
Jeg er begyndt at elske kartofler. Jeg ved ikke hvad der går af mig – pludselig sniger de sig ind i alverdens opskrifter og måltider. Kender I det, at man får smag for noget i perioder, og så slet ikke kan få nok? Her mener jeg ikke de søde sager, fordi dem har jeg som regel ikke svært ved at klemme ind mellem måltiderne, haha.
Tilbage i Paris købte jeg de lækreste kartofler på ugens grøntsagsmarkeder, til denne opskrift. Alt fra bagekartofler, søde kartofler, asparges kartofler osv. kan bruges til opskriften.
Kartofler smager bare dejligt i flere afskygninger – der er så mange gode måder at tilberede dem på. Ovnkartofler er fx også tilbehør spiser jeg oftere og oftere. Hasselabck kartofler eller knuste kartofler er også to skønne måder at servere kartofler på, som tilbehør til fx culottesteg.
En kartoffelrösti der går godt til alt!
I dag skal det handle om en lidt anderledes opskrift. En dejlig klassisker, som de fleste kender – nemlig kartoffel rösti. Det er simpelthen noget at det mest simple, og jeg vil vove at påstå, at det er en af de nemmere måde at tilberede kartofler på.
Jeg har prøvet et par gange at lave rösti med søde kartofler eller med kartofler og gulerødder i kombination, og det fungere også rigtig godt. Prøv at servere dem med lækkert fyld, som jeg fx har gjort her med disse pommes rösti med mexicansk inspireret fyld.

Opskrift på nemme sprøde rösti på panden
Udformingen af kartoffelröstien minder mig lidt om en blanding af omelet og pandekage – måske også farven i virkeligheden. De skal blot rives groft, vendes med krydderier og steges på en varm pande med olie. Det er virkelig easy peasy og du får den lækreste røsti ud af det.
Jeg bruger selv opskriften ofte, og jeg topper den gerne med alverdens grøntsager, avokado og friske krydderurter. Det smager så dejligt og samtidig får man gode fibre, der mætter godt. Du kan også lave rösti med skinke og tilsætte nogle strimler, hvis du vil have lidt mere protein ind i måltidet.
Kan man lave rösti dagen før?
Du kan snildt lave dem i forvejen eller dagen før du skal bruge dem. Det gør jeg selv en gang imellem, så jeg har til en hurtig frokost. Du skal blot lige lune den færdiglavet rösti i ovnen ved 180° i ca. 7-10 minutter eller i mikroovnen.
Få opskriften her på kartoffelrösti her:

Rösti
Ingredienser
- 400 g kartoffel
- 1 stk løg
- 4 spsk olivenolie*
- 1 tsk flagesalt*
- 0,5 tsk friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern.
- Pres alt væsken ud af kartoflerne, så godt du kan.
- Hak løg fint – du kan evt. rive det.
- Vend løg sammen med kartoflerne og krydr med salt og peber.
- Varm en stor pande op med olivenolie og fordel kartoffelmassen på panden. Tryk massen flad og lad det stege ved svag varme i 6-8 minutter.
- Vend röstien og lad den stege endnu 6-8 minutter på den anden side.
- Top med friske krydderurter.
- Velbekomme.