Arme riddere – french toast med hindbærcreme

Arme riddere

Arme riddere er en af mine foretrukne morgenmadsretter, især til om weekenden, hvor det altid er hyggeligt at smovse lidt ekstra. Arme riddere passer også perfekt på et brunch bord, som eftermiddagssnack eller som dessert, hvor man craver noget simpelt. 

Opskriften her er i udviklet i samarbejde med Valsemøllen, da vores samarbejde i år har ændret sig lidt. Efter jeg har åbnet en spisebar med min kæreste, er jeg nemlig begyndt at kreere flere opskrifter med fokus på mindre madspild her på bloggen. Det er så dejligt, når ens samarbejder, udvikler sig i en retning, hvor alt går op i en højere enhed, så jeg er virkelig taknemlig for at mine interesser også giver mening for Valsemøllen. I denne opskrift stopper du madspild ved at bruge dit daggamle brød. 

Gammeldags Arme riddere

Arme riddere – french toast

Gammeldags arme riddere, også kaldet French Toast. Arme riddere er perfekte til morgenmad og dessert.
5 fra 3 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Arme riddere

Bærcreme

  • 250 g mascarpone
  • 20 g flormelis
  • 60 g friske hindbær

Noter

TIP: Cremen kan tilpasses årstiden. Har du fx ingen hindbær, men en æblekompot ståede eller ribsgele, kan det bruges.

Fremgangsmåde

Arme riddere

  • Pisk æg, mælk, kardemomme, salt og sukker godt sammen.
  • Varm en pande op på middelvarme med smør.
  • Dyp brødskiverne i blandingen på begge sider – bare kort, så de ikke suger for meget og bliver bløde. Steg dem i 1,5-2 minutter på hver side, til de er gyldne.

Creme

  • Rør alle ingredienser sammen til en creme.
  • Server dine arme riddere med friske bær (hvis du har), lidt sirup og friske bær, alt efter hvad der er i sæson.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Skal vi kalde det for french toast eller arme riddere?

Arme riddere bliver også kaldt for French toast, og jeg synes faktisk begge navne er gode, derfor bruger jeg dem lidt i flæng. Lige meget hvad, så smager arme riddere jo overdrevet godt! Som jeg nogle gange siger: Mums filibabba. 

Og hvorfor vi så lige i Danmark kalder det arme riddere, er egentlig et rigtig godt spørgsmål. French toast er det amerikanske navn, mens de i England også kalder det for Poor knights og nogle gange Poor knights of Windsor. Og muligvis er retten opstået samtidig med at nogle fattige, engelske soldater fandt ly i Windsor Castle. Men det er muligvis også bare en skrøne. Hvem ved. 

Arme riddere uden mælk

Arme riddere brød

Gammeldags Arme riddere

Brug dine brødrester til gammeldags arme riddere

Denne opskrift er endnu en blandt mange perfekte Stop madspild-opskrifter, fordi du kan få brugt dit kedelige, tørre brød i stedet for at smide det ud. Med en brødrister kan du nemlig hurtigt friske brødet op, inden du dypper det i æggeblandingen og steger det på panden. Foretrækker du french toast, der er bløde inden i, kan du nøjes med pandestegningen. 

Opskriften her er på helt klassiske, gammeldags arme riddere, som kan justeres alt efter hvad du har på hænderne af krydderier og toppings. Jeg bruger kardemomme, men kanel passer også rigtig godt.  

Du kan også lave arme riddere uden mælk

Mælken kan sagtens erstattes med en plantebaseret drik, hvis du ikke kan tåle mælk. Spiser du vegansk, skal opskriftens æg også erstattes – det kan gøres ved at tilføje lidt ekstra væske og chiafrø, som fungerer som bindemiddel på samme måde som æg. I så fald skal blandingen med mælk, chia og sukker stå og trække i ca. 20 minutter.  

Det perfekte tilbehør til arme riddere

Min yndlingsdel af at lave french toast er uden tvivl de mange muligheder for tilbehør. I denne opskrift laver jeg en lækker bærcreme af mascarpone, flormelis og hindbær, som bare skal piskes sammen. Du kan også bruge en rest marmelade, hvis du ikke har bær = endnu mindre madspild!

Frugt og bær og skyr eller græsk yoghurt smager også vildt godt til, så man får lidt syrligt modspild til det søde. I den anden grøft er det også totalt lækkert med honning eller sirup, fx en hjemmelavet kanelsirup for lidt ekstra krydderier. De arme riddere kan også sagtens spises som de, eller med den altid geniale Nutella og/eller banan kombination. 

Tilbehør til Arme riddere
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments