Nem opskrift på københavnerbirkes med remonce, som smager vidunderligt. De er gode lune og kolde, og kan spises som de er eller med pålæg. Hjemmelavet tebirkes kan bages direkte fra frost - læs noter for mere information.
5 fra 2 stemmer
Servings: 12Stk
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse12 minuttermin
Hævetid1 timet30 minuttermin
I alt1 timet52 minuttermin
Ingredients
Gærdej
20ggær
100mlvand
1stkæg
300ghvedemel
100gsmør
½tskflagesalt(ca. 4 g)
Remonce
100gmarcipan
80gsukker
80gsmør
Desuden
30gblå birkes
Noter
Frost: Du kan give dem en lille forbagning på 3-5 minutter når de har efterhævet anden gang i 30 minutter. Herefter skal de lige afkøle, og derfra kan du pakke dem ned og lægge på frost. Når du vil bage dem tager du dem op, gerne aftenen før, eller et par timer inden og lader dem tø. Bag dem i ca. 10 minutter.
Fremgangsmåde
Opløs gær i koldt vand og tilsæt ægget.
Tilsæt hvedemel, blødt smør, sukker samt salt og ælt dejen et par minutter til den er glat og smidig.
Lad dejen hvilke tildækket 1 time på køl.
Rul dejen ud i en bredde på ca. 20 cm i bredden og 65 cm i længden.
Riv marcipanen groft og vend med smør og blødt smør.
Smør remoncen på og fold dejen over hinanden, på den lange led, så der kommer tre lag. Stangen skal nu måle ca. 5 x 65 cm.
Skær stangen ud i 12 stykker og placér dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl med et sammenpisket æg og drys med blå birkes på toppen. Lad dem hæve et lunt sted i ca. 30 minutter med et klæde over sig.
Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.
Bag tebirkes i ovnens midte i ca. 12 minutter til de gyldne. Hold øje med dem undervejs.