Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Græskarboller

Samarbejde med Valsemøllen

Gå til opskrift Udskriv
Græskarboller

Min forkærlighed for efterårets grøntsager gør selvfølgelig at jeg også er helt vild med græskar. Man kan lave enormt mange lækre ting med græskar – det kan pureres, bages i ovnen, laves til suppe eller bruges til græskarboller. Det giver nemlig et vildt lækkert og svampet resultat at tilføje græskarkød til boller og så får de også verdens flotteste farve. 

Mangler du en god bolleopskrift til den kommende weekends langsomme morgener? Så tøv ej, den her opskrift vil helt klart blive taget kærligt imod. Dem jeg har bagt til, er i hvert fald ellevilde med både smag og konsistens. 

  • Græskarboller
  • Græskarboller
  • Græskarboller
  • Græskarboller
  • Græskarboller
  • Græskarboller

Opskrift på koldhævede boller med græskar

Græskarbollerne får deres fantastiske saftighed og sødme fra det revne græskar. Og de lækre boller bliver dejlig bløde af at få lov at stå og hæve i lang tid. Jeg smider derfor helst dejen sammen dagen inden jeg skal bruge bollerne og lader den hæve på køl i mindst 12 timer. Når jeg så står op dagen efter, har dejen fået en god smidighed, som netop sikrer at bollerne ikke bliver tørre. Så kan du nemt vende dejen ud på bordet, dele dejen op i 12 boller og ellers sætte dem ind i ovnen. 

Og derfor elsker jeg at lave koldhævede græskarboller – det er så nemt! Du behøver derfor ikke at stå op før solen for at rive græskar og ælte løs. Alt dette kan gøres dagen inden, så dine boller bages klar, mens du bliver klar til dagen. Da jeg ikke lader disse boller med græskar efterhæve i denne opskrift, skal du passe på med ikke at slå al luft ud af bolledejen. Vær derfor forsigtig, når du deler dejen op, og når du flytter bollerne over på bagepladen. 

Prøv også: Svampede æbleboller med hasselnødder og varme krydderier eller skønne gulerodsbrud, som også er koldhævede.

Få en nem opskrift på græskarboller her:

Reklamelinks er markeret med*
Græskarboller

Græskarboller

Saftige græskarboller, der er koldhævede natten over. Nemme at bage og har en sødlig smag.
3.17 fra 6 stemmer
Antal: 12 boller
Forberedelse15 min
Tilberedelse20 min
Hævetid12 t
I alt35 min

Ingredienser

  • 400 g græskar
  • 10 g gær
  • 500 ml vand
  • 2 tsk flagesalt*
  • 35 g græskarkerner* (Valsemøllen)
  • 400 g hvedemel
  • 300 g grahamsmel
  • 1 stk æg

Ovenpå

  • 25 g græskarkerner* (Valsemøllen)

Fremgangsmåde

Dag 1

  • Riv græskar groft på et rivejern.
  • Opløs gæren i koldt koldt og tilsæt revet græskarkød, græskarkerner og salt.
  • Tilsæt langsomt begge meltyper, og ælt dejen til du har en fast dej – dog må den gerne være klistret, men ikke flydende.
  • Sæt dejen på køl med et fugtigt viskestykke over – gerne 12 timer.

Dag 2

  • Tænd ovnen på 200° varmluft og lad ovnen varme helt op.
  • Drys mel ud på bordet og vend dejen ud på bordet.
  • Lav en bageplade, beklædt med bagepapir klar.
  • Del dejen, evt. med en spatel til 12 boller og læg dem forsigtigt hen på bagepapiret.
  • Pensl bollerne med æg og drys med hakkede græskarkerner.
  • Bag bollerne i ca. 20-25 minutter, til de er lettere gyldne.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Græskarboller med græskarkerner i samarbejde med Valsemøllen

Ud over græskarkødet, er det også især melet, som er med til at gøre disse græskarboller super gode. De er bagt på en blanding af hvedemel og grahamsmel – begge fra Valsemøllen, da jeg er rigtig glad for at bruge deres mel. Men det ved I jo nok efterhånden godt! Sammen med det revne græskar gør de gode meltyper det muligt, at bollerne også er svampede på dag 2 – hvilket faktisk er lidt af en præstation!

Netop opskriften her er lavet i samarbejde med Valsemøllen. De har nemlig nogle gode græskarkerner i deres sortiment, som bollerne her selvfølgelig skal toppes med for at pynte og vise, at det er græskarboller. De er tilmed økologiske, som jeg vægter højt. Om ikke andet, at produktet er dansk.

Du kan naturligvis også bruge andre kerner til topping, som fx solsikkekerner eller chiafrø, eller det kan udelades, hvis du ikke er så meget til crunch på toppen af bollen. 

Græskarboller

De bedste græskarboller til efteråret

Denne skønne efterårsbolle er ikke det eneste man kan udnytte græskar til i løbet af den dejlige efterårsæson. Men bollerne er selvfølgelig et oplagt valg, når skal hygges indendørs og der er brug for noget at glæde sig til, når man kommer ind fra det kolde vejr. Mine luftige boller med solsikkekerner er også skønne til efteråret, og kan spises til morgenmad eller madpakken.

Man kunne også bage et brød ud af opskriften. Det tror jeg kunne være rigtig lækkert i en bageform. Så skal du blot sørge for at indstille ovnen på en lavere temperatur og givet brødet længere tid i ovnen. 

Græskarboller
Kategorier - Bagværk, Morgenmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Tebirkes med remonce

Tebirkes med remonce

mexicansk Huevos rancheros opskrift

Huevos rancheros

avocadosmash med pocheret æg på ristet surdejsbrød

Avocadosmash med pocheret æg

Æblekompot med varme krydderier

Æblekompot med varme krydderier

øllebrød opskrift

Øllebrød med flødeskum

Scones med æble og mandler

Æblescones med mandler

kanelsnurrer opskrift

Kanelsnurrer

opskrift på råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber med vanilje

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨

marialottes

View

Jun 18

Open
Ny madplan og denne uge finder denne skønne sommersalat!⁠ 🤍⁠
⁠
I uge 25 kan du glæde dig til:⁠
🐥 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme⁠
💚 Spidskålswrap med kylling og ærtepuré⁠
🥖 Salat med varmrøget laks og hytteost og manitobabrød⁠
🥔 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella og bagte kartofler ⁠
🫑 Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce⁠
🍗 Fyldt kyllingebryst med couscous salat med feta⁠
⁠
Ugens snack er jordbærkompot, den er fantastisk! Den er perfekt til scones, til din morgengrød eller morgenyoghurt 🍓 ⁠
⁠
Ha' en fantastisk uge, venner⁠ 🤍⁠
⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 17

Open
Nu er det på tide til sommerdesserter, is og en masse lækre tider med kolde drinks og gode venner 💜 💕⁠
⁠
Dette er en af det simple lækre kager som er fantastisk at servere til fødselsdage, grillaftener, eftermiddagspause. Dette er en mandelbund med hindbærskum og friske bær 💜⁠
⁠
Jeg glæder mig hvertfald til at nyde denne i sommerhuset 🌞⁠ Faktisk går jeg bare virkelig og glæder mig til sommer, hygge og en masse tid i naturen 💕⁠
⁠
Hvad glæder du dig til nu hvor det er sommer ? ⁠
⁠
#sommerdessert #mandelbund #kagemedskum #skum #sommersødt #sommertid #dessert #fødselsdage #sommer⁠
#madinspiration #deldinmad #madlavning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK