Græskarkage med creamcheese

Opskrift på Græskarkage med creamcheese

Græskarkage er en nem og lækker kage, der smager af varme krydderier og efterår. Men vi kan vist også blive enige om, at græskar i sig selv skriger af efterår, ikkesandt? Jeg er ihvertfald vild med græskar, og har efterhånden bygget bloggen godt op med forskellige græskar opskrifter -flest i det salte køkken, men også lidt i det søde.

Opskriften lavede jeg for nu et par uger siden med søde Anna, som jeg besøgte i Odense. En hel weekend fik vi spist, snakket, fotograferet og hygget omkring en masse lækker mad. Måske du også opdagede her på bloggen eller Instagram, at vi også lavede den lækreste panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing? Paninien var ihvertfald et ret stort hit blandt jer, der følger med.

Græskarkage med creame cheese frosting

Græskarkage

Græskarkage med frosting smager lækkert og passer til efteråret. Kagen har mindre sukker i og er dejlig svampet. Find en nem opskrift her.
4,86 fra 7 stemmer
Antal: 6 Personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

Kagen

Frosting

  • 100 g flødeost
  • ½ stk citron
  • 15 g flormelis

Topping

Fremgangsmåde

Kage

  • Renset græskar koges mørt og blendes derefter til en puré.
  • Mel, bagepulver, krydderier og salten blandes sammen.
  • I en anden skål piskes æg, citronskal og sukker sammen. 
  • Tilsæt puréen og melblandingen. Lad dejen stå og hvile i 10 minutter, så den samler sig lidt.
  • Kom dejen i en smurt springform (ca. 21-24 cm i diameter).
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i 20-25 minutter.
  • TIP: Stik med en gaffel i midten, for at se om dejen hænger ved. Gør den det, skal den have 3 minutter mere.

Frosting

  • Rør flødeost med flormelis og citronsaft.
  • Smør den på den afkølede kage og pynt med pecannødder og revet citronskal.
  • Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Græskarkage med creame cheese frosting

Opskrift på græskarkage med frosting

En græskarkage er nem at lave og kræver blot at du forkoger græskarret. Derfra er den meget lige til og en kage som du kan bikse sammen i et snuptag. Jeg elsker hvordan græskarret bidrager med sødme, og det gør netop også at der skal mindre sukker i dejen.

Når kagen er afkølet topper jeg den med en lækker ostecreme, som laves af friskost, flormelis og lidt citronsaft- og skal. God bagelyst!

Græskarkage

Græskarkage med mindre sukker

Kage indeholder oftes lidt (større) mængde af sukker. Men da græskar har en dejlig sødme i sig selv, har vi skruet lidt ned for sukkermængden. Du kan altid tilføje mere, hvis du har en sød tand. Dog er det ikke nødvendigt, da ostecremen på toppen også tilføjer lidt sødme.

Ostecremen må du desuden ikke undvære (!) – det smager bare for godt på! Men det kommer måske an på hvor ‘sund’ du vil gøre kagen. Ihvertfald er der jo sparet på mængden af sukker i selve kagen. 

Er du vild med kager der har grøntsager i sig, så kan du se nærmere på min squashkage – den er tilmed sukkerfri, og med en skøn og cremet frosting ovenpå.

Græskarkage opskrift
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

7 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments