Annonce

Spidskålswrap med kylling

Spidskålswrap med kylling

Spidskålswraps med kylling er nok en af de nemmeste opskrifter, jeg længe har lavet. Det er så nemt, at man nærmest ikke kan kalde det for en opskrift. Selve spidskålen er jo i sig selv bare at pille bladene fri – men hvordan du steger kyllingen og laver ærtepuréen får du selvfølgelig en opskrift på. 

Spidskålswraps med kylling er sund og nem hverdagsmad, som har det hele! Spidskålsbladene er sprøde, avocadoen er cremet, der er bid og umami fra kyllingen, og ærtepuréen er både sød og syrlig. 

Spidskålswrap med kylling og ærtepuré

Sådan nogle sprøde kålwraps smager altså ret godt! Om det er lige så godt som en tortillawrap på hvedemel ved jeg ikke, men det er i hvert fald sundt og anderledes. Man skal spise et par stykker for at blive ordentlig mæt, men heldigvis mætter kyllingen og det øvrige fyld i de nemme wraps af kål også. 

Opskrift på den lækreste kålwrap med kylling og avocado

Det er super nemt at lave en lækker kålwrap. Du skal blot blende ærtepuréen, stege kyllingen og skære avocadoen i skiver. Når fyldet er klar, bruger du blot et af de yderste blade fra spidskålen som kålwrap og putter fyldet i.

Udover kylling, ærtepuré og avocado tilføjer jeg desuden ærteskud, citronsaft og solsikkekerner, men du kan også sagtens lege med ingredienserne og tilføje alt muligt andet, hvis du foretrækker.

kålwraps med spidskål

Spidskålswrap med kylling og ærtepuré

Super sprøde spidskålwraps med saftig kylling, avocado og ærtepuré. En super nem og sund wrap af spidskål. Opskriften er beregnet til to personer, og til at man spiser to wraps pr. person.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 wraps
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Ærtepuré

  • 100 g frosne ærter
  • 30 g creme fraiche 18 %
  • 15 ml æblecidereddike*
  • ¼ bundt basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Spidskålswraps med kylling

  • 1 stk spidskål
  • 2 stk kyllingebryst
  • 20 g olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stk avocado
  • 1 stk citron
  • 100 g ærteskud
  • 30 g solsikkekerner*

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Ærtepuré

  • Tø ærterne op, enten ved at hælde kogende vand over eller du kan give dem et hurtig opkog.
  • Kom ærter i en blender sammen med creme fraiche og eddike. Kom lidt basilikum i ad gangen, og tilpas dine smagsløg. Krydr med salt og peber.

Spidskålswraps med kylling

  • Steg kyllingen på panden i ca. 4-5 minutter på hver side i lidt olie. Krydr med salt og peber. Skær herefter i skiver.
  • Fjern de største yderste blade af spidskålet og disse med ærtepuré, kylling, skiver af avocado, ærteskud, citronsaft og solsikkekerner.
  • Krydr med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tips til opskriften

De her nemme wraps af kål kan nærmest varieres i uendelighed. Der er dog lidt begrænsninger, hvis du gerne vil bytte kålet ud. Hvidkål bliver for groft at tygge i, så det bør ikke bruges. Til gengæld kan du bruge lilla spidskål i stedet for almindelig for farvens skyld – det ser vildt fint ud!

Derudover kan du bruge de grøntsager du elsker, om det så er broccoli eller cherrytomater. 

Vigtigst er det bare at du fylder dine kålwraps med noget cremet, så de ikke bliver tørre. Hvis ikke det skal være ærtepuré, så prøv med fx hummus eller ajvar. Det kan også sagtens bare være en klassisk god dressing.  

Spidskålswrap med kylling og avocadoskiver
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments