Mexi bowl med ris, pulled pork, bønner, grønt og nachos

mexi bowl med tortilla chips

Her får du en nem opskrift på mexi bowl med ris, bønner, avocado, tomater, agurk, koriander, tortilla chips og pulled pork. Serveret med en kold Corona til – så er vi i Mexico!

Jeg elsker mexicansk mad og har en del opskrifter her på bloggen. Denne opskrift manglede også bare, da det er noget af det bedste jeg ved. Mexi bowl er spækket med alverdens grønt og er smuk for øjet med de mange farver. Desuden er det en af de bedste måder at give resterne nyt liv! Gårsdagens tortilla eller taco blev måske spist op, men der er stadig en masse fyld tilbage der intet fejler. Det kan friskes op i en herlig skål med ris og tortilla chips. 

Mexi bowl med ris og kød

Mexi bowl

Mexicansk salat bowl aka mexi bowl består af en lækker skål salat med blandt andet agurk, ris, bønner, koriander, tomat, tortilla chips mv. Du kan bruge en rest af ris, eller erstatte med fx quinoa. Jeg har serveret med en rest pulled pork, men du kan også bruge kylling eller udelade fuldstændig. Super nemt!
5 fra 2 stemmer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

 • 200 g ris
 • 0,5 stk agurk
 • 12 stk cherrytomater
 • 1 dåser sorte bønner*
 • 100 g dåse majs
 • 300 g pulled pork
 • 2 stk avocadoer
 • 100 g tortillachips
 • 1 bundt friske koriander
 • friskkværnet peber
 • 2 stk lime

Fremgangsmåde

 • Kog ris efter pakkens anvisning. Lad dem derefter afkøle, medmindre du foretrækker dine ris lune.
 • Skær agurk i tern og tomater i kvarte.
 • Dræn bønnerne og majs, og lad dem derefter afdryppe.
 • Læg de forkogte ris i bunden, top med pulled pork, agurk, tomater, bønner, majs, tortilla chips, most avocado og koriander.
 • Giv salaten et kværn peber og masser af lime. Servér med ekstra guacamole og chips.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

I min opskrift har jeg brugt pulled pork, da det har en lækker krydret og saftig smag som egner sig eminent i mange retter. Der er også samlet en del opskrifter med pulled pork, som jeg klart synes, at du skal tage et kig på, hvis du er glad for pulled pork, og vil prøve nogle forskellige opskrifter med det!

Mexi bowl med grøntsager og bønner

Ingredienser til mexi bowl

 • Ris: I denne opskrift på mexicansk bowl fungere ris som en af de mættende elementer. Desuden er ris forholdsvis smagsneutrale, og tillader de resterende elementer at skinne igennem.
 • Bønner: Sorte eller kidney, brug hvad du har. Om du har kogt nogle fra tør eller om de kommer fra dåse, er egentlig op til dig. Bønnerne er en ingrediens som går igen i mange af de mexicanske retter, og derfor skal den selvfølgelig også med her. 
 • Kød: Jeg bruger pulled pork, men kylling eller oksekød er også lækkert. Enten i skiver eller som pulled. Hvis du har en rest fajita eller krydrede hakket oksekød fra gårsdagens taca aften, kan du uden tortillaen faktisk lave et super måltid. 
 • Grønt: agurk, majs, tomat – kan også være en portion hjemmelavet tomatsalsa eller majssalsa. Hvis du har noget salat eller kål af en art kan dette også komme i din mexi bowl med bønner, det giver ekstra sprødhed. Husk blot at skære det tyndt eller hakke det fint, det er klart det lækreste, og så kan du også få plads til alle elementer på din gaffel/ske – den perfekte bid.
 • Tortilla chips: De giver noget ekstra sprødhed og salt til denne sunde opskrift på taco bowl. Desuden er de nemme at lave selv, hvis du har nogle tortilla der bør spises, eller du overvejer at smide ud. Skær dem blot i stykker som du kender tortilla chips som, og bag i ovnen til de er sprøde. Så kan du før du kommer dem i ovnen selvfølgelig krydre dem som de passer dig og din mexi bowl med ris.
 • Lime: vigtigt! Denne herlighed skal selvfølgelig, som alle andre retter og opskrifter, smages til med salt og peber, MEN også lime. Server evt. en limebåd med hver skål så kan alle tilpasse syrligheden til deres smagsløg. 
 • Guacemole: Selvfølgelig skal der guacamole på – det er jo en af verdens bedste dips! Jeg har lavet en nem og yderst lækker opskrift på guacamole, som du kan lave til. Det giver retten noget lækker fedme og er god til at dæmpe stærke smage fra fx kødet. Dertil er det den perfekte dressing, når det kommer til mexi mad.
 • Koriander: Enten elsker man dem, ellers hader man dem. Jeg ELSKER koriander. De pynter særligt mexicanske retter, men smager også lækkert. 

Anret mexi bowl på forhånd eller gør som var det taco aften, og anret en masse skåle med alle toppings og sæt en skål på hver plads. Så kan alle selv danne sin egen taco bowl. Om det så er mexibowl med bønner og kød, eller en mexibowl med ris og grøntsager skal det nok blive en fantastisk hyggelig stund. 

Opskrift på mexi bowl med ris og pulled pork

En mexi bowl er spækket med gode ingredienser fra det mexicanske køkken. I min har jeg en bund af ris, hvorpå der er toppet med alle mine yndlings toppings, eller fyld havde det været en tortilla. I min mexi bowl med ris er der skønne kilder til protein fra bønnerne og pulled pork, som jo sagtens kan skiftes ud med en rest af noget kylling eller oksekød. Dertil skal der være nogle sprøde grøntsager, og derfor har jeg skønne agurketern og halverede cherrytomater. 

Det er virkelig en nem opskrift, og ud kan lave hurtig aftensmad hvis du har ris fra dagen før. For det er jo bestemt også en god måde at få brugt sine rester af kogte ris på. Derudvover bruger jeg en rest pulled pork i min mexi bowl.

Dertil er min taco bowl med pulled pork spækket med grøntsagerne som man kender fra mexicansk køkken. Grøntsager såsom avocado, tomat og ej at forglemme, bønner – mmm jeg er altså bare vild med hvordan så simple ingredienser kan give så god smag!

Inspiration til flere mexicansk-inspireret mad: Rösti med mexi-fyld og  chili con carne

Mexi bowl opskrift

Mexi bowl med ris og pulled pork
Prøv også at lave lækre pulled pork tacos!

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments