene i.
  • Hæld eddike, vand, sukker, salt og peber i en gryde, og kog det op til sukker er opløst.
  • Hæld lagen over løgringene og sæt glasset på køkkenbordet til lagen ikke så kogende mere.
  • OBS! Vil du gerne bruge dem indenfor et par timer, så kom dem i køleskabet efter 10 minutter.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Syltede rødløg som tilbehør til alt

Hjemmelavede lynsyltede rødløg er både nemme og hurtige at lave. Jeg laver dem året rundt. Du vil takke dig selv for at have et glas stående i køleskabet til diverse salater, smørrebrød, bowls og som tilbehør til varme retter, fx suppe og gryderetter. De er den perfekte sød/syrlige tilføjelse til en ret.  

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvornår de smukke syltede røde løg kan bruges som del af en ret. De kan blandt andet bruges som tilbehør til nedestående:

  • Madder: En rugbrødsmad med fx avokado eller tomat og pesto
  • Madvafler: Det er virkelig lækkert at tilføje et par løgringe som topping på fx rødbedevafler, græskarvafler eller falafelvafler
  • Salater: I salater er de syltede rødløg også virkelig lækre og pæne. Jeg har blandt andet brugt dem i en Buddha bowl, hvor der også er andre lækre grøntsager og falafler.
  • I burger: Jeg synes de smager så herligt i hjemmelavet burger. 
  • I pitabrød: I et hjemmebagt pitabrød sammen med falafler eller linsefrikadeller. 
  • I sandwichs: Du kan fx komme det i en flæskestegssandwich

Prøv også: Karamelliserede rødløg.

Syltede rødløg i sandwich-3

Den bedste opskrift på syltede rødløg i eddikelagde

Det er bedst at sylte rødløg fremfor almindelige hvide/brune løg, da de har en mere mild smag. Derudover afgiver de en flot pink/lyserød farve, der højner serveringen og måltidet. 

Det er virkelig nemt at lave sine egne syltede rødløg på glas, og der er en grund til, at de kaldes for lynsyltede.

Så nemt er det at lave et glas lynsyltede løg: 

  1. Ordne løgene og skære dem i ringe
  2. Skolde et sylteglas
  3. Koge en syltelagde og hælde over løgringene

Lynsyltede rødløg på 5 minutter

Det tager ikke lang tid at lave en portion lynsyltede rødløg. Faktisk kan du lave dem på under fem minutter, og du kan bruge dem allerede efter 15 minutter. 

TIP: Da det tager kort tid at følge opskriften, vælger jeg som regel først at lave de syltede rødløg et par timer før, jeg skal bruge dem. Jo længere tid rødløgene får lov at trække, desto mere syrlige bliver de også i smagen. Jeg foretrækker personligt at spise dem ét til halvandet døgn efter, at syltelagen er kommet på.

Syltede rødløg

nemme syltede rødløg -4

Krydderiforslag til syltede rødløg

Der er mange måder at krydre sin lage på. Jeg bruger selv oftes noget så simpelt som peberkorn og laurbærblade i min lage. Andre gange bruger jeg frisk dild. Det kommer lidt an på mit humør, og hvad menuen består af.

Her får du en liste over nogle spændende kombinationer: 

  • Krondild
  • Sort peberkorn
  • Laurbærblade
  • Citrontimian
  • Chili
  • Rosmarin 
  • Kanelstænger

Syltede rødløg med æblecidereddike 

Jeg laver altid min portion syltede rødløg med æblecidereddike, fordi jeg bedst kan lide den smag og syrlighed, som den tilføjer løgene. Det er dog en smagssag, så du kan også sagtens bruge almindelig eddike, hjemmelavede eddiker eller helt almindelige og budgetvenlige eddiker som fx hvidvinseddike eller lagereddike. Du kan også lave et mix for en anderledes smagskombination. 

opskrift Syltede rødløg

Syltede rødløg i salater

Løgene har en smuk pink farve, der kan få selv den mest kedelige salat til at se smuk ud. Så hvis du ikke har prøvet at lave syltede rødløg før, så kan jeg virkelig anbefale dig at springe ud i det. Det tager kun 5 minutter at lave. 

Når jeg laver sådan et glas, bruger jeg altid et par løg eller tre. På den måde har jeg til mange dage, og så sparer det mig lidt tid (selvom det allerede er nemt i forvejen). Det er dog alligevel rart, at de står klar i køleskabet evt. til en skøn grøn salat

Holdbarhed for syltede rødløg

Som udgangspunkt holder et glas med syltede rødløg i ret lang tid, så længe de er opbevaret på køl. De kan holde sig i omkring 2 uger. Over tid vil farven dog aftage en smule.

Du kan med fordel forlænge holdbarheden lidt hvis du: 

  • Skolder dit glas grundigt inden brug. 
  • Altid bruger en træ- eller plastikske, når du tager løgene op fra glasset. 
  • Bruger konserveringsmiddel, fx Atamon (følg anvisningen på flasken). Jeg anbefaler dog at du udelader det. Jeg har endnu ikke oplevet de er blevet dårlige, og jeg har haft mine op til en måned faktisk. Tjek til dem, duft til dem og er alt fint, kan de godt spises. 
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 997
5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments