Broccoliboller uden mel

Broccoliboller uden mel

Broccoliboller uden mel

BROCCOLIBOLLER UDEN MEL

Jeg er en brød-pige. Jeg elsker brød og vil bestemt ikke undlade det fra min kost – det har jeg gjort engang, men den dag i dag jeg har fundet frem til, at jeg hverken har lyst eller grund til at undlade det. Alligevel kan jeg godt lide at eksperimentere i det grønne køkken og finde på alternativer til, hvordan vi kan få lidt mere grønt ind i hverdagen.

Da jeg for omkring fire år siden var i en periode, hvor jeg valgte at undlade brød, begyndte jeg at bagte disse broccoliboller. Jeg har faktisk ikke bagt dem lige siden, men nu har de fundet vejen til mit grønne hjerte igen. Jeg fandt opskriften frem i en gammel mappe jeg har, og det gav mig lysten til at bage dem igen. Broccoliboller uden mel er virkelig nemme at lave og og kan laves på under en time. De kan bruges til alverdens, fx til sandwich eller til mellemmåltid. Jeg spiste dem selv til en dejlig og varm tomatsuppe.

Broccoliboller uden mel

BROCCOLIBRØD MED MANDELMEL

Bollerne fungere godt, som et sundere alternativ til klassiske boller og brød, hvor den almindelige brøddej er skiftet ud med broccoli, fiberhusk og mandelmel. Bollerne har et højt indhold af fibre, proteiner og grønsager, hvilket mætter og smager herligt. Det er derfor også en opskrift på et kaloriefattigt brød. Næste gang vil jeg toppe dem med nogle sesamfrø, og bruge dem som burgerboller. Det fungere nemlig rigtig godt, kan jeg huske.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ NEMME BOLLER MED BROCCOLI HER:

0 fra 0 stemmer
Broccoliboller uden mel
BROCCOLIBOLLER
Antal: 8 Stk
Ingredienser
 • 1 stk broccoli, inkl. stilk
 • 2 spsk FiberHusk
 • 1 tsk salt
 • 1 stk æg
 • 2 stk æggehvider
 • 1 spsk oregano
 • 1 tsk bagepulver
 • 4 spsk affedtet mandelmel eller blendet havregryn eller andet mel kan også bruges
Sådan gør du
 1. Varm ovnen op til 200 graders varmluft.

 2. Tag din broccoli og skyl den. 

 3. Skær den i mindre buketter og kør den gennem en foodprocessor eller blender til det er helt fint. 

 4. Æg og æggehvider vendes med broccolien. Tilføj salt, bagepulver, mandelmel og fiberhusk.

 5. Ælt dejen med hænderne til den er fast. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.

 6. Beklæd en bradepande med bagepapir og form 8 boller. Hvis du ønsker, kan du strø lidt sesamfrø på toppen. Det er lækkert, hvis man vil bruge dem som burger-boller.

 7. Bag bollerne i ca. 15-20 minutter til de er gyldne. 

 8. Nyd med smør eller ost - det smager herligt. 

 9. Velbekomme!

Opskriftsnoter

TIP: Bollerne kan fryses. Ellers opbevar dem i en lukket pose/beholder i køleskabet.

Broccoliboller uden mel

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Broccoliboller uden mel

BROCCOLIBOLLER UDEN MEL

Jeg er en brød-pige. Jeg elsker brød og vil bestemt ikke undlade det fra min kost – det har jeg gjort engang, men den dag i dag jeg har fundet frem til, at jeg hverken har lyst eller grund til at undlade det. Alligevel kan jeg godt lide at eksperimentere i det grønne køkken og finde på alternativer til, hvordan vi kan få lidt mere grønt ind i hverdagen.

Da jeg for omkring fire år siden var i en periode, hvor jeg valgte at undlade brød, begyndte jeg at bagte disse broccoliboller. Jeg har faktisk ikke bagt dem lige siden, men nu har de fundet vejen til mit grønne hjerte igen. Jeg fandt opskriften frem i en gammel mappe jeg har, og det gav mig lysten til at bage dem igen. Broccoliboller uden mel er virkelig nemme at lave og og kan laves på under en time. De kan bruges til alverdens, fx til sandwich eller til mellemmåltid. Jeg spiste dem selv til en dejlig og varm tomatsuppe.

Broccoliboller uden mel

BROCCOLIBRØD MED MANDELMEL

Bollerne fungere godt, som et sundere alternativ til klassiske boller og brød, hvor den almindelige brøddej er skiftet ud med broccoli, fiberhusk og mandelmel. Bollerne har et højt indhold af fibre, proteiner og grønsager, hvilket mætter og smager herligt. Det er derfor også en opskrift på et kaloriefattigt brød. Næste gang vil jeg toppe dem med nogle sesamfrø, og bruge dem som burgerboller. Det fungere nemlig rigtig godt, kan jeg huske.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ NEMME BOLLER MED BROCCOLI HER:

0 fra 0 stemmer
Broccoliboller uden mel
BROCCOLIBOLLER
Antal: 8 Stk
Ingredienser
 • 1 stk broccoli, inkl. stilk
 • 2 spsk FiberHusk
 • 1 tsk salt
 • 1 stk æg
 • 2 stk æggehvider
 • 1 spsk oregano
 • 1 tsk bagepulver
 • 4 spsk affedtet mandelmel eller blendet havregryn eller andet mel kan også bruges
Sådan gør du
 1. Varm ovnen op til 200 graders varmluft.

 2. Tag din broccoli og skyl den. 

 3. Skær den i mindre buketter og kør den gennem en foodprocessor eller blender til det er helt fint. 

 4. Æg og æggehvider vendes med broccolien. Tilføj salt, bagepulver, mandelmel og fiberhusk.

 5. Ælt dejen med hænderne til den er fast. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.

 6. Beklæd en bradepande med bagepapir og form 8 boller. Hvis du ønsker, kan du strø lidt sesamfrø på toppen. Det er lækkert, hvis man vil bruge dem som burger-boller.

 7. Bag bollerne i ca. 15-20 minutter til de er gyldne. 

 8. Nyd med smør eller ost - det smager herligt. 

 9. Velbekomme!

Opskriftsnoter

TIP: Bollerne kan fryses. Ellers opbevar dem i en lukket pose/beholder i køleskabet.

Broccoliboller uden mel

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu