Klassiske fastelavnsboller med flødeskum og creme

fastelavnsboller med flødeskum opskrift

Nu nærmer vi os fastelavn med hastige skridt. Fastelavn betyder fastelavnsboller i seriøst mængder! Har jeg ret? Selv er jeg rigtig glad for de luftige vandbakkelser, der fyldes med en skøn vaniljecreme og flødeskum. Sådan en helt klassisk hjemmelavet fastelavnsbolle.

Jeg vil i dag dele opskriften på den bedste vaniljecreme, som jeg selv laver igen og igen og fylder i mine fastelavnsboller. 

“Bollen” til fastelavnsbollerne er nemme at bage og det kan du se i min grundopskrift på vandbakkelser. Når du først har bagt dem og de er afkølet, er de klar til at blive skåret over. Så kan du fylde dem med lækre mousser, cremer og/eller flødeskum. Fx er kombinationen i disse fastelavnsboller med lemoncurd og citronskum helt vidunderlig. Det samme med disse solbær fastelavnsboller. Du kan jo bage vandbakkelserne og fylde dem med forskellige fyld – det vil dine gæster eller hvem du serverer dem for, med garanti synes er spændende. 

vandbakkelse fastelavnsboller med flødeskum

Fastelavnsboller med flødeskum og creme

Skønne fastelavnsboller med flødeskum og vaniljecreme lavet med luftige vandbakkelser.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

Vaniljecreme

  • 1 stk vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 2 stk æggeblommer
  • 1 spsk Maizena
  • 200 ml sødmælk

Flødeskum

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Vandbakkelser

  • Bag vandbakkelser efter denne opskrift.

Vaniljecreme

  • Skrab kornene ud af din vaniljestang og bland med sukker. Kom alle ingedienser (inkl den tomme vaniljestang) i en gryde og pisk det godt sammen.
  • Bring gryden i kog under konstant omrøring, og kog den ind i et par minutter til den tykner. Tag gryden af blusset og hæld cremen i en skål sæt den på køl, til den er helt kold. Husk at fjerne vaniljestangen. 

Flødeskum

  • Pisk fløden til en let, til en sprøjtefast flødeskum, og vend vaniljesukker i. Kom flødeskum op i en sprøjtepose med 12 mm stjernetylle i. 

Saml fastelavnsbollen

  • Smelt chokoladen over vandbad. Kom det herefter i en pose, og klip et mikrohul i bunden så du kan drizzle det på fastelavnsbollerne.
  • Skyl jordbær og skær hvert jordbær i skiver.
  • Flæk de afkølede vandbakkelser og kom 1 spsk afkølet vaniljecreme i bunden af hver fastelavnsbolle.
  • Sprøjt flødeskum ovenpå vaniljecremen, top med jordbær og og læg vandbakkelseslåget på. Drys med chokolade og lidt flormelis henover lige inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den bedste hjemmelavet vaniljecreme til fastelavnsboller 

Det er vigtigt med en god creme til fastelavnsboller. Derfor skal der heller ikke spares på en god vaniljestang, hvis du spørger mig. Køb en god én af slagsen, der er tyk = gode tegn. 

Vaniljecremen laves på helt klassisk vis og det er så hurtigt at lave. Vaniljekornene skrabes ud af en vaniljestang og blandes lige med lidt sukker. Derefter skal alle ingredienser i en lille kasserolle, piskes godt sammen og koges op under omrøring til den tykner. Kasserollen tages af blusset og cremen sættes på køl, til den er helt kold. 

Du kan desuden se alle mine opskrifter til fastelavn lige her

fastelavnsboller med flødeskum og creme

fastelavnsboller med flødeskum

Opskrift på nemme fastelavnsboller flødeskum og creme

Det er nemt at bage vandbakkelserne, og da de blot fungere som en ”skål” eller bolle for fyldet der kommer i bagefter, slipper du for at frygte at din creme flyder ud under bagning som ved klassiske fastelavnsboller med gærdej

Vandbakkelserne flækkes og fyldes først med en lækker og cremet vaniljecreme med masser af vanilje i. Dernæst kommer flødeskummen på, som sprøjtes ud med et stjernetyl. Det er nemlig så flot. Til sidst sættes låget på, og du kan påføre lidt smeltet mørk chokolade for synet og smagen skyld. Det er nemt lige at smelte lidt chokolade, så prøv endelig.  

Klassiske fastelavnsboller med flødeskum 

De bedste fastelavnsboller indeholder fløde – i en eller anden forstand. Sådan er det bare. Uhm! Der er som beskrevet ovenfor flere gode kombinationer for fyld i de luftige vandbakkelser. Men en traditionel og sikker vinder er den klassiske version med flødeskum og creme. Det er simpelt, men godt. Du kan også komme en spiseske syltetøj i bunden, hvis nu den skal opgraderes lidt. Eller toppe med et jordbær og chokoladeswirl, som på billederne.

Du kan faktisk købe dig nogle færdiglavede fastelavnsboller på frost og bage dem i ovnen. Mens de bager eller afkøler en smule kan du forberede fyldet: Vaniljecreme og flødeskum. Du kan lave opskriften her fra bunden, eller du kan tage udgangspunkt i dele af den.

Du kan desuden lave vaniljecremen dagen før du skal bruge den eller om formiddagen. Det tager derfor ikke lang tid at bikse en portion fastelavnsboller med flødeskum og creme sammen. 

Klassiske fastelavnsboller med flødeskum og creme
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 999
4,75 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments