Tebirkes med remonce

Tebirkes med remonce

Hjemmelavet tebirkes er faktisk utrolig nemme at lave. Det vil du finde ud af når du ser opskriften og går i gang. De skønne smørbagte tebirkes er lavet med gærdej med masser af smør, og den hjemmelavede remonce med marcipan gør dem dejligt svampede og lækre!

Jeg er så heldig at have fået opskriften fra min kærestes mormor. Det er nemlig hendes opskrift på disse klassiske gode tebirkes med marcipan remonce. De smager så godt, og hun havde lavet dem til os en morgen i det franske, da vi var på besøg hos hende.

Tip! Du kan opbevare dine tebirkes på frost, det kan du læse mere om under opskriften. Så er du altid sikret lidt lidt lækkert til morgenbordet.

Nemme tebirkes med marcipan remonce

Opskrift på hjemmelavet tebirkes med remonce

Hjemmelavet tebirkes smager så dejligt, og så er de ret nemme at bage selv. Du skal blot lave en gærdej, der skal have lov at hæve på køl og derefter skal du igang med at lave de lækre tebirkes.

Når de bager vil den dejlige remonce flyde lidt ud i siderne, og det er så lækkert – præcis som vi kender det fra bageren.

Tebirkes er perfekte til morgenbordet, hvad end det er i weekenden eller til en lille brunch med andre gode brunchanretninger. Jeg håber du har lyst til at prøve den nemme opskrift.

Tebirkes med remonce

Tebirkes med remonce

Nem opskrift på københavnerbirkes med remonce, som smager vidunderligt. De er gode lune og kolde, og kan spises som de er eller med pålæg. Hjemmelavet tebirkes kan bages direkte fra frost – læs noter for mere information.
5 fra 2 stemmer
Antal: 12 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse12 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
I alt1 time 52 minutter

Ingredienser

Gærdej

  • 20 g gær
  • 100 ml vand
  • 1 stk æg
  • 300 g hvedemel
  • 100 g smør
  • ½ tsk flagesalt (ca. 4 g)

Remonce

  • 100 g marcipan
  • 80 g sukker
  • 80 g smør

Desuden

  • 30 g blå birkes

Noter

Frost: Du kan give dem en lille forbagning på 3-5 minutter når de har efterhævet anden gang i 30 minutter. Herefter skal de lige afkøle, og derfra kan du pakke dem ned og lægge på frost. Når du vil bage dem tager du dem op, gerne aftenen før, eller et par timer inden og lader dem tø. Bag dem i ca. 10 minutter. 

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i koldt vand og tilsæt ægget.
  • Tilsæt hvedemel, blødt smør, sukker samt salt og ælt dejen et par minutter til den er glat og smidig.
  • Lad dejen hvilke tildækket 1 time på køl.
  • Rul dejen ud i en bredde på ca. 20 cm i bredden og 65 cm i længden.
  • Riv marcipanen groft og vend med smør og blødt smør.
  • Smør remoncen på og fold dejen over hinanden, på den lange led, så der kommer tre lag. Stangen skal nu måle ca. 5 x 65 cm.
  • Skær stangen ud i 12 stykker og placér dem på en bageplade med bagepapir. 
  • Pensl med et sammenpisket æg og drys med blå birkes på toppen. Lad dem hæve et lunt sted i ca. 30 minutter med et klæde over sig.
  • Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.
  • Bag tebirkes i ovnens midte i ca. 12 minutter til de gyldne. Hold øje med dem undervejs.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Frosne tebirkes

Hvis du vil have tebirkes på frys, kan du sagtens det!

Du skal give dem en lille forbagning på 3-5 minutter når tebirkesene har efterhævet. Herefter skal de afkøle, og derfra kan du pakke dem ned i en pose og lægge dem på frost.

Når du vil bage dine thebirkes tager du dem op, dette kan du også gøre aftenen før. Men ellers er et par timer inden du vil bage dem også fint. Lad dem tø og bag dem færdigt i ca. 10 minutter. 

Se også disse opskrifter: Hjemmebagte boller – luftige og nemme eller rosinboller.

opskrift på hjemmelavet tebirkes fra frost
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1017
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments