Pommes Rösti med mexicansk inspireret fyld
Den helt klassiske kartoffel rösti uden topping af alverdens ingredienser synes jeg kan være lidt kedelig. Jeg kan virkelig godt lide den enkle kartoffelret, hvis den bruges som tilbehør til fx cote du boeuf eller helstegt kylling. Det er ihvertfald en anderledes måde at spise kartofler på, end de helt klassiske kogte eller ovnbagte kartofler. Det er altid rart med lidt afveksling, og pommes rösti hurtigt og nemt at lave – herligt!
Egentlig havde jeg tænkt at denne pommes rösti også skulle have haft noget revet gulerod eller cheddarost i sig. Det gjorde jeg ikke alligevel, men det gjorde nu slet ingenting – de smager nemlig virkelig godt alligevel!
Pommes rösti med mexi-fyld
Ingredienser
Pommes rosti
- 2 stk bagekartoffel
- 90 ml vindruekerneolie
- salt og friskkværnet peber
Guacamole
- ½ stk rødløg
- 1 fed hvidløg
- 2 stk avocadoer
- 1 tsk stødt spidskommen*
- salt og friskkværnet peber
- ½ stk citron
Salsa
- 1 stk rødløg
- 1 fed hvidløg
- 15 stk cherrytomater
- ¼ bundt bredbladet persille
- 30 g olivenolie*
- 1 tsk flagesalt
Desuden
- ½ dåser sorte bønner* (kogte)
Fremgangsmåde
Pommes rosti
- Skræl kartofler, riv dem groft på et rivejern, og pres væden fra. Krydr med lidt salt og peber. Form og pres dem til 4 "pandekager".
- Sæt en stor pande over ved medium varme. Kom halvdelen af olien på panden og steg röstierne i ca. 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne.
Guacamole
- Hak løg og hvidløg fint.
- Mos avocadoen med en gaffel og vend løg, spidskommen og hvidløg heri. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Salsa
- Hak løg samt hvidløg fint og hak tomaterne samt persille groft.
- Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
Fyldte rosti
- Anret rosti færdiglavet, med alt fyldet på eller server dem uden ved bordet, så man selv kan komme sit fyld på.
Opskrift på pommes Rösti med mexicansk inspireret fyld
Fyldet er ikke helt atypisk, fordi sorte bønner, tomat og avocado er altså en fremrangende kombination. Og så er det ligemeget om det er i fyldte tortilla, madpandekager, i en salatbowl eller med sprøde nachos chips. Jeg elsker bare den kombination.
I dagens indlæg er ingredienserne kommet ovenpå min pommes rösti og avocadoen er blevet til guacamole, tomaterne til en hjemmelavet tomatsalsa og sorte bønner er blot kogte. Det udgjorde en dejlig mættende frokost, men kan også spises som et dejligt aftensmadmåltid.
Spændende retter med rösti
Den sprøde rösti kan spises som tilbehør eller udgøre en ret i sig selv – begge dele er super lækkert, på hver sin måde. Alligevel vil jeg lige slå et slag for at bruger röstien som en bund og derefter kommer en masse lækkert fyld ovenpå. På den måde kan den gå som et helt måltid i sig selv, som har taget under 30 minutter at lave. Lyder det ikke bare allerede herligt? Jeg er ihvertfald selv stor tilhænger af sunde og simple retter, som jeg kan tilberede på de dage hvor jeg har lidt travlt.