Annonce

Boller med hampefrø

Boller med hampefrø

Sådan en omgang friskbagte boller med hampefrø kan noget. Generelt bare tanken om de her nybagte boller med solsikkekerner, gerne med et godt lag tandsmør kan få mit mundvand til at løbe i vand. Jeg elsker det simpelthen. Både til morgenmad eller eftermiddagshyggen er hjemmebag altså bare en god idé.

Jeg mener, hvem elsker ikke smagen, nydelsen og ikke mindst duften af sådan en omgang nybagte boller? Jeg er ihvertfald på holdet!

Boller med hampefrø

Boller med hampefrø

Få en nem opskrift på boller med hampefrø og surdej her. Du kan lave bollerne på under 2 timer og det er de nemmeste hampefrø boller.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Rør gæren og surdej ud i vandet.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og rør det hele godt sammen på røremaskinen ved middel hastighed i ca. 8 minutter.
  • Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 time.
  • Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, så luftboblerne bevares.
  • Form (igen forsigtigt) 10 boller.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
  • Opvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft).
  • Pensl bollerne med æg og drys med ekstra hampefrø.
  • Bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er lettere gyldne.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på boller bagt med hampefrø

Som et lille twist til bollerne har jeg valgt at komme surdej i – det gør jeg efterhånden med de fleste boller og brød jeg bager. Det giver bare en dejlig syrlig smag til bagværket. Så har du endnu ikke prøvet at bage med surdej, så er disse boller måske et godt sted at starte. Dette skyldes, at der også er en lille smule gær i bollerne – det er dog ikke nødvendigt, men så er det et andet bagværk du skal have gang i. Fx disse surdejsboller uden gær.

Bollerne her er ikke et flere-dages-projekt. Du kan faktisk bage et par surdejsboller på samme dag, som du sætter dejen over. Det kan du se i opskriften længere nede, hvor fermgangsmåden selvfølgelig siger det hele.

Hampefrøboller i samarbejde med Valsemøllen

Til disse boller har jeg anvendt Valsemøllens økologiske mel. De er bagt med Stenformalet hvedemel og Tipo 00, som begge har skønne egenskaber. De har en skøn og saftig krumme og tilmed smag. Til sidst, inden afbagning, er de penslet med et æg så de får en fin skorpe.

Har du nogle boller i overskud, hvis de altså ikke alle bliver spist med smør og ost på – så kan du bruge dem små slider. Det gjorde jeg selv, og det var en god idé!

Boller med hampefrø
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments