Rødvinssauce

den nemme rødvinssauce

Når jeg får lyst til et måltid med ekstra forkælelse – og romantik – så er det ofte et godt stykke kød med en nem sauce og noget lækkert, grønt tilbehør. Jeg elsker især rødvinssauce til kød, og det er netop en opskrift på sauce med rødvin, der kommer på bloggen i dag! Den bedste og nemmeste rødvinssauce med fond, som er lavet helt fra bunden. 

Den nemme rødvinssauce du kan lave i hverdagen!

Til den her opskrift skal du bare bruge en lille times tid til at lave en hurtig rødvinssauce fra bunden. Den er perfekt at lave, mens du tilbereder kartofler, kød eller en salat, da den sådan set bare skal stå og simre det meste af tiden. Det er altså en nem måde at lave sauce på, hvor du samtidig får tid til at tilberede resten af et lækkert måltid. 

opskrift på rødvinssauce
Servér rødvinsaucen til en skøn flanksteak.

Opskrift på den bedste rødvinssauce med fond

Jeg laver den her rødvinssauce med fond, da jeg synes det giver et skønt resultat med en dyb smag. Jeg bruger kyllingefond/hønsefond, men du kan også sagtens bruge kalvefond, vildtfond eller oksefond. Hvis du er villig til at gå lidt på kompromis med smagen, så kan du også godt bruge en grøntssagsfond, så saucen bliver vegetarisk. 

I min opskrift på rødvinssovs starter du helt fra bunden med at stege gulerod, løg og hvidløg af i smør. Så tilføjer du rødvinen og lader det reducere. Herefter tilføjes hønsefond – eller en anden fond  – og så skal sovsen bare have lov at simre i en halv times tid, så den får masser af smag af rødvin, fond og grøntsager. Sidste skridt er så at sie grøntsager fra, så du kun har væden tilbage. Det skal endnu en gang reduceres, så konsistensen bliver tykkere. 

Saucen bliver altså ret reduceret og laves på en hurtig time, så den både får masser af smag af rødvin og grønt, og smagen samtidig koncentreres. 

rødvinssauce opskrift

Rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce lavet fra bunden med fond, grøntsager og rødvin. En af de bedste og nemmeste opskrifter du kan lave.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 5 minutter

Ingredienser

  • ½ stk gulerod
  • ½ stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 10 g smør
  • 150 ml rødvin
  • 300 ml hønsefond (ikke fra koncentrat!)

Fremgangsmåde

  • Skær gulerod og løg i mindre stykker. Steg dem sammen med hvidløg og timian i smør i ca. 1 minut i en gryde.
  • Kom rødvinen på og lad det reducere til halvdelen – det tager ca. 5-10 minutter.
  • Kom hønsefonden på og lad det hele småsimre i ca. 30 minutter.
  • Sigt nu grøntsagerne, hvidløg og timian fra og lad det yderligere småsimre indtil det har en sirupsagtig konsistens, ca. 30 minutter.
  • Smag til med salt, peber og en lille smule mere rødvin efter behov.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilbehør til en lækker intens sauce med rødvin

Rødvinssovs er jo en klassisk, god sauce, som er populær til mange udskæringer af kød. Den går især godt til culottesteg og helstegt oksemørbrad.

Udover at servere sauce med rødvin til kød, så passer saucen også rigtig godt til kartofler. Det kan være alt fra bagte kartofler, hasselback kartofler eller rosmarin kartofler. Og så er det jo oplagt også at servere resten af rødvinen til maden!

hjemelavet rødvinssauce med fond
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments