Sandwicholler med fuldkorn – perfekte til madpakken!

Grove Sandwichboller

Hjemmelavet grov sandwichboller er perfekte til en hurtig og nem frokost. Jeg laver selv oftes sådan en portion, både til fryseren og til de lange dage på hjemmekontoret. Det er en virkelig god opskrift på store sandwichboller med en god mængde fuldkorn, så de mætter lidt ekstra og bidrager også med fibre, som er super sundt!

Disse sandwichboller er et hit hver gang, og sommetider bliver de også spist håndholdt med en serviet under sig, hvis jeg har travlt og skal på farten. Jeg smører gerne lidt pesto i, enten en grøn pesto med basilikum eller rød pesto med tomat, fylder med lidt grøn salat, mozzarella og skinke – det er nogle vidunderlige kombinationer.

Sandwichboller opskrift

Sandwichboller med fuldkorn

Sunde sandwichboller, der er nemme at lave og så store at der er plads til masser af fyld. Her får du en god opskrift på koldhævede grove sandwichboller.
4,37 fra 19 stemmer
Antal: 10 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid12 timer
I alt12 timer 30 minutter

Ingredienser

 • 10 g gær
 • 525 g vand
 • 1 spsk honning
 • 1 spsk olivenolie*
 • 1 spsk flagesalt
 • 200 g fuldkorns hvedemel
 • 550 g hvedemel

Desuden

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Dag 1

 • Opløs gær i en røreskål med koldt vand. Tilsæt salt, honning og olie.
 • Tilsæt melet og ælt godt på mellem hastighed i 7-10 minutter. Er du ikke ejer af en røremaskine, kan dejen sagtens klares med god håndkraft. Dejen må gerne være lidt våd og klistret.
 • Lad dejen hæven natten over i køleskabet. 

Dag 2

 • Varm ovnen op på 200° varmluft.
 • Næste morgen formes brødene på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl sandwichbollerne med et sammenpisket æg. 
 • Top med solsikkekerner.
 • Bages i en forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter ved 200° varmluft, i ovnens midte – ha' et øje på bollerne efter 15 minutter.
 • For at tjekke om de er færdige, kan du banke på brødets bund og høre om det lyder hult.
 • Lad dem afkøle på en bagerist.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Store sandwichboller til madpakken

Sandwichbollerne er store, så du kan virkelig fylde dem med masser af lækkert pålæg, dressing eller pesto og diverse fyld. Jeg kan virkelig anbefale dig at lave en flæskestegssandwich, hvis nu du skulle være vild med sådan en sandwich.

Man kunne også sagtens bruge disse brød til at lave en club sandwich med kylling, bacon og karrydressing. Eller en lækker steak sandwich med estragonmayo. Det ville være virkelig lækkert. Men som med de fleste sandwiches, så bliver det altså bare bedst, når man starter med en god sandwichbolle. 

Hvis du hellere vil bage et helt brød og bruge til en club sandwich, kan du tage udgangspunkt i min opskrift på fuldkornsbrød med speltmel.

Sunde Sandwichboller til madpakke

Store sandwichboller med fuldkorn

Hjemmelavet grove sandwichboller

Af opskriften får du i 10 grove sandwichboller, og nogle af dem kan du eventuelt fryse ned så du altid har. De er nemlig gode at have i fryseren, som lige kan tages op til madpakken. Da de er grove mætter de derfor dejligt, og det er kun et plus i min bog.

Jeg satte dejen over fredag aften, så jeg kun lige skulle forme brødene næste morgen og sætte dem ind i ovnen. Det er en af de grunde til, at jeg elsker at lave de her koldhævede sandwichboller – de kræver ikke så meget arbejde om morgenen. Da man deler arbejdet op, bliver det pludselig meget mere overskueligt at bage en omgang sandwichboller, end hvis man skal bruge flere timer i køkkenet på én gang.

Opskrift på store koldhævede sandwichboller med fuldkorn og kerner

Sandwichbollerne er super sunde, da de fulde af gode næringsstoffer. De er bagt med fuldkornsmel og så er der solsikkekerner på toppen. Vil du gerne have mere bid, kan du også blande lidt ekstra kerner i dejen – fx græskarkerner, hørfrø eller solsikkekerner.

Du kan også bruge den type af groft mel, du har lyst til – med undtagelse af rugmel. Jeg har primært brugt almindeligt hvedemel og så fuldkornsmel, men du kan også sagtens lave dine sandwichbrød med rugmel eller grahamsmel. Derudover indeholder disse boller også lidt honning og olie, så bollerne får en dejlig smag. Det er den perfekte opskrift til dig, der elsker sandwichboller, der er bløde indeni og sprøde udenpå. 

Ideer til fyld i sprøde sandwichbrød

Når det kommer til at lave en god sandwich, så er der selvfølgelig et utal af muligheder. Jeg elsker at putte hjemmelavet æggesalat i, men en simpel rejesalat er også virkelig lækkert. Man kan også sagtens fylde brødet op med alverdens grøntsager som salat, agurk, avocado og tomat og måske cheddar eller gouda. 

Når du skal bygge en god sandwich, så er det også vigtigt med en god dressing – medmindre du bruger æggesalat som fyld, så er det ikke nødvendigt med en dressing. 

Disse sandwichboller er oplagte som madpakkeboller, men så skal man måske holde lidt tilbage på dressingen, da det godt kan blive for snasket, hvis brødet ligger i tasken en hel dag og suger væden fra dressingen til sig. Her er pesto perfekt, da det ikke er lige så vådt. 

bedste Sandwichboller til madpakken

Sandwichboller opskrift

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

14 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments