Kartoffel rösti med sour cream & onion dip

opskrift på kartoffel rösti

Jeg er begyndt at elske kartofler. Jeg ved ikke hvad der går af mig – pludselig sniger de sig ind i alverdens opskrifter og måltider. Kender I det, at man får smag for noget i perioder, og så slet ikke kan få nok?

I dag skal det handle om en lidt anderledes opskrift. En dejlig klassisker, som de fleste kender – nemlig kartoffel rösti. Det er simpelthen noget at det mest simple, og jeg vil vove at påstå, at det er en af de nemmere måde at tilberede kartofler på.

Så slut med at købe rösti i supermarkedet, fordi nu kan du med meget få ingredienser få sprøde hjemmelavet kartoffel rösti. Det smager så godt og er en helt anden oplevelse. Og når du nu er igang med de hjemmelavede af slagsen, så kan jeg anbefale en god dip til – den får du også i opskriften.

Kartoffel rösti med sour cream & onion dip

Jeg har prøvet et par gange at lave rösti med søde kartofler eller med kartofler og gulerødder i kombination, og det fungere også rigtig godt. Men faktisk er jeg bare mest vild med de helt klassiske lavet på bagekartofler.

Jeg spiser dem til alt fra salater, med en lakserilette ovenpå eller med en god dip til. Jeg kan virkelig anbefale en god hjemmelavet sourcream & onion dip til. Sådan en helt sprød mini kartoffel rösti bliver altså bare lige ekstra god, når den dyppes i dippen.

Tip: Du kan også lave kartoffelrøstierne lidt større og servere dem med lækkert fyld som et måltid, præcis som jeg har gjort her med disse med mexicansk inspireret fyld.

kartoffelrøsti

Min bedste opskrift på nemme sprøde røsti stegt på panden

Udformingen af kartoffelröstien minder mig lidt om en blanding af omelet og pandekage – måske også farven i virkeligheden. De skal blot rives groft, vendes med krydderier og steges på en varm pande med olie. Det er virkelig easy peasy og du får den lækreste sprøde kartoffel røsti ud af det.

Tip: Alt fra bagekartofler, søde kartofler, asparges kartofler osv. kan bruges til opskriften.

Jeg bruger selv opskriften ofte, og jeg topper den gerne med alverdens grøntsager, avokado og friske krydderurter. Det smager så dejligt og samtidig får man gode fibre, der mætter godt. Du kan også lave rösti med skinke og tilsætte nogle strimler, hvis du vil have lidt mere protein ind i måltidet.

Få opskriften her på hjemmelavede kartoffel rösti her:

kartoffel røsti

Rösti med kartoffel

En simpel og dejlig opskrift på kartoffelrösti, som kan serveres til frokost og aftensmad – enten med fyld på eller som tilbehør. 
4,75 fra 8 stemmer
Antal: 6 stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Kartoffelrösti

 • 2 stk bagekartoffel
 • 1 dl smagsneutral olie
 • salt og friskkværnet peber

Sourcream & onion dip

 • ½ bundt purløg
 • 100 g creme fraiche 38 %
 • 1 stk citron
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kartoffelrösti

 • Skræl kartoflerne, riv dem groft på et rivejern, og pres væden fra så godt som muligt. Krydr med lidt salt og peber.
 • Form og pres dem til seks-otte mindre "pandekager" – brug eventuelt en udstikker, så de får en flot rund form.
 • Tag en stor pande og sæt den på medium blus.
 • Kom halvdelen af olien på panden og steg halvdelen af röstierne i ca. 5-6 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Gentag processen med de resterende.
 • Krydr med salt og peber.

Sourcream & onion dip

 • Hak purløget så fint som muligt, og rør det sammen med creme fraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Kan man lave rösti dagen før?

Du kan snildt lave dem i forvejen eller dagen før du skal bruge dem. Det gør jeg selv en gang imellem, så jeg har til en hurtig frokost. Du skal blot lige lune den færdiglavet rösti i ovnen ved 180° i ca. 7-10 minutter.

Flere opskrifter med kartofler

Kartofler smager bare dejligt i flere afskygninger – der er så mange gode måder at tilberede dem på. Ovnkartofler er fx også tilbehør spiser jeg oftere og oftere. De er fantatiske med friske krydderurter, og oftes laver jeg dem med enten timian eller rosmarin.

Hasselabck kartofler eller knuste kartofler er også to skønne måder at servere kartofler på, som tilbehør til fx en god og rosastegt culottesteg.

kartoffel rösti med dip

kartoffel røsti

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments