
Sunde romkugler? Ja, du læste rigtigt! Min gode veninde og jeg er begge igang med at læse til eksamen – og ingen eksamen, uden lidt sødt til ganen. Vi kastede os derfor ud i disse sundere romkugler, den anden dag, som er fyldt med proteiner og sunde fedtstoffer. De er super nemme at lave, også er de også glutenfrie.
Romkugler uden dadler
Sunde romkugler uden dadler. Disse romkugler er uden tilsat sukker, og er altså ikke sødet med dadler. I stedet indeholder de en lidt special ingrediens, som hverken er dadler eller en kagerest. Vi nød dem om eftermiddagen, da de var blevet kolde. Haps for en lækker snack, som kan spises med god samvittighed, hvis man er på den lidt sundere bølge.
Er du alligevel vild med dadelkugler, er det også altid en sikker vinder. Hvis du bruger grundopskriften kan du altid selv spæde til med smag. Du kan også gå direkte til disse orangekugler med chokolade, som smager helt vidunderligt. De er trillet i kokos og har den skønneste smag af appelsin.
Sunde romkugler med bønner
Romkuglerne her lavet på kidneybønner. Du kan også bruge sorte bønner, vi havde dog kun kidneybønner til rådighed. Det blev de dog ikke ringere af. Kidneybønner er dog mere tilgængelige i nogle supermarkeder. Udover bønner er der kaffe, kokosmel og selvfølgelig rom(aroma). Kombinationen af chokolade, kaffe og rom er altså virkelig god! Derudover er kuglerne også rullet i kokosmel.
Hvis du er vild med smagen af kokos, og søger en endnu mere intens smag af det, kan du afprøve min opskrift på bountykugler eller bountykage. Begge dele også i den sunde udgave.

Opskriften på sunde romkugler er her:

Sunde romkugler
Ingredienser
- 1 dåse kidneybønner
- 1 stk moden banan
- 3 spsk romaroma*
- 1 tsk vaniljepulver*
- 1 spsk espresso
- 50 g mørk chokolade* (grofthakket)
- 1 dl kokossukker*
- 4 spsk affedtet mandelmel*
- 1 dl kokosmel* (+ til at rulle i)
Fremgangsmåde
- Start med at smelte din kokossukker og kom derefter alle ingredienser, undtagen kokosmel i en foodprocessor og blend det til en jævn masse.
- Form kuglerne og rul dem i kokosmel eller krymmel.
- Sæt kuglerne på køl, gerne en times tid inden de spises.
- Velbekomme!
