Champignonsauce

verdens bedste champignonsauce opskrift

Champignonsauce er en fantastisk opfindelse! En cremet sovs, der smager af champignoner og kan fuldende utallige måltider. Om du kalder det champignonsauce eller champignonsovs er helt op til dig. Det kommer nok lidt an på hvad man er vokset op med – eller måske hvor fransk man er på den, haha. Herhjemme kalder vi det i hvert fald en sauce. 

Jeg laver champignonsauce med fløde for en cremet konsistens og selvfølgelig med masser af champignoner. Det er en nem opskrift, og du kan servere den til lige dét, du har lyst til. Jeg synes selv sådan en hjemmelavet champignonsovs går perfekt til gæstemad – en god steg, kartofler og sovs. Mmmhhhh. 

Hjemmelavet champignonsauce – nem og cremet!

Verdens bedste champignonsauce er helt cremet, fuld af smag og lækker! Jeg har kridtet skoene for at få den her opskrift i hus, og jeg synes den er blevet så god. Og heldigvis er opskriften super nem. 

For at få det bedste resultat laves champignonsauce med fløde. Basta. Spørger du mig er mælk nemlig ikke nok til at give den cremede konsistens. Saucen skal desuden koges lidt ind, så den tyknes og får den helt rette konsistens. 

champignonsaucemed fløde

Opskrift på verdens bedste champignonsauce med fløde

I min opskrift på hjemmelavet champignonsovs bruger jeg brune champignon, men du kan også sagtens bruge hvide – det gør ingen forskel. 

Champignonerne skal først steges hårdt af i en gryde – og helst i smør – så de begynder at afgive væske. Dernæst tilføjer man rødløg og så hvidvin. Sidst men ikke mindst tilsættes fløden og så skal sovsen bare have lov at simre lidt, før man har verdens bedste sauce med champignon. 

verdens bedste champignonsauce opskrift

Champignonsauce

Nem og cremet champignonsauce med fløde er en god klassisk sauce til mange retter.
4,50 fra 8 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

 • 250 g champignoner
 • 1 stk rødløg
 • 10 g smør
 • 50 ml hvidvin
 • 250 ml fløde
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 • Skær champignonerne over i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen .
 • Snit rødløg helt fint i tern.
 • Steg champignonerne hårdt af i en gryde med smør, i ca. 2-3 minutter indtil de begynder at afgive lidt væske.
 • Kom løgene ved og steg dem med yderligere i 30 sekunder.
 • Kom hvidvinen på og lad alkoholen fordampe.
 • Tilsæt fløden og lad det hele småsimre indtil en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad kan man spise til champignonsauce? 

Sovs med champignon kan du servere til de fleste retter. Den smager godt til det meste kød, særligt rødt kød. Prøv fx til en god culottesteg eller helstegt oksemørbrød. Du kan også sagtens servere til plantebøffer eller veggiedeller. Både til nytår eller festlig middag.

De skønne kartoffelsoufflé, som du kan se på billedet er desuden virkelig lækker at spise med saucen, stegen og de grønne bønner. Bare et godt tip, hvis du nu står og mangler inspiration til en middagsmenu. Velbekomme!

Tiramisu-opskrifter

bedste tiramisu opskrift

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments