Toast med ost og skinke

Toast med ost og skinke

Klassisk toast er herrenemt at lave og kræver kun toastbrød, ost, skinke og smør. Amen altså, det lækkert. Faktisk er det jo en parisertoast og der er både den perfekte tømmermændsmad, men også comfort food, særligt når man vil bruge minimal tid i køkkenet og har lyst til snasket frokost eller aftensmad. Og skal det da være lidt ekstra gourmet toast over det, kan du jo komme lidt sennepsmayo eller grøn pesto i. 

Jeg er selv stor fan af toast, fordi det er nemt og kan laves i hvilket som helst hjem, da det kræver simpelt udstyr. Og så har man altså også bare næsten altid nogle skiver ost og skinke, som er den perfekte måde at friske daggammelt brød op med. 

Toast med ost og skinke

Toast med ost og skinke opskrift

Sådan laver du den bedste smørstegte toast 

Tippet til den perfekt sprøde yderside på toast er smør. Der skal smør udenpå, så brødet bliver ekstra sprødt og karamelliserede. Mums. Du kan bruge lige den smør du vil, det samme gælder brødet. Jeg vil dog foreslå dig at bruge noget du allerede har, da en toast ikke kræver nyt brød – faktisk fungere daggammelt brød supergodt, som toast brød.

Jeg bruger daggammelt hjemmebagt toastbrød med surdej til min parisertoast, men du kan naturligvis bruge hvad du har eller gå efter det du kan købe der allerede er lavet til formålet. Et hjemmebagt fuldkornsbrød kan også bruges. Hvis det passer i dit toastjern så kan det bruges, eller så laver du da bare din lækre toast med ost og skinke på panden!

Toast, sandwich, panini – kært barn har mange navne. Vi har samlet vores sandwich opskrifter på bloggen, hvor du kan finde lidt inspiration.

Få opskriften på hjemmelavede toast med ost og skinke her:

Toast med ost og skinke opskrift

Toast med ost og skinke

Toasts med ost og skinke kan laves i toastjern og på panden. Få opskriften her på en klassisk lækker toast som du kan spise til frokost eller nem aftensmad.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Toast
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

 • 8 skiver toastbrød
 • 60 g grovkornet sennep
 • 4 skiver kogt skinke
 • 4 skiver gouda
 • 30 g smør (til stegning)

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

 • Lad din toastmaskine varme godt op.
 • Smør 4 skiver brød med sennep og læg først en skive skive ost og dernærst skinke på hver brødskive. Kom den anden brødskive ovenpå.
 • Smør ydersiden af brødet med smør og steg hver toast gylden i din toastmaskine eller på panden, til overfladen er sprød og gylden samt osten er smeltet.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lav din toast i toastjern, i panini grill eller på panden

Toast kan laves på flere måder. Ingredienslisten er den samme, men fremgangsmåden er en smule forskellig. 

 • I toastjern: eller toastmaskine er den klassiske måde, hvor du lader jernet varme godt op, mens du samler din toast. Derefter lægges toasten ind i det varme toastjern og steges til osten er smeltet og brødet gyldent. 
 • I panini grill: Er en form for et aflang toastjern, derfor er fremgangen egentlig den samme for de to. Prøv også at lave en grillet panini der minder lidt om toast – det er mere bare en sandwich, men stadig med skinke og ost.  
 • På panden: Denne metode er til dig, som ikke har et af de fancy jern. Frygt ej, du kommer ikke til at gå glip af noget. Opvarm panden med en klat smør, saml din toast, og læg den på den varme pande. Når den er gylden på den ene side vender du forsigtig med en pallete eller tang. Steg den anden side, og på ingen tid har du også en lækker fransk toast

Du behøves altså ikke investerer i et fancy toastjern for at lave parisertoast, for du har formentlig allerede noget der kan bruges! 

Jeg har flere idéer til toast, blandt andet den søde udgave arme riddere også kendt som french toast, hvor brødet bliver stegt på panden efter at have været dyppet i den søde æggemasse. Som ligeså, er en perfekt mulighed for at få brugt daggammelt brød som toast brød. Du vælger selv salt toast eller sød toast.

Toast med ost og skinke i toastjern

Hjemmelavet toast med ost og skinke

Det er pærenemt og derfor også perfekt til teenageren der bare altid er sulten, for de kan selv lave dem, mens du kan bruge din tid på noget andet.

Der skal bare ost og skinke i min toast. Gerne dobbelt op på ost! En god smelteost, fx gouda eller cheddar! Det sikre at toasten bliver perfekt snasket og lækker! Din hjemmelavet toast kan selvfølgelig fyldes med din yndlingsost og yndlingspålæg. Når du eksperimenterer med din toast, om det er gourmet toast eller bare en lækker toast på pande, så husk osten – Hvis den er snasket når du er færdig, så har du gjort det rigtigt. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments