Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Den bedste slags tømmermændsmad? Hvis du spørger mig, så er svaret helt klart en snasket, lækker salt og syndig flæskestegssandwich. Den minder naturligvis meget om en ribben sandwich, som kan fås rundt omkring i byen. Denne sandwich er til gengæld genial omkring jul, hvis du alligevel har rester af flæskestegen. Og lad os være ærlige her, der er jo altid rester fra julemiddagen

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Hjemmelavet kold flæskestegssandwich med det hele. Perfekt hvis du har rester af flæskesteg eller ribbesteg til jul eller middag. Få en skøn opskrift her.
4,41 fra 5 stemmer
Antal: 1 Person
Forberedelse15 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 1 stk sandwichbrød
  • 2 spsk mayonnaise
  • ¼ stk rødkål
  • 10 skiver syltede agurker
  • 3 skiver flæskestegsrester
  • 2 kviste frisk timian

Fremgangsmåde

  • Bollen lunes i ovnen eller på en rister.
  • Smør bollen med mayonnaise og fyld derefter flæskestegssandwichen med fintsnittet rødkål, skiver af syltede agurker, flæskesteg og lidt frisk timian.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den bedste flæskestegssandwich

Du finder her en opskrift på en helt klassisk flæskestegssandwich. Jeg er med på den kan laves meget mere snasket, men jeg er virkelig glad for denne version, hvor der er masser af kød i. 

Jeg bruger lidt fintsnittet rødkål som fyld, men du kan naturligvis også bruge resterne fra julemiddagens rødkålssalat. Derudover synes jeg de syltede agurker giver lidt modspil til den salte smag fra skiverne af flæskesteg. Sandwichen kan selvfølgelig både serveres varm og kold, afhængig af om du har lyst til at varme stegen eller ej. Begge dele fungerer super godt. 

Man kan også sagtens lave en vegetarisk flæskestegssandwich, hvor det er oplagt at bruge fx seitan i skiver som erstatning. Det kan steges i lidt forskellige krydderier og herefter bruges i sandwichen med rødkål, mayo, syltede agurker og timian. 

Hvis du har lyst til at prøve en mere high-end version af flæskestegssandwichen, kan jeg kun anbefale at lege lidt med fyldet. For man kan selvfølgelig godt blive træt af rødkål efter alle julefrokosterne. Æbler, hjemmelavet coleslaw, … der er så mange muligheder, som man slet ikke tænker på, fordi flæskestegssandwichen er så klassisk. 

Flæskestegssandwich

Den bedste dressing til sandwich med flæskesteg

Jeg er personligt mest til mayonnaise, da jeg synes sovs bliver for snasket og har en tendens til at drukne de andre smagsnuancer. 

Den bedste bolle til flæskestegssandwich

En helt essentiel del af flæskestegssandwichen er selvfølgelig sandwich-brødet. Skal det være ultra nemt kan man selvfølgelig købe noget færdigt brød, men her vil jeg hævde, at flæskestegssandwichen fortjener en god hjemmebagt bolle, hvis du har tid! 

Jeg har prøvet at lave sandwichen både med mine grove sandwichboller, men også med mine ciabattaboller med surdej i – begge dele med kæmpe succes! Sandwichbollerne bages på fuldkorn og er lidt grovere i teksturen, hvor ciabattabollen er mere fluffy og sprøde. Efter min mening er det en god bolle til flæskestegssandwich. 

Det er i den grad den ekstra tid værd at slå nogle boller sammen. Eller blot bruge noget hjemmebag man har til overs. Du kan også sagtens lave en flæskestegsburger, fx med disse grove burgerboller med sesam. 

Lun bollerne, smør mayo på, tilføjet fyldet, og så har du en færdig flæskestegssandwich. Nem at bikse sammen, lækker, snasket og comforting at spise – behøver jeg sige mere? 

Flæskestegssandwich
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments