Hjemmelavet rød pesto med tomat og peberfrugt

rød pesto med peberfrugt

Rød pesto med soltørrede tomat er seriøst god. Den er faktisk gået hen og blevet meget populær i min venne- og familiekreds. Alle der har smagt den hos mig, er helt vilde med den. Flere har fået opskriften, og selvfølgelig skal deles med Jer, her på bloggen. Så derfor får I nu opskriften på den bedste tomat pesto med soltørrede tomater.

Én af mine favoritter er en klassisk rød pesto, som jeg bruger i sandwich, i salater, til tapas eller med frisk pasta. Jeg veksler lidt mellem brugen af en hjemmelavet rød pesto der er lavet med et mix af rød peberfrugt og soltørrede tomater, eller kun tomat.

rød pesto opskrift

Rød pesto med tomat

Hjemmelavet rød pesto med tomat er så lækkert. Denne tomatpesto er så nem at lave og kræver kun 5 ingredienser
4,75 fra 8 stemmer
Antal: 2 Glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Noter

Tip:
  • Pestoen kan holde sig i ca. 1 uge i køleskabet.
  • Du kan bruge olie i stedet for vand hvis du vil have den mere fast i konsistensen. 

Fremgangsmåde

  • Skær peberfrugten i mindre stykker.
  • Kom peberfrugt, soltørrede tomater, pillede hvidløg, solsikkekerner og olie samt vand i en blender eller minihakker – blend til en homogen konsistens. Jeg kan godt lide, at den er lidt grov i det, men det kan du variere som du ønsker.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
  • Kom pestoen på i et skoldet glas (med låg) og opbevar det i køleskabet
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på hjemmelavet rød pesto med peberfrugt og tomat

Min version af rød pesto består af få ingredienser: Rød peberfrugt, soltørrede tomater i olie, hvidløg og solsikkekerner. Selvfølgelig også salt og peber. Men med kun de fem ingredienser, får du altid en lækker cremet pesto, som du kan bruge i alt fra pastaretter til brød.

Tips til opskriften

  • Kerner: Du kan sagtens bruge mandler i stedet for solsikkekerner. Solsikkekerner er blot et billigere alternativ.
  • Væske: Du kan bruge olie i stedet for vand hvis du vil have den mere fast i konsistensen af din pesto. 
  • Ost: Hvis du elsker ost, kan du sagtens komme 30 g fast modnet ost i som fx Parmesan eller Vesterhavsost. Spar da på salt.

Rød pesto er god i sandwich til frokost og madpakken

Jeg synes en god hjemmelavet pesto er virkelig er lækkert! I sidste weekend bagte jeg fuldkorns sandwichboller til frokosten, og her smurte jeg dem med denne røde pesto. Og så fyldte jeg dem ellers med lidt salat, skinke og ost. Det var helt perfekt og en super dejlig frokost, som også vil være perfekt på madpakken.

Pastasalat med rød pesto og peberfrugt
Pastasalat med rød pesto, rucola og rød peberfrugt er skøn rød pastasalat uden kød, som mætter og er perfekt som tilbehør eller i madpakken.
Gå til opskrift
opskrift på pastasalat med rød pesto-kopi

Pesto er desuden virkelig lækkert til at bruge i pestosnurrer eller pestosnegle som fyld.

Hjemmelavet tomat pesto til tapas tilbehør

Pesto er også godt som tilbehør til et overdådigt tapasbord med gode tapasretter eller antipasti.

Rød pesto går fantastisk sammen med med oste, diverse pølser og skinke, saltmandler og et nybagt surdejsbrød. Så mangler der vist kun et par glas og en dejlig flaske rød- eller hvidvin.

rød pesto til brød og pasta

Prøv også:
Hvis du er på udkig efter andre slags pesto, kan du se nærmere på disse to: Ramsløgspesto og basilikumspesto.

Nem budgetvenlig tomatpesto på 10 minutter med kun 5 ingredienser

Jeg køber sjældent en færdiglavet pesto af flere grunde:

  1. fordi jeg synes mine egne smager bedre!
  2. fordi der tit er tilsat en masse unødvendige ingredienser. Heldigvis er pesto dejligt nemt selv at lave og det simpelthen smager så godt – det gode er, at man kan variere det.

Hvis du synes at det kan være lidt smådyrt at lave pesto, så tøv ikke – denne her opskrift er nemlig meget budgetvenlig. Den er lavet på solsikkekerner, frem for mandler. Men er du mere til en grovere variant med mandler – så kan du sagtens bare bruge det.

rød pesto med soltørrede tomater og peberfrugt
Spis den røde pesto på hjemmebagt tomatfoccacia.

rød pesto med tomater

Ofte stillede spørgsmål

Hvor stammer rød pesto fra?

Rød pesto er stammer fra italiensk køkken. Det er en del af den klassiske italienske pesto-familie, der består af tre hovedingredienser: rød pesto, grøn pesto og basilikumpesto. Selvom det er en del af den italienske tradition, har det fået et twist, der gør det populært i andre lande, herunder Danmark.

Hvor lang tid kan pesto holde sig?

Pesto kan holde sig i køleskabet i op til en uge. For at øge holdbarheden kan du hælde lidt olie over det før du sætter det i køleskabet. Når du skal bruge det skal du sørge for at det stadig er friskt og ikke har udviklet en skarp lugt.

Hvordan skal jeg fryse pesto?

For at fryse pesto skal du først hælde olie over det og så lægge det i en lufttæt beholder. Pesto kan fryses i op til tre måneder. Når du skal bruge det skal du lade det tø op i køleskabet, og ikke opvarm det. Det er vigtigt at pesto ikke udsættes for for meget varme, da dette kan ødelægge smagen.

Hvad kan man servere med rød pesto med tomat?

Med rød pesto og tomat kan man lave en række retter som fx pasta med pesto, komme på pizza, i sandwiches, eller vafler smurt med rød pesto. Uanset hvad du vælger at servere, vil den røde pesto med tomater gøre det endnu lækrere!

Kan man spise rød pesto med tomat som dip?

Ja, det kan man godt. Rød pesto er et godt valg som dip, da det er en cremet, smagfuld sauce, der smager godt sammen med tomat. Det kan serveres som en dip til grøntsager, kylling eller fisk.

Rucolapesto
Hjemmelavet pesto med rucola smager super godt og er super nemt at lave!
Gå til opskrift
Grøn pesto
Hjemmelavet grøn pesto smager vidunderligt i mange retter! Her får du en nem opskrift på pesto med basilikum og pinjekerner, på helt ægte italiensk vis.
Gå til opskrift
basilikumspesto
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments