Wok med kylling, nudler og grøntsager

wok med kylling og nudler

Wok med kylling og nudler er en fantastisk lækker hverdagsret. Sådan en omgang nudler med kylling er god til dage, hvor man ikke har så meget tid og overskud, men alligevel gerne vil spise et godt, hjemmelavet måltid mad.

Denne opskrift på wokret med kylling er stærkt inspireret af det asiatiske køkken – du vil derfor finde smagfulde, asiatiske ingredienser som soyasauce, fiskesauce og lime i ingredienslisten. Udover asiatisk umami byder min kyllingewok også på masser af grøntsager og selvfølgelig lækre stykker kylling.

Hvis du er mere til en wok med oksekød, kan du også prøve den opskrift. Den er også med nudler og en masse dejlige grøntsager.

Du kan finde flere spændende og smagsfulde opskrifter på asiatiske retter fra det asiatiske køkken på bloggen.

Asiatisk wok med kylling og grøntsager

Man kan lave asiatisk wok med kylling på rigtig mange forskellige måder. I denne opskrift bruger jeg farverige grøntsager – gulerødder, edamamebønner, aspargesbroccoli og rød peberfrugt. Du kan dog også sagtens tilføje flere grøntsager eller bytte ud, hvis du har fx et kålhoved i køleskabet, der snart skal bruges. Al slags kål, almindelig broccoli, squash og svampe kan også snildt bruges til kylling wok. 

For at give masser af smag til sådan en portion wok med kylling og grøntsager, er det helt essentielt med en sauce. Jeg holder den simpel og balanceret – noget sødt, noget salt, noget surt, umami og noget stærkt. Jeg har valgt ingefær som det stærke element, men du kan også sagtens tilsætte chili til din wokret med kylling. Chiliflager, chili paste og frisk chili kan alle bruges til wok med kylling og nudler. 

wok med kylling

opskrift wok med kylling

Opskrift på wok med kylling og nudler

Denne kylling wok ret består sådan set bare af nudler med kylling, grøntsager og en sauce. Der skal altså steges kylling, snittes og steges grøntsager, blandes sauce og koges nudler. Brug dine yndlingsnudler – glasnudler, ægnudler, fuldkornsnudler eller hvad du nu har lyst til. 

Imens nudlerne koger, kan du stege kylling og grøntsager. Grøntsager skal steges ved ret høj varme – gerne i en wok –  da de helst både skal få farve og beholde lidt bid. Til sidst steges nudler med grøntsagerne og det hele vendes sammen. Prikken over i’et er at servere din kyllingewok med peanuts, koriander og ekstra lime på toppen.

Hvis du foretrækker ris, kan du også lave retten med ris fremfor med nudler. 

wokret med kylling og grøntsager

Wok med kylling og nudler

Hvis du elsker wok med kylling, er denne wokret med kylling og nudler lige noget for dig. Opskriften er super nem og fyldt med grøntsager.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Dressing

 • 5 cm ingefær
 • 25 ml fiskesauce
 • 50 ml soyasauce*
 • 1 stk lime (saft og skal)
 • 25 g akaciehonning

Wok

 • 350 g nudler
 • 3 stk gulerødder
 • 6 stk aspargesbroccoli
 • 1 stk rød peberfrugt
 • 100 g edamame bønner (optøet fra frost)
 • 500 g kyllingebryst

Topping

Fremgangsmåde

Dressing

 • Riv ingefær på et rivejern.
 • Rør fiskesauce, soya, saften og skal fra lime, honning og revet ingefær sammen i en skål. Smag til med ekstra honning, lime eller soya, så det passer til dine smagsløg.

Wok

 • Skær aspargesbroccoli, gulerødder og peberfrugt i mindre stykker. Tø edamame bønner op.
 • Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra.
 • Varm en pande op til medium varme. Kom lidt olivenolie på panden, og steg kyllingebrysterne i ca. 5-6 minutter på hver side. Tag dem af panden og lad dem hvile. Skær herefter i skiver.
 • Varm en pande (gerne en wok) op ved middelhøj-varme. Tilsæt lidt olivenolie og svits aspargesbroccoli, gulerødder og peberfrugt i et par minutter. 
 • Kom de kogte nudler i grøntsagsblandingen i og svits et par minutter yderligere. Tilsæt edamame bønner, dressingen og vend det hele godt sammen. Kom stykker af kylling i, og vend med.
 • Anret med saltede peanuts og top med koriander efter behov.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lækre nudler med kylling lavet i wok

Asiatisk wok med kylling og grøntsager er blot én måde at lave en wokret på. På min blog finder du også langt flere opskrifter på nemme wokretter – perfekte til hverdagen!

Se også andre opskrifter med kylling her:

Kylling og asiatisk mad går fantastisk sammen, især i karryretter. Om det så er en panang karry med kylling eller en grøn karry med kylling. Prøv også min opskrift på karrysuppe med kylling og kokosmælk. Har du lyst til noget andet end asiatisk, skal du endelig gå på opdagelse i mine mange opskrifter med kyllinge og lade dig inspirere!

wokret med kylling og grøntsager
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments