Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Flanksteak – guide til tilberedning

Gå til opskrift Udskriv
rosastegt flanksteak på panden

Kan man lave perfekt flanksteak på panden? Dén udfordring satte jeg mig for at klare i den her uge, og det viser sig, at man sagtens kan få en virkelig mør og saftig flanksteak stegt på panden. Også selvom man oftest tænker på flanksteak på grill. Det er faktisk nemmere på panden end du nok tror!

Flanksteak – eller flankesteg – er et forholdvis billigt stykke kød, men hvis du tilbereder det som her i min opskrift, så får du et fantastisk stykke kød med masser af saft og smag. Det er perfekt weekendmad eller gæstemad. Du kan også snildt servere flankesteg som hovedret til nytår. 

Sådan griller du en flanksteak på panden

Når du skal lave flanksteak på panden, så kan du bruge enten en almindelig pande eller en grillpande. Hvis du mest vil efterligne flanksteak på grill, så skal du selvfølgelig vælge en grillpande. 

Min opskrift på flankesteg er til 4 personer. Det kommer selvfølgelig lidt an på størrelsen af steaken, hvor mange, der kan blive mætte: Du skal gerne bruge 125 g kød pr. person. 

Skal du lave flanksteak til mange? Så er det heldigvis super nemt at stege en sagtig flankebøf (eller fem) på panden, og du kan læse dig frem til præcis hvordan lige herunder. Spoiler alert – det går stærkt!

Flanksteak med tilbehør

Opskrift på pandestegt flankesteg

Første tip til en lækker flankebøf er at tage kødet ud af køleskabet en halv time til en time, før du skal tilberede det, så det opnår stuetemperatur. Det gør det nemlig nemmere at få et mørt frem for tørt stykke kød. 

Dernæst skal din flankesteg have et minut på hver side – på en meget varm pande! Sådan får du nemlig en god stegeskorpe. Herefter skruer du ned og steger videre i smør, indtil kødet er mørt og rosa indvendigt. Det er det ved en temperatur på ca. 56 grader. Har du et stegetermometer, så brug det endelig. Ellers skal du bare regne med ca. 3-4 minutter på hver side.  

Til sidst det allervigtigste tip. Lad nu stegen hvile! Det er ligegyldigt om du laver stegen på grill, på panden eller i ovn. Den skal hvile 10 minutters tid, før du skærer. 

Skal du stege flere bøffer, skruer du bare panden op på højeste blus, når den første steak er kommet af panden. 

Reklamelinks er markeret med*
rosastegt flanksteak på panden

Flanksteak på panden

Flanksteak på panden er nemt at lave og du kan få et lækkert rosastegt kød der er helt mørt. Her får du en opskrift på den perfekte flankesteg!
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse20 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 500 g flanksteak (eventuelt 2 stk af 250 g)
  • 10 g olivenolie*
  • 15 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste timian

Fremgangsmåde

  • Tag flanksteaken ud fra køl ca. 30-60 minutter før den skal steges, så den får stuetemperatur.
  • Steg flanksteaken på en meget varm pande i olie i ca. 60 sekunder på hver side. Skru ned for varmen og tilsæt smør og hvidløg og steg yderligere 3-4 minutter på hver side.
  • Kom steaken over på et stykke sammenkrøllet sølvfolie (det gør at bøffen ikke steger videre, men bare ligger og trækker/hviler).
  • Krydr med salt og peber.
  • Skær kødet efter 8-10 minutters hvile.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Tilbehør til flanksteak

Sådan en lækker flanksteak udskæring kan du servere til nærmest alt slags tilbehør. Generelt ville jeg servere meget af det samme, som jeg også serverer som tilbehør til oksemørbrad. 

Af grønt kunne det være hasselback kartofler eller stegt rosenkål (eller begge). 

Af sauce er det vildt lækkert med en rødvinssauce, champignonsauce eller bearnaisesuace. Any sauce går godt som tilbehør nærmest!

opskrift på stegt Flanksteak

Spørgsmål og svar til opskriften på en mør flanksteak

Hvordan er udskæring af flanksteak?

Når du skærer en flanksteak ud, så skal du skære på tværs af fibrene, som med fleste andre slags udskæring af kød. Husk at lade stege hvile, før du skærer!

Hvad skal temperaturen være på flankstegen?

Sigt efter at ramme en temperatur 56 grader, så får du en perfekt rosa steg. 

Flanksteak på panden
Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

hjemmelavet sprøde nuggets med cornflakes

Nuggets – sprøde kyllinge nuggets

Burger med gedeost og karamelliserede rødløg

Burger med gedeost og karamelliserede rødløg

Grillede kyllingespyd med barbecue

Marinerede kyllingespyd med bbq

Pulled chicken burger med sund coleslaw

Pulled chicken burger med coleslaw

Pulled pork burger med tilbehør

Pulled pork burger med coleslaw

Steak sandwich med estragonmayo og syltede rødløg

Steak sandwich med estragonmayo og syltede rødløg

Opskrift på lækker salat med sprød kylling paneret i pankorasp

Salat med sprød kylling & lækker cremet dressing

Hjemmelavet caesar-salad med cæsar dressing

Cæsar salat med kylling

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 8

Open
MELONSALAT 🍈⁠
⁠
➡️ med tre slags melon: honning, galia og cantaloupe melon. ⁠
⁠
Salaten serveres med feta, myntedressing og nødder 🤤⁠
⁠
💡TIP! Hvis du kan lide skinke i salater, kan du tilføje et par skiver parmaskinke eller Serrano skinke, da skinke og melon jo bare passer som hånd i handske. ⁠
⁠
Find salaten via link i bio, eller på Marialottes.dk 💚🤍🧡⁠
⁠
#melonsalat #meloner #madmedmelon #opskriftermedmelon⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 7

Open
Tilbage i vores dejlige sommerhus på landet 👩🏼‍🌾 Jeg elsker min nye trækasse, som min far har bygget til mig. Da billede blev taget havde jeg lige plantet salat, bladselleri og rosmarin (ja, sjov kombi, men den skulle fyldes op) 🌱☀️ Nu er salaten kommet op, 1,5 måned efter, og vi stornyder alle de dejlige spiselige ting vi har i vores sommerhus-have 🌾 I går kunne vi også høste squash, tomater, sommerporre, basilikum, krydderurter og grønkål 💛 

Har I også sået en masse i foråret, som I nyder godt af nu? 😍

#sommerhushave #sommerhus #sommerhusgrønt #køkkenhave #madblogger #sommer #grøntsagshøst

marialottes

View

Aug 7

Open
🍽🗒⁠ Madplan uge 32 er klar!⁠
⁠
Denne uge er der en ny opskrift på planen, nemlig opskrift på fyldt mørbrad med feta og soltørrede tomater!⁠
⁠
⤴️Hvis du kan lide min opskrift med fyldte kyllingebryst, så glæd dig til denne!⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Her får du et sneak-peak på hverdags planen, hvor du kan glæde dig til følgende;⁠
⁠⁠
Denne uge står den på:⁠
🍗 Orecchiette med olivenolie og hvidløg⁠
❤️ spidskålswraps med kylling og ærtepuré⁠
🍅 Fyldtmørbrad og parmesanstegte gulerødder ⁠
🥗 pouissiner og cremet spidskålssalat⁠
🐓 Kyllingedunser, salat med blåbær og avocado med raita dressing⁠
💚 Pasta med røget laks og pesto serveret med en grøn salat⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK er en af kirsebær opskrifterne jeg skrev om tidligere på ugen, nemlig semifreddo med kirsebær 🍒⁠
⁠
Hvad skal du prøve?⁠
⁠
#uge32 #madplanuge32 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter⁠
⁠

marialottes

View

Aug 5

Open
Denne smukke sag kaldes i fine (læs franske) munde en claufoutis 🇫🇷 🍒⁠
⁠
Det er en tærteformet pandekage med kirsebær, som er super nem at lave med smager fantastisk!⁠
⁠
Kirsebær er en af mine yndlings bær, og som oftest - her om sommeren - spiser vi dem direkte fra træet 🍒 ⁠
Men hvis du swiper kan du også se dem anvendt i en semifreddo, som er en dejlig afkølende "is"-dessert. ⁠
⁠
Om vinteren kender vi den fra ris ala mande, men du kan også lave noget så sommerligt, med et touch af jul, nemlig en ris alamande is! Den toppes selvfølgelig med kirsebærsovs 🍒 ⁠
⁠
🍒 Du finder denne claufoutis og alle andre opskrifter på Marialottes.dk eller med linket i bio! ⁠
⁠
#kirsebær #sommer #dessert #mariasbær #pandekagesmag⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 4

Open
PASTA - hjemmelavet eller ej 💛 Min all time favorit spise i hverdagen, når det skal være nemt, hurtigt eller hvis jeg skal have brugt op af køleskabets rester 🎈Jeg har lige nu 76 opskrifter på forskellige pastaretter på marialottes.dk 🤍 Hvor mange af dem har du mon prøvet? 💪🏻🍝

PS. Hvis du vil lave din egen pasta, kan du finde opskriften på min hjemmeside også - søg efter “hjemmelavet pasta”, og den dukker op 🥰 

PPS. Linket til pastamaskinen jeg bruger ligger i mine highlights, så kan I altid finde det 🫶🏼
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK