Sunde romkugler med bønner – uden mel og sukker

glutenfrie sunde romkugler

Hjemmelavet sunde romkugler? Ja, du læste rigtigt! De er super nemme at lave, også er de også uden mel og sukker. Opskriften på sunde romkugler er naturligvis anderledes end dem du køber ved bageren, da ingredienslisten er forskellig. De er nemlig lavet med sorte bønner.

Disse sunde romkugler kombinerer den naturlige sødme fra dadler med de sundhedsfordelene ved sorte bønner, hvilket resulterer i en lækker godbid, der er rig på fibre, protein og vitaminer. Denne nemme opskrift vil glæde dine smagsløg og samtidig give dig et boost af næring. De er lette at lave og bruges ofte som et sundere alternativ til de klassiske romkugler, som man laver med kagerester.

glutenfrie sunde romkugler

Sunde romkugler med sorte bønner

Disse sunde romkugler er super nemme at lave, også er de både sukker- og glutenfrie. De er fyldt med proteiner og sunde fedtstoffer og smager dejligt.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 10 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

Romkugler

Desuden

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Kom bønnerne i en sigte og skyl dem godt i koldt vand.
  • Kom derefter alle ingredienser, undtagen chokolade, i en foodprocessor og blend det til en jævn masse.
  • Hak chokolade groft og rør i massen.
  • Sæt massen på køl i 45 minutter.
  • Form kuglerne og rul dem i kokosmel eller krymmel. 
  • Sæt kuglerne på køl, til de skal spises. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tips til opskriften på sunde romkugler

  • Sorte bønner: Du kan bruge kikærter i stedet for sorte bønner eller kidney bønner.
  • Våd dej: Hvis du oplever at massen bliver for våd kan du tilsætte lidt mandelmel, kokosmel eller havregryn.
  • Valg af dadler: Vælg dadler af god kvalitet, gerne dem fra papæske eller medjool dadler, da de er mere juicy i konsistensen.
  • Chokolade: Hvis du vil gøre dem mere syndige, kan du smelte en god chokolade og overtrække kuglerne.

Opskrift på sunde romkugler med dadler og banan

At forberede disse sunde romkugler er en leg. Blot blend dadler og sorte bønner sammen, form blandingen til små kugler, og rul dem i kokosmel eller kakao for ekstra smag. Du kan endda tilføje nødder eller frø for en ekstra knasende konsistens.

Disse sunde romkugler er uden sukker, og er kun sødet med dadler og banan. De er derfor ikke overdrevet søde, men har en dejlig bitterhed fra chokolade og kakaopulver. De smager super godt! De er sådan en lækker snack, som kan spises med god samvittighed, hvis man er på den lidt sundere bølge.

TIP! Er du vild med at søde ting med dadler, så er disse dadelkugler også altid en sikker vinder herhjemme. Hvis du bruger grundopskriften kan du altid selv spæde til med smag.

sunde romkugler med bønner

sunde romkugler

Sunde romkugler med bønner

Sunde romkugler med dadler og sorte bønner er det perfekte alternativ til traditionelle søde snacks. De er ikke kun lækre, men også en fantastisk måde at tilfredsstille din søde tand på, uden at gå på kompromis med sundheden.

Romkuglerne her lavet på sorte bønner, men du kan også bruge kidneybønner, som er mere tilgængelige i nogle supermarkeder. Udover bønner er der kaffe, kokosmel og selvfølgelig rom(aroma) i den sunde romkuglemasse. Kombinationen af chokolade, kaffe og rom er altså virkelig god! Derudover er kuglerne også rullet i kokosmel.

opskrift på sunde romkugler med sorte bønner

Prøv også:
Hvis du er vild med de sunde romkugler, så prøv at hop over til min opskrift på sunde træstammer hvor du kan bruge samme dej.

Sunde snickerskugler
En nem opskrift på sundere snickerskugler med dadler, peanuts, peanutbutter og chokoladeovertræk. Opskriften er nem og de er perfekt som en sund snack på farten.
Gå til opskrift
dadelsnack med peanuts
Sunde bountykugler
Hjemmelavede bountykugler med kokosmælk, kokosmel og mørk chokolade. Opskriften er uden sukker og smager virkelig godt.
Gå til opskrift
Sunde bounty kugler
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments