
Rød pesto med soltørrede tomat, er seriøst god. Den er faktisk gået hen og blevet meget populær i min venne- og familiekreds. Alle der har smagt den hos mig, er helt vilde med den. Flere har fået opskriften, og selvfølgelig skal deles med Jer, her på bloggen.
Nogle af mine favoritter er en klassisk rød pesto, som jeg bruger i sandwich, til tapas eller med frisk kogt pasta. Jeg veksler lidt mellem brugen af en hjemmelavet rød pesto der er lavet med rød peberfrugt og soltørrede tomater, eller blot tomat.
Jeg synes en god hjemmelavet pesto er virkelig er lækkert, men desværre laver jeg det alt for sjældent. I sidste weekend bagte jeg disse fuldkorns sandwichboller da mine forældre kom forbi og frokosten skulle være lidt nem. I samme anledning, lavede jeg også en omgang rød pesto, som vi smurte brødende med. En hjemmelavet hummus med soltørrede tomater ville også være en god ting at smøre i sine brød.

Opskrift på hjemmelavet rød pesto med peberfrugt og tomat
Min version af rød pesto består af få ingredienser: Rød peberfrugt, soltørrede tomater i olie, hvidløg og solsikkekerner. Selvfølgelig også salt og peber. Men med kun de fem ingredienser, får du altid en lækker cremet pesto, som du kan bruge i alt fra pastaretter til brød.
Få opskriften på rød pesto med soltørrede tomater her:

Rød pesto med tomat
Ingredienser
- 1 stk rød peberfrugt
- 140 g soltørrede tomater*
- 2 fed hvidløg
- 60 g solsikkekerner*
- 45 g olivenolie*
- 2 spsk vand
- ½ stk citron
- salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
Noter
- Pestoen kan holde sig i ca. 1 uge i køleskabet.
- Du kan bruge olie i stedet for vand hvis du vil have den mere fast i konsistensen.
Fremgangsmåde
- Skær peberfrugten i mindre stykker.
- Kom peberfrugt, soltørrede tomater, pillede hvidløg, solsikkekerner og olie samt vand i en blender eller minihakker – blend til en homogen konsistens. Jeg kan godt lide, at den er lidt grov i det, men det kan du variere som du ønsker.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.
- Kom pestoen på i et skoldet glas (med låg) og opbevar det i køleskabet

Flere gode pestoopskrifter: Ramsløgspesto og basilikumspesto.
Nem tomatpesto på 10 minutter med kun fem ingredienser
Jeg køber sjældent en færdiglavet pesto af flere grunde:
- 1) fordi jeg synes mine egne smager bedre!
- 2) fordi der tit er tilsat en masse unødvendige ingredienser. Heldigvis er pesto dejligt nemt selv at lave og det simpelthen smager så godt – det gode er, at man kan variere det.
Hvis du synes at det kan være lidt smådyrt at lave pesto, så tøv ikke – denne her opskrift er nemlig meget budgetvenlig. Den er lavet på solsikkekerner, frem for mandler. Men er du mere til en grovere variant med mandler – så kan du sagtens bare bruge det.


Den bedste tomatpesto til tapas, madpakken eller frokost
Pesto kan laves med alt fra peberfrugt, basilikum, persille, tomater, ramsløg til rucola eller grønkål. Der er så mange uendelig gode smagssammensætninger når det kommer til hjemmelavet pesto. Pesto er desuden virkelig lækkert til at bruge i pestosnurrer eller pestosnegle i madpakken eller til frokost.
Pesto er også godt som tilbehør til et overdådigt tapasbord med gode tapasretter eller antipasti. Et hyggeligt bord med oste, diverse pølser og skinke, saltmandler og nybagt surdejsbrød. Så mangler der vist kun et par glas og en dejlig flaske rød- eller hvidvin.