Annonce

Fastelavnsboller af vandbakkelser med solbærskum

Nemme fastelavnsboller af vandbakkelser med solbær

Om lidt er det fastelavn, og det betyder selvfølgelig, at det også er tid til fastelavnsboller. Selvom det nok ikke er alle, der med voksenalderen holder fast i traditionen med at klæde sig ud, så tror jeg nok vi kan blive enige om, at fastelavnsboller ikke skal lægges på hylden, selvom man bliver ældre. 

Jeg har lavet fastelavnsboller af vandbakkelser med fyld af solbærmarmelade og en lækker solbærskum. Du kan sagtens bruge en anden syltetøj eller marmelade – men altså se lige den smukke, blålilla farve, som solbær giver!

Du kan også lave andre variationer med de luftige vandbakkelser, fx disse citron fastelavnsboller med lemoncurd og flødeskum vendt med vanilje og citronskal eller klassiske fastelavnsboller med flødeskum og vaniljecreme. To skønne varianter med gode smagskombinationer!

Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbær er også en sand klassisker, som er bagt med gær. De skal derfor formes på en helt anden måde.

Nemme fastelavnsboller af vandbakkelser med solbærskum

Fastelavnsboller af vandbakkelser med solbær

Fastelavnsboller af vandbakkelser med solbærskum smager vidunderligt. Du kan erstatte solbær med fx hindbær i opskriften.
5 fra 4 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

Flødeskum

Fremgangsmåde

  • Pisk fløden til en let, men en sprøjtefast flødeskum, og vend vaniljesukker og solbærmarmelde i. Kom flødeskum op i en sprøjtepose med 12 mm stjernetylle i. 
  • Flæk vandbakkelserne (du kan bruge denne opskrift) og kom ca. 10 g marmelade i bunden pr. stk.
    opskrift fastelavnsboller af vandbakkelser
  • Sprøjt herefter solbærflødeskum i og læg vandbakkelseslåget på. Sigt med flormelis henover lige inden servering. Har du frysetørret solbærpulver, kan du også drysse et nip på. 
    fastelavnsboller vandbakkelser med fyld
  • Nydes bedst på dagen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nemme fastelavnsboller af vandbakkelser

Det er ret nemt at lave hjemmelavet vandbakkelser. Og det giver en luftig og let fastelavnsbolle, som skiller sig ud.

Fastelavnsboller af vandbakkelser er faktisk min yndlings fastelavnsbolle. Jeg køber den hvert år hos Meyers, og sidste år smagte jeg én med kanel og æble. Hold op, hvor var den god! Det tror jeg bliver næste års projekt. 

Men for nu har jeg kastet mig ud i noget ret simpelt fyld. Nemlig solbærskum lavet af pisket fløde og solbærmarmelade. Fyldet kan man jo altid lege med, når først vandbakkelsen er på plads. 

Nemme fastelavnsboller af vandbakkelser-2

Nemme fastelavnsboller af vandbakkelser

Opskrift på vandbakkelser med fyld af solbærskum

Når du har bagt de luftige vandbakkelser, skal du starte med at halvere dem. Herefter fylder du dem med fyld, som du nu ønsker – du kan komme vaniljecreme i, kompotter, flødeskum eller som jeg gør: Bærskum med solbær. 

Jeg har først fyldt mine med en spiseske marmelade i bunden og derefter har jeg sprøjtet flødeskummet på, der bare lige er vendt sammen med solbærsyltetøj. Nemt, lækkert og ret æstetisk, hvis jeg selv skal sige det!

Fastelavnsbolle med marmelade og solbærflødeskum

Fastelavnsboller af vandbakkelser adskiller sig en del fra de klassiske, da man tydeligt kan se fyldet. Derfor kan man gøre lidt ekstra ud af sit fyld, så det ser flot ud. Jeg bruger derfor en stjernetylle til at sprøjte skummet ud mellem vandbakkelserne. 

Har du mere marmelade eller solbærsyltetøj tilbage? Så kan du bruge det i en hjemmelavet solbæris! Det er virkelig lækkert og giver en god tekstur til den cremede is.

opskrift fastelavnsboller af vandbakkelser
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments