Glasnudelsalat med rejer, avocado og edamame bønner

glasnudelsalat-med-rejer

Denne glasnudelsalat med tigerrejer er en lækker og nem salat, der er fyldt med smag, flotte farver og masser af grønt. Den er lavet af lækre ingredienser, der giver en frisk salat, som du kan lave på bare 15 minutter. 

Denne salat med glasnudler er perfekt som en let frokost eller aftensmad, og den er også et godt valg til en picnic eller buffet. Den er også velegnet til at tage med på farten, da den er let og hurtig at lave.

glasnudelsalat-opskrift

Glasnudelsalat med rejer

Opskrift på en nem og lækker glasnudelsalat med rejer, avocado og edamame bønner.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse15 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Salat

  • 100 g glasnudler
  • 200 g tigerrejer (fra frost)
  • ¼ stk spidskål
  • ½ stk avocado
  • 100 g sukkerærter
  • ½ bundt friske koriander
  • 100 g edamame bønner

Dressing

  • 1 fed hvidløg (presset)
  • ½ stk lime (saften og skal)
  • 5 g riseddike
  • 16 g soyasauce*
  • 15 g sukker
  • 10 g sesamolie*

Noter

Tip! Hvis du har nogle cashewnødder, peanuts eller sesamfrø kan du drysse dem over salaten inden servering. 

Fremgangsmåde

  • Kog glasnudler efter pakkens anvisning.
  • Tø tigerrejer op fra frost, hvis du ikke har købt dem friske.
  • Snit spidskål fint. Skær avocado og sukkerærter i tynde skiver.
  • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen i en skål.
  • Varm en pande op, og steg tigerrejerne sprøde i et par minutter. Her kan du evt. krydre med lidt sweet chilisauce eller blot lidt salt.
  • Vend de kogte nudler sammen marinaden samt spidskål, finthakket koriander, sukkerærter, edamame bønner og rejerne. Top med skiver af avocado.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på salat med glasnudler og tigerrejer

Tilberedningen af denne salat er meget enkel. Den bedste måde at tilberede glasnudelsalat på er ved at kombinere glasnudler med friske grøntsager og en smagfuld dressing. 

Glasnudlerne er kogt al dente og vendt med sprød fintsnittet spidskål, stegte tigerrejer og en dejlig dressing der er lavet med blandt andet limesaft, sesamolie, riseddike, hvidløg, soya og sukker. Derudover er der koriander, avocado, sukkerærter og edamame bønner i salaten. Dette giver salaten en lækker kombination af smag og tekstur, som er inspireret fra det asiatiske køkken. 

Brugbare tips til opskriften på glasnudelsalat

  • Du kan variere salaten ved at tilføje andre grøntsager som for eksempel gulerødder, peberfrugter, ærter eller lignende.
  • Du kan bruge andre typer af rejer, fisk eller kylling, hvis du foretrækker det.
  • Du kan også bruge andre typer af dressing, såsom en chilisauce eller peanutbutterdressing.
  • Du kan også bruge andre typer af nudler, såsom risnudler eller sobanudler.
  • Du kan toppe med fx sesamfrø, peanuts eller cashewnødder hvis du foretrækker.

Salat med glasnudler er en skøn ret til frokost eller aftensmad

Salat med glasnudler er en skøn ret, der er fyldt med smag og farver. Det er en lækker og nem ret, som du hurtig kan bikse sammen til frokost eller aftensmad. 

Wok med kylling og nudler
Hvis du elsker wok med kylling, er denne wokret med kylling og nudler lige noget for dig. Opskriften er super nem og fyldt med grøntsager.
Gå til opskrift
wokret med kylling og grøntsager

Glasnudelsalaten er også en god ret til at tage med på farten, da den også er god dagen efter du har lavet den. Så hvis du er på udkig efter en lækker og nem salat, så er denne glasnudelsalat med tigerrejer, avocado og edamame bønner det perfekte valg! 

glasnudelsalat

Glasnudelsalat med rejer, avocado og edamame bønner

Hvordan kan man forberede glasnudelsalat, så den holder sig frisk længere?

For at forberede glasnudelsalat, så den holder sig frisk længere, skal du følge disse trin: 

1. Skyl glasnudlerne grundigt og lad dem stå i koldt vand i ca. 10 minutter.

2. Tilsæt en smule olie til vandet, når du koger glasnudlerne, så de ikke klistrer sammen.

3. Kog glasnudlerne i ca. 5 minutter, eller indtil de er al dente.

4. Skyl glasnudlerne med koldt vand og lad dem dryppe af.

5. Sæt glasnudelsalaten i køleskabet, så den holder sig frisk længere.

Glasnudelsalat med tigerrejer, avocado og edamame bønner
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments