Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Toastbrød – bagt med surdej

Gå til opskrift Jump to Video Udskriv
Toastbrød

Når jeg tænker på toastbrød, så tænker jeg også tilbage på folkeskolen. Og her kommer den vidunderlige toast selvfølgelig ind i billedet. Jeg har godt nok spist mange toasts i folkeskolen. Man kunne nemlig købe dem i frokostpausen i den lille bod i fællessområdet, og hold nu op, jeg sørgede personligt for at der blev lagt mange 5 kroner i den biks! 

Hjemmebagt toastbrød med optimeret næringsindhold

Toasts er utrolig lækre, men har også en tendens til at være uden særlig god næring. Derfor vil jeg anbefale dig at prøve at bage dit eget toastbrød, som kan bruges til at lave de lækreste toasts, der kommer til at slå dem fra folkeren med helt hvidt brød, den billigste kogte skinke og toast-ost (er det overhovedet ost?) helt ud af banen. 

Her i mit bedste toastbrød bruger jeg fuldkorn, som optimerer næringsindholdet en hel del samtidig med at det giver en god smag. Sådan en skive af et nybagt toastbrød elsker jeg med fx noget snasket pålæg – det kunne være æggesalat med karry eller kyllingesalat med kapers.

Dej til toastbrød

Toastbrød opskrift

Min bedste opskrift på toastbrød bagt med surdej

Min bedste opskrift på toastbrød er – selvfølgelig – med surdej. I virkeligheden er det faktisk en klassisk bolledej, som jeg har lavet om til et brød. Det er derfor virkelig nemt at bage og man springer alle de (ekstra mange) foldninger over, som ellers er en af de mange forudsætninger der er for at skabe luftbobler i surdejsbagværk. 

Du skal altså bruge en klump aktiv surdej til denne opskrift. Har du ikke prøvet kræfter med surdej, så vil jeg virkelig opfordre dig til at komme i gang – det giver bare en helt anden oplevelse af både bagning og smag, når du tilføjer surdej til dit bagværk. Jeg har selv haft hænderne i surdej i lang tid og har skrevet en udførlig guide til surdej, som du er velkommen til at bruge!  

Prøv også: Manitobaboller med surdej.

Lækkert toastbrød

Bag dit eget toastbrød i ovnen 

Det kræver lidt ekstra at bage med surdej. Det, det kræver mest af, er tålmodighed. Som du også kan se i opskriften er der mange steps – men bare rolig, hvert step tager ikke så lang tid. I virkeligheden handler det bare om at have en afslapningsdag, hvor man lige ind imellem smutter forbi sin dej. 

Når du har lavet to foldninger, skal dejen hældes i en rugbrødsform, hvor den skal stå på køl natten over. Det smarte er, at dit toastbrød også skal bages i denne form, hvilket gør det ret nemt på dag to. 

I denne opskrift på toastbrød, skal brødet samlet bages i ovn i en halv time. Og herefter har du et lækkert brød, som kan bruges til at lave de bedste toasts med fyld. Eller du kan vælge at bruge brødet til den lækreste morgenmad, som selvfølgelig skal være arme riddere. Det laver jeg selv for sjældent, men det smager nu godt!

Få opskriften på lækkert toastbrød her:

Reklamelinks er markeret med*
Toastbrød opskrift

Toastbrød – bagt med surdej

5 fra 4 stemmer
Antal: 1 Brød
Forberedelse15 min
Tilberedelse30 min
Hævetid10 t
I alt10 t 45 min

Ingredienser

Toastbrød

  • 130 g surdej
  • 450 g vand
  • 350 g hvedemel
  • 50 g manitoba hvedemel*
  • 150 g fuldkorns hvedemel
  • 14 g flagesalt*

Køkkenudstyr

  • 1 Rugbrødsform, 1-1,5 L*

Noter

Læs mere om autolyse lige her*.

Fremgangsmåde

Dag 1

  • Start med at lave autolyse*: Vand og mel blandes sammen og der røres til der ikke er klumper af mel. Ingen røremaskine behøves, blot hænder eller en ske.
  • Lad dejen stå på køkkenbordet i 2 timer, tildækket i en skålen.
  • Efter et par timer, tilsættes surdej og salt. Salt skal røres godt ind i dejen – ælt gerne 10 minutters tid på røremaskine ved lav hastighed. Tjek glutennetværket undervejs, ved at tage en klump dej og brug hænderne til at strække det fra hinanden. Opstår der et hul, skal det ælte lidt mere til dejen er stærk nok.
  • Hæld dejen over i en bøtte – jeg bruger disse firkantet bøtter*, som er smarte til at vende dejen i.
  • Lad den stå på køkkenbordet i 2 timer ved stuetemperatur, mens du én gang i timen laver en foldning. Dette gøres ved at hive op i dejen, hvorefter du folder den ind over midten, hele vejen rundt (SE VIDEO længere nede). 
  • Hæld forsigtigt dejen over i en smurt rugbrødsform (smør gerne med smør).
  • Kom et vådt klæde over formen og sæt det på køl i minimum 10 timer.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet næsten morgen, en time før du skal bage, så dejen kan vågne. 
  • Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad bradepanden i ovnen blive varm.
  • Bag toastbrødet i 10 minutter ved 250° varmluft, og skru derefter ned på 210° varmluft og bag brødet ynderligere i 15-20 minutter. Har du et termometer kan du bruge dette, til at tjekke at brødet er på ca. 96-98° i midten.
  • Lad toastbrødet afkøle på en bagerist, når det er færdigbagt snart det er bagt færdigt. Lad brødet køle af på bageristen, så det ikke danner kondens i bunden. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Lav en lækker toast med fyld af ost, tomat og skinke

Når toastbrødet er bagt er det bare med at komme fyld i og smide det i toastmaskinen. Wupti, og så er der den bedste hjemmelavet toast med og ost og skinke, hvis det er det fyld du altså går med. Toastbrødet kan selvfølgelig også spises som franskbrød, særligt på første dagen og mens det er lunt. 

Folkeskolens ost, skinke og ketchup-kombi har selvfølgelig ikke ramt helt skævt. De tre ingredienser kan altså bare noget. Hvis du gerne vil gøre din toasts næringsindhold lidt bedre, foreslår jeg at lave en toast med ost, skinke og tomat og smøre brødet med sennep – nemlig en croque monsiuer, som parisertoast hedder så fint på fransk. 

Lækkert toastbrød med fyld
Kategorier - Bagværk
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

7 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

vandbakkelser opskrift

Vandbakkelser – grundopskrift

Hjemmebagte boller - luftige og nemme

Hjemmebagte boller – luftige og nemme

Ciabattaboller med surdej

Ciabattaboller med surdej

Galette med spinat, gedeost og pesto

Galette med spinat, gedeost og pesto

gulerodsbrud -1

Gulerodsbrud – bløde og luftige

glutenfrit bananbrød uden mel

Sundt bananbrød uden mel og raffineret sukker

rugstænger

Rugstænger – sprøde og gode til dips!

Luftige pitabrød

Pitabrød – luftige og lækre!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨

marialottes

View

Jun 18

Open
Ny madplan og denne uge finder denne skønne sommersalat!⁠ 🤍⁠
⁠
I uge 25 kan du glæde dig til:⁠
🐥 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme⁠
💚 Spidskålswrap med kylling og ærtepuré⁠
🥖 Salat med varmrøget laks og hytteost og manitobabrød⁠
🥔 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella og bagte kartofler ⁠
🫑 Pasta med flanksteak og peberfrugtsauce⁠
🍗 Fyldt kyllingebryst med couscous salat med feta⁠
⁠
Ugens snack er jordbærkompot, den er fantastisk! Den er perfekt til scones, til din morgengrød eller morgenyoghurt 🍓 ⁠
⁠
Ha' en fantastisk uge, venner⁠ 🤍⁠
⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK