
Græskarkage er en nem og lækker kage, der smager varmt og af efterår. Ikke desto mindre indeholder græskarkagen varme krydderier, der passer til årstiden. Men vi kan vist også blive enige om, at græskar i sig selv skriger af efterår, ikkesandt? Jeg er ihvertfald vild med græskar, og har efterhånden bygget bloggen godt op med forskellige græskar opskrifter.
Græskarkage med frosting
Opskriften lavede jeg for nu et par uger siden med søde Anna, som jeg besøgte i Odense. En hel weekend fik vi spist, snakket, fotograferet og hygget omkring en masse lækker mad. Måske du også opdagede her på bloggen eller Instagram, at vi også lavede den lækreste panini med serranoskinke, mozzarella og sennepsdressing? Paninien var ihvertfald et ret stort hit blandt jer, der følger med.

Græskarkage med mindre sukker
Kage indeholder oftes lidt (større) mængde af sukker. Men da græskar har en dejlig sødme i sig selv, har vi skruet lidt ned for sukkermængden. Du kan altid tilføje mere, hvis du har en sød tand. Dog er det ikke nødvendigt, da ostecremen på toppen også tilføjer lidt sødme.
Ostecremen må du desuden ikke undvære (!) – det smager bare for godt på! Men det kommer måske an på hvor ‘sund’ du vil gøre kagen. Ihvertfald er der jo sparet på mængden af sukker i selve kagen.
Er du vild med kager der har grøntsager i sig, så kan du se nærmere på min squashkage – den er tilmed sukkerfri, og med en skøn og cremet frosting ovenpå.
Få en opskrift sund græskarkage her:

Græskarkage
Ingredienser
Kagen
- 300 g græskar (rå vægt)
- 2 stk æg
- 1 tsk bagepulver*
- 1 tsk kanel, kardemomme og stødt ingefær
- 100 g hvedemel
- 1/2 stk citron, skal
- 75 g rørsukker*
- 1 nip flagesalt*
Frosting
- 100 g flødeost
- 1/2 stk citron (saft)
- 1 spsk flormelis*
Topping
- 16 stk pecannødder* (eller valnødder)
- 1/2 stk økologisk citron (skal)
Fremgangsmåde
Kage
- Græskar koges mørt og blendes derefter til en puré.
- Mel, bagepulver, krydderier og salten blandes sammen.
- I en anden skål piskes æg, citronskal og sukker sammen.
- Tilsæt puréen og melblandingen. Lad dejen stå og hvile i 10 minutter, så den samler sig lidt.
- Kom dejen i en smurt springform (ca. 21-24 cm i diameter).
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 graders varmluft i 20-25 minutter.
- TIP: Stik med en gaffel i midten, for at se om dejen hænger ved. Gør den det, skal den have 3 minutter mere.
Frosting
- Rør flødeost med flormelis og citronsaft.
- Smør den på den afkølede kage og pynt med pecannødder og revet citronskal.
- Velbekomme.

