Rejesalat med dild

Luksus rejesalat

En lækker rejesalat, der er nem og lynhurtig at lave! Den er klassisk, perfekt til ethvert koldt frokostbord og smager vidunderligt. Noget af det bedste jeg ved er at lave en dejlig rejemad med en hjemmelavet rejesalat. Det smager så godt med en hjemmelavet rejesalat, og ovenpå en skive friskbagt rugbrød er det helt eminent! Rejesalaten kan også bruges som en del af en forret, fx i små butterdejsbunde, croissants eller hjertesalatblade – det er både smukt og nemt. 

Her er min opskrift på verdens bedste rejesalat! Den er dejlig cremet, og fyldt med de bedste smage, perfekt til frokost eller en nem aftensmad. For pålægssalater er undervurderet og vildt der findes så meget lækkert pålæg.

Prøv fx også min opskrift på hønsesalat hvor bacon er blevet skiftet ud med serranoskinke. Den er også fantastisk på en skive rugbrød. 

Rejesalat til rugbød

hjemmelavet rejesalat med creme fraiche

Lynhurtig opskrift på rejesalat 

Det er virkelig en nem opskrift. Du skal blot røre rejerne sammen med mayonnaise, creme fraiche og dild, hvorefter den smages til med citronsaft til at afbalancere fedmen, og selvfølgelig salt og peber. Og så står du med en cremet og mættende rejesalat som kan bruges til det meste. Denne nemme opskrift på rejesalat er helt klassisk og traditionel, og en god gammeldags rejesalat holder jo hver gang! Særligt når det vitterligt ikke tager mere end måske 5 minutter fra du starter til du står med den færdige rejesalat. Så er det jo intet problem at lave hjemmelavet rejesalat, når det for det første går super hurtigt, og for det andet smager som en ægte luksus rejesalat.  

Inspiration til flere lækre pålægssalater: Lakserilette og æggesalat med karry.

Rejesalat med dild

Rejesalat med dild

Lækker opskrift på klassisk rejesalat med creme fraiche og dild. Den er lynhurtig at lave og smager af ren luksus.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 300 g rejer
  • 60 g mayonnaise
  • 30 g creme fraiche 18 %
  • 1 bundt dild
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Hvis du ikke allerede har drænet rejerne fra deres vand, skal du gøre det. Du skal bruge 300 g rejer, drænet vægt.
  • Rør dilddressingen sammen af mayonnaise, cremefraiche og finthakket dild.
  • Smag til med citronsaft samt salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Klassisk rejesalat med creme fraiche og dild

Det er jo den perfekte anledning at lave rejesalat og bruge til frokost pålæg. Den lækre traditionelle rejesalat er cremet til med både mayonnaise og creme fraiche, og afstemt med syrlig citronsaft. Og selvfølgelig kan man smage de små skønne rejer i denne hjemmelavede rejesalat. 

Denne gammeldags rejesalat passer sig selvfølgelig også ind som en del af en påskefrokost med gode påskeretter eller en forårsfrokost. Opskriften er så nem, at du snildt kan lave flere retter til at stille på bordet eller smøre på en dejlig skive rugbrød med surdej

hjemmelavet rejesalat med dil

rejesalat opskrifter

Den bedste dressing til rejesalat

Det er en vaskeægte luksus rejesalat, og derfor skulle der jo selvfølgelig en velsmagende dressing til. Derfor er der brugt en mayonnaise. Det må gerne være en hjemmelavet mayonnaise, det er jo kun endnu mere lækkert. For at give noget mere cremethed og også en smule syrlighed er der også tilsat creme fraiche. Du kan fx bruge græsk yoghurt for en mere fedtfattig udgave, men resultatet bliver bare ikke det samme.

Der indgår også dild i opskriften, det passer bare godt sammen med fisk og skalddyr generelt, og dermed også rejer, og så giver det en dejlig smag til rejesalaten. Slutteligt er den smagt til med citronsaft, salt og peber. Det er prikken over i’et på denne lynhurtige hjemmelavede rejesalat. Velbekomme siger jeg bare.  

Rejesalat til frokost

Tips til at gøre en lækker rejesalat endnu mere luksus

Man kan opgradere sin rejesalat eller bruge den til andet en pålæg på rugbrød. 

  • Avocado: For at gøre din rejesalat endnu mere luksus med fx at tilsætte avocado stykker, giver mere cremethed, og flere herlige næringsstoffer. 
  • Asparges: Perfekt hvis du anretter en portion hjemmelavet traditionel rejesalat ovenpå. Om aspargesene er grillede eller blancheret, begge dele er godt. Mums!
  • Fyld i croissant: Kom rejesalaten i en dejlig sprød croissant. Det lyder måske lidt spøjst, men croissants har en dejlig eftersmag af smør og smager altså godt sammen med en dejlig cremet hjemmelavet rejesalat. 
  • Salatblade: Kom rejesalaten i salatblade. Det er super smukt, og hvis du laver et helt fad fyldt med små både af reje-matroser skal det nok blive flot!
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments