Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Instagram Facebook Pinterest
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Instagram Facebook Pinterest
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kager – nemme og gode opskrifter
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Flanksteak – guide til tilberedning

Gå til opskrift Udskriv
rosastegt flanksteak på panden

Kan man lave perfekt flanksteak på panden? Dén udfordring satte jeg mig for at klare i den her uge, og det viser sig, at man sagtens kan få en virkelig mør og saftig flanksteak stegt på panden. Også selvom man oftest tænker på flanksteak på grill. Det er faktisk nemmere på panden end du nok tror!

Flanksteak – eller flankesteg – er et forholdvis billigt stykke kød, men hvis du tilbereder det som her i min opskrift, så får du et fantastisk stykke kød med masser af saft og smag. Det er perfekt weekendmad eller gæstemad. Du kan også snildt servere flankesteg som hovedret til nytår. 

Sådan griller du en flanksteak på panden

Når du skal lave flanksteak på panden, så kan du bruge enten en almindelig pande eller en grillpande. Hvis du mest vil efterligne flanksteak på grill, så skal du selvfølgelig vælge en grillpande. 

Min opskrift på flankesteg er til 4 personer. Det kommer selvfølgelig lidt an på størrelsen af steaken, hvor mange, der kan blive mætte: Du skal gerne bruge 125 g kød pr. person. 

Skal du lave flanksteak til mange? Så er det heldigvis super nemt at stege en sagtig flankebøf (eller fem) på panden, og du kan læse dig frem til præcis hvordan lige herunder. Spoiler alert – det går stærkt!

Flanksteak med tilbehør

Opskrift på pandestegt flankesteg

Første tip til en lækker flankebøf er at tage kødet ud af køleskabet en halv time til en time, før du skal tilberede det, så det opnår stuetemperatur. Det gør det nemlig nemmere at få et mørt frem for tørt stykke kød. 

Dernæst skal din flankesteg have et minut på hver side – på en meget varm pande! Sådan får du nemlig en god stegeskorpe. Herefter skruer du ned og steger videre i smør, indtil kødet er mørt og rosa indvendigt. Det er det ved en temperatur på ca. 56 grader. Har du et stegetermometer, så brug det endelig. Ellers skal du bare regne med ca. 3-4 minutter på hver side.  

Til sidst det allervigtigste tip. Lad nu stegen hvile! Det er ligegyldigt om du laver stegen på grill, på panden eller i ovn. Den skal hvile 10 minutters tid, før du skærer. 

Skal du stege flere bøffer, skruer du bare panden op på højeste blus, når den første steak er kommet af panden. 

Reklamelinks er markeret med*
rosastegt flanksteak på panden

Flanksteak på panden

Flanksteak på panden er nemt at lave og du kan få et lækkert rosastegt kød der er helt mørt. Her får du en opskrift på den perfekte flankesteg!
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse20 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 500 g flanksteak (eventuelt 2 stk af 250 g)
  • 10 g olivenolie*
  • 15 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste timian

Fremgangsmåde

  • Tag flanksteaken ud fra køl ca. 30-60 minutter før den skal steges, så den får stuetemperatur.
  • Steg flanksteaken på en meget varm pande i olie i ca. 60 sekunder på hver side. Skru ned for varmen og tilsæt smør og hvidløg og steg yderligere 3-4 minutter på hver side.
  • Kom steaken over på et stykke sammenkrøllet sølvfolie (det gør at bøffen ikke steger videre, men bare ligger og trækker/hviler).
  • Krydr med salt og peber.
  • Skær kødet efter 8-10 minutters hvile.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilbehør til flanksteak

Sådan en lækker flanksteak udskæring kan du servere til nærmest alt slags tilbehør. Generelt ville jeg servere meget af det samme, som jeg også serverer som tilbehør til oksemørbrad. 

Af grønt kunne det være hasselback kartofler eller stegt rosenkål (eller begge). 

Af sauce er det vildt lækkert med en rødvinssauce, champignonsauce eller bearnaisesuace. Any sauce går godt som tilbehør nærmest!

opskrift på stegt Flanksteak

Spørgsmål og svar til opskriften på en mør flanksteak

Hvordan er udskæring af flanksteak?

Når du skærer en flanksteak ud, så skal du skære på tværs af fibrene, som med fleste andre slags udskæring af kød. Husk at lade stege hvile, før du skærer!

Hvad skal temperaturen være på flankstegen?

Sigt efter at ramme en temperatur 56 grader, så får du en perfekt rosa steg. 

Flanksteak på panden
Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Burger med gedeost og karamelliserede rødløg

Burger med gedeost og karamelliserede rødløg

Pulled pork i ovn med bbq-sauce og rub

Pulled pork i ovn – den ultimative guide!

Opskrift på lækker salat med sprød kylling paneret i pankorasp

Salat med sprød kylling & lækker cremet dressing

Pulled pork sandwich med rødkål

Pulled pork sandwich

opskrift på ranch dressing med mayo og creme fraiche

Ranch dressing

Pulled pork burger med tilbehør

Pulled pork burger med coleslaw

Steak sandwich med estragonmayo og syltede rødløg

Steak sandwich med estragonmayo og syltede rødløg

hjemmelavet sprøde nuggets med cornflakes

Nuggets – sprøde kyllinge nuggets

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Jan 30

Open
Gulerødder er en skøn grøntsag, som langt de fleste heldigvis elsker – inklusiv mig!⁠
⁠
De er skønne i farven, søde i smagen og kan både tilberedes og spises rå. ⁠
⁠
Der er utrolig mange lækre ting man kan lave med gulerødder, så hvis du er træt af bare at snacke gulerodsstave, kommer her et væld af opskrifter, som jeg håber kan være med til at inspirere dig til at bruge gulerødder i mange flere retter!⁠
⁠
🥕 Asiatisk salat med soyamarinerede kylling og gomadressing⁠
🥕 Gulerodsboller⁠
🥕 Wok med nudler og kylling⁠
🥕 Pulled pork hotdogs⁠
🥕 Gulerodsrisotto⁠
🥕 Wok med oksekød⁠
⁠
Find mange flere retter med gulerødder på Marialottes.dk. Find også retterne via link i bio!⁠
⁠
#gulerøder #carrots #opskriftermedgulerøder #marialottes⁠

marialottesdk

View

Jan 29

Open
Ugens madplan er fyldt med skønne retter. Du får lige et hurtigt indblik i den:⁠
⁠
I uge 5 kan du glæde dig til ⁠
💚 RATATOUILLE MED MOZZARELLA & PANZANELLA⁠
⁠
💚 PIKANT KYLLING I FAD MED GRØNT⁠
⁠
💚 SPANSK TORTILLA MED SØD KARTOFFEL & ROSENKÅLSSALAT ⁠
⁠
💚 STEGTE TOMATER MED GEDEOST & SALAT MED SPRØD KYLLING⁠
⁠
💚 PASTA MED ROSENKÅL OG SERRANO SKINKE⁠
⁠
💚 CÆSAR SALAT MED KYLLING⁠
⁠
Ugens søde sag er⁠
🍫 BANANKAGE MED CHOKOLADE⁠
⁠
Skal du have nogle af retterne næste uge? 😉⁠
⁠
Så er der ikke meget andet at skrive end RIGTIG GOD UGE ⭐️⁠
⁠
Knus, Maria⁠
⁠
#madplan #matplan #nemmad #gratismadplan #ugensmad⁠

marialottesdk

View

Jan 25

Open
POLENTAFRITTER ⭐️⁠ Sprøde udenpå og bløde indeni!⁠ De er bagt og ikke friturestegt. Så de kan forberedes dagen før og bages sprøde når du skal have dem.⁠
⁠
De her fritter er en fantastisk snack, eller tilbehør 🙃 De er toppet med krydderier, og her kan du virkelig tilpasse dem til din smagsløg. Giv dem f.eks. barbeque krydderi hvis du skal bruges til noget grillet, eller provencekrydderi hvis de skal bruges til en nem snack 😉 ⁠
⁠
Majsgrød koges, parmesan tilsættes, masse stivnes i et fad, skæres herefter ud i stave, vendes i olie og bages i ovnen 👩🏼‍🍳⁠
⁠
MUMS⁠! Jeg serverer dem til en skøn og cremet mayo 😋 Dyppe-dyp i dip er selvfølgelig også skønt! De er virkelig alsidige og du må bare prøve dem. Se videoen og find opskriften på Marialottes.dk⁠. 
.
.
.
#marialottes #polentafritter #fritter #nemsnack #snack #nemmad #sprødefritter #polentamel #polenta #polentagryn #sundefritter #glutenfrifritter

marialottesdk

View

Jan 24

Open
Reklame + RABATKODE TIL DIG! 🥬🍎🧀🥒🍋 Jeg har fundet det fedeste online supermarked i Kbh, som jeg er begyndt at handle fast hos: @foody.dk! De er byens billigste, har UTROLIG meget økologi og så er hjemmesiden meget brugervenlig. Jeg elsker at spare tiden på mine indkøb, og samtidig med at jeg får et bredt udvalg af fødevarer jeg kan shoppe rundt i. Vil du prøve? Jeg har skaffet en rabatkode på 50,- + fri levering til 19,- . Brug koden “Hverdagsmad”, og prøv Foody. Kan varmt anbefale det! 

► BONUS-info: De har en bæredygtig profil, og de levere varer ud på el-cykel i københavnsområdet, levere varer i genbrugsnet som returneres, de går op i at redde maden og har derfor altid gode tilbud. 

Jeg har lige fået leveret varerne her til formiddag og lavede mig denne skønne perlespeltsalat til frokost med feta, grillede forårsløg og tomater, stegt kylling, soltørrede tomater og basilikum 🥗🥬🐓 Vil du have opskriften? 🙈
.
.
.
#mindremadspild #nemopskrift #foodydk#perlespeltsalat #indkøb #hjemmelavetmad #madblogger #frokostsalat #hverdagsmad #onlinesupermarked #salat #madmedmedfølelse #økologi #bæredygtig  #madinspiration

marialottesdk

View

Jan 23

Open
Det er sæson for en masse grøntsager, blandt andet porrer, men kan man bruge det til andet end kartoffelporre suppe? JA⁠
⁠
Man kan lave mange retter med sæsonens grønt, her får du en masse inspiration til hvordan du kan bruge PORRER!⁠
⁠
Som altid kan du finde retterne og mange flere på Marialottes.dk ved fanebladet "SØG RÅVARER" og vælge porrer, eller hvilken som helst anden ingrediens! Men du kan også finde dem i dagens story eller via link i bio!⁠
⁠
🍜 RAMEN⁠
⁠
🥣 PORRESUPPE⁠
⁠
🎋 BAGTE PORRER MED SENNEPSVINAIGRETTE OG PARMESANFLAGER⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MEDE BACON⁠
⁠
🥚 PORRE VINAIGRETTE MED HAKKEDE ÆG⁠
⁠
🥧 PORRETÆRTE MED SOLTØRREDE TOMATER⁠
⁠
🐽 SVINEKOTELETTER PÅ PORRE-PEBERFRUGTKOMPOT⁠
⁠
🥣 GRØNTSAGSSUPPE⁠
⁠
Er der en af retterne som du bare må prøve? ⁠
⁠
God uge, knus Maria⁠
⁠
#porrer #madmedporrer #marialottes #opskrifter #sæsonråvarer #nemmad

marialottesdk

View

Jan 22

Open
Så nærmer vi os uge 4, dermed er det også tid til en ny madplan! ⁠
⁠
I madplan uge 4 kan du denne uge glæde dig til en brunlig mad-palette med sæsonpræget mad 😋⁠
⁠
Glæd dig til⁠
🤎 Squash lasagne serveret med salat med parmesan⁠
🤎 Jordskokkerisotto⁠
🤎 Lammefrikadeller med tabouleh salat⁠
🤎 Pasta med salvie og brunet smør⁠
🤎 Svinekoteletter med bagte kartofler og grøntsager⁠
🤎 Svampetærte med rødbedesalat⁠
⁠
OG en skøn snack, nemlig saltkarameller MMMMM⁠
⁠
Find den på dagens Story og i link i bio! ⁠
#madplanuge4 #marialottes #nemmadplan #matplanuke4⁠
#nemmeretter #godmad #hverdagsmad #mums
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2023 MARIALOTTES.DK