Annonce

Ærtehummus

hummus med ærter

Til tapasbordet, til madpakken, som en hurtig snack, som smørelse i sandwiches eller til en picninc er perfekt. Hummus kan man nærmest spise når som helst, og det samme gælder denne ærtehummus. Den er let at lave og smager – hvis du spørger mig – en hel del bedre end dem man kan købe i supermarkedet. 

Opskrift på ærtehummus med kikærter og tahin

Nøjagtig som almindelig hummus, laver jeg denne hummus med kikærter, tahin, citron, hvidløg og lidt spidskommen. Det er dermed en vegansk ærtehummus, som alle kan være med på. Opskriften er nem at lave, da ingredienserne blot skal blendes sammen. Jeg tilsætter vand lidt ad gangen for at ramme den konsistens, jeg bedst kan lide. 

grøn ærtehummus

Ærtehummus

Lækker og grøn hummus med ærter, kikærter og tahin er en nem og sund udgave. Den er vegansk, mætter og smager super godt.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 240 g kogte kikærter (240 svarer til én dåse)
  • 100 g frosne ærter
  • 30 g lys tahin
  • ½ stk citron
  • 1 tsk stødt spidskommen*
  • 40 g olivenolie*
  • 1 fed hvidløg
  • 100 ml vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Dræn kikærterne for vand.
  • Tø ærterne op, ved at hælde kogende vand over. Dræn vandet.
  • Kom kikærter, ærter, tahin, olivenolie, saften fra 1/2 citron, spidskommen og hvidløg i en blender. Blend og tilsæt vandet lidt ad gangen, til du opnår den konsistens du kan lide.
  • Smag til med salt og peber.
  • Anret i en skål og top med en godt olivenolie og lidt friskkværnet peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En grøn hummus med ærter

Denne opskrift er inspireret af min klassiske kikærte hummus opskrift. Her tilsætter jeg bare lidt ærter fra frost til blenderen, så jeg får en lækker, grøn hummus. Du kan bruge enten forkogte kikærter eller kikærter fra dåse. 

Da det er en ærtehummus med kikærter, smager den lidt som en almindelig hummus, bare med et twist af ærter, der giver en skøn sød smag. Ærterne farver selvfølgelig også hummusen grøn, som jeg næsten synes er den bedste del af opskriften. Du kan også bruge opskriften som basis for alle mulige slags hummus og i stedet tilsætte andre, farverige ingredienser: rødbeder, sød kartoffel, gulerødder eller spinat kunne alle være gode ingredienser i en hummus. 

Prøv disse retter med hummus: Lun perlespelt salat med grillede grøntsager og hummus eller Vegetariske kålwraps med pikanthummus.

ærtehummus opskrift
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments