Tilbehør til oksemørbrad

Når det kommer til valget af tilbehør til oksemørbraden, er der mange gode muligheder for lækkert og luksuriøse tilbehør. Oksemørbrad er et lækkert mørt og dejligt stykke kød, som fortjener det bedste tilbehør. Og det er uanset om du skal servere mørbrad til nytår, andre festlige lejligheder eller blot for vennerne.

Tilbehør til oksemørbrad

Alt efter hvilken anledningen man skal spise oksemørbrad, følger der også forskellige bud på tilbehør. Skal det fx være lidt ekstravagant til en festlig middag, nytår eller bryllup? Eller skal du holde en uformel og afslappende middag for venner eller familien en fredag aften? Uanset hvilke anledning, så har jeg her nedenfor samlet en masse inspiration til tilbehør du kan servere til helstegt oksemørbrad. Du finder gode forslag på alt fra sprøde og farverige salater, lækre madbrød, sauce samt dips, grøntsager og meget andet spændende.

Jeg håber du kan finde inspiration blandt de mange opskrifter nedenfor – måske du får øje på nogle nye anderledes tilbehør til oksemørbrad, som du endnu mangler at afprøve.

Tilbehør til oksemørbrad til festlige lejligheder

Hvis du skal holde en festlig middag, bryllup eller nytår er oksemørbrad et oplagt kødvalg. Det er en udskæring som de fleste elsker! Og uanset om du laver mørbraden helstegt i ovnen, griller den eller laver bøffer af oksemørbrad så er det altid rart at indhente noget inspiration og opskrifter på lækkert tilbehør. Her kommer mine idéer.

Inspiration til kartofler til oksemørbrad

Oksemørbrad er perfekt med kartofler til. Her får du en masse inspiration til gode opskrifter med kartofler, som du måske allerede kender. Ellers håber jeg du kan få idéer til nogle anderledes og spændnede måder at tilberede kartofler på.

Kartoffel twistere på spyd
Hjemmelavede kartoffeltwistere på spyd er et perfekt som tilbehør til aftensmaden. Se også i min video, hvordan du laver kartoffelspiralerne.
Gå til opskrift
Kartoffel twistere på spyd
Ovnstegte kartofler med fetacreme og pesto
Opskrift på sprøde ovnstegte kartofler med en lækker dip, pesto og urter. Skøn tilbehør til aftensmaden eller gæstemiddage.
Gå til opskrift
Ovnstegte kartofler med dip og pesto
Kartoffelsoufflé
En kartoffelsouffle er en vidunderlig måde at spise kartofler på.
Gå til opskrift
Kartoffelsoufflé
Rösti med kartoffel
En simpel og dejlig opskrift på kartoffelrösti, som kan serveres til frokost og aftensmad – enten med fyld på eller som tilbehør. 
Gå til opskrift
kartoffel røsti
Knuste kartofler med hvidløgssmør
Knuste kartofler med hvidløgssmør er en skøn tilbehør til kød, fx bøf eller cuvette. På toppen er revet parmesan, timian og persille.
Gå til opskrift
Knuste kartofler med hvidlogssmoer
Hasselback kartofler
Hasselbagte eller hasselback kartofler? Her får du en nem opskrift på kartofler bagt i ovnen med skræl og fine riller, der giver sprøde kartofler.
Gå til opskrift
hasselback kartofler
Kartofler med fetasauce og estragon
Kartofler med fetasauce og estragon er en lidt anderledes, men lækker ret med kogte små kartofler, der er vendt i en sauce med feta. God servering til fx fisk eller kylling.
Gå til opskrift
Kogte kartofler i fetasauce
Fyldte kartofler
Lækre fyldte bagekartofler til aftensmaden smager godt og er nemme at lave! Her får du en nem opskrift på tilbehør med kartofler. 
Gå til opskrift
Bagte fyldte kartofler
Rosmarin kartofler i ovnen
Rosmarin kartofler er en skøn tilbehør, der er nem at forberede og lave. Kartoflerne vendes med olie, salt og rosmarin og bages i ovnen.
Gå til opskrift
opskrift på rosmarinkartofler
Ovnkartofler med krydderurter
Dejlige kartofler bagt i ovnen med friske krydderurter. Her får du en nem opskrift på ovnkartofler. 
Gå til opskrift
Ovnkartofler

Gode saucer til oksemørbrad

Champignonsauce
Nem og cremet champignonsauce med fløde er en god klassisk sauce til mange retter.
Gå til opskrift
verdens bedste champignonsauce opskrift
Bearnaise sauce
Hjemmelavet bearnaise sauce der er idiotsikker. Få den bedste opskrift her på bearnaisesauce og tip til hvordan du redder en skilt bearnaise under opskriften.
Gå til opskrift
Pebersauce
Peberkornssauce er let at lave og indeholder få ingredienser. Du skal kun bruge løg, timian, fløde, hønsefond og grønne peberkorn. Se her, hvordan du laver den skønne sauce.
Gå til opskrift
Pebersauce opskrift
Rødvinssauce
Hjemmelavet rødvinssauce lavet fra bunden med fond, grøntsager og rødvin. En af de bedste og nemmeste opskrifter du kan lave.
Gå til opskrift
rødvinssauce opskrift

Grøntsagstilbehør til oksemørbrad

Her får du en masse gode opskrifter på grøntsager som tilbehør til oksemørbraden. Grøntsager er altid godt at servere til kød, og særligt de grove grøntsager egner sig godt til kødet.

Bagt blomkål med brunet smør
Bagt blomkål med brunet smør og hasselnødder smager fantastisk. Her får du en nem og simpel opskrifer på det perfekte tilbehør til aftensmaden eller andre grønne retter.
Gå til opskrift
bagt blomkål opskrift
Ovnbagte tomater
Ovnbagte tomater med krydderurter er en dejlig tilbehør, som du kan bruge i salater, i sandwich eller til tapas.
Gå til opskrift
Ovnbagte cherrytomater med olie
Bønnefritter
Bønnefritter med parmesan er nemme at lave og et sundt alternativ til almindelige fritter. Laves med frosne Haricots verts bønner og krydderier.
Gå til opskrift
Ingredienser til bønnefritter i ovn
Fyldte champignon
Fyldte champignon med Parmesan ost er vidunderlige til tapas, særligt hvis du er vegetar.
Gå til opskrift
fyldte champignon med ost
Bagte jordskokker
Bagte jordskokker med timian er en skøn måde at spise jordskokker på. Det er super nemt at lave og smager dejligt som tilbehør.
Gå til opskrift
Bagte jordskokker
Bagte porrer med sennepsvinaigrette
Ovnbagte porrer – sådan laver du lækre porrer i ovnen. Her får du en nem og simpel opskrift på et skønt tilbehør til aftensmaden.
Gå til opskrift
Bagte porrer
Stegt spidskål
Her får du opskriften på et mørt og lækkert stegt spidskål, med parmesan på. Lav et smørstegt spidskål som tilbehør til aftensmaden
Gå til opskrift
Stegt spidskål opskrift
Grønne bønner med sennepsdressing
Grønne bønner med sennepsdressing er en vidunderlig og nem tilbehør, der passer til mange ting. Det er nemt at koge bønnerne og lave salaten.
Gå til opskrift
Grønne bønner tilbehør
Grillede asparges
Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø er en dejlig forret eller side-dish der kan spises året rundt. Brug hvide eller grønne asparges.
Gå til opskrift
Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø
Lynstegt aspargesbroccoli
Stegt aspargesbroccoli eller broccolini med soyadressing. Her får du en simpel og lækker asiatisk opskrift på broccolini.
Gå til opskrift
Aspargesbroccoli
Fyldte portobellosvampe med feta
Opskrift på velsmagende fyldte portobellosvampe med feta og friske krydderurter. En dejlig og simpel tilbehør til aftensmad og vegetarisk.
Gå til opskrift
Fyldte portobellosvampe med feta og krydderurter

Salater til oksemørbrad

En god salatopskrift til oksemørbraden kan man altid bruge, fordi salater er altid et godt tilbehør. En salat kan være simpel, men den kan også være fyldig – afhængig af hvad du ellers skal servere til kødet. Du kan kigge på lidt inspiration her nedenfor, hvor jeg deler lidt forskellige salater.

Bønnesalat med grønne bønner
Denne bønnesalat med feta og soltørrede tomat er både sprød, sød, syrlig og salt. Salaten er god tilbehør til mange sommer og grillretter.
Gå til opskrift
Bønnesalat med soltørret tomat og salatost
Tomatsalat med mozzarella
Opskrift på tomatsalat med mozzarella, rødløg og basilikum vendt i en skøn dressing.
Gå til opskrift
tomatsalat
Spinatsalat med edamame bønner
En frisk og lækker grøn spinatsalat med edamame bønner, blomkål og forårsløg. Vendt sammen i en skøn og cremet dressing.
Gå til opskrift
Spinatsalat med avocado
Rucolasalat
Grøn rucolasalat med feta, pinjekerner og bagte tomtaer. En skøn sommersalat der passer vil flere retter – find opskrift her.
Gå til opskrift
Rucolasalat-1
Grøn salat der passer til alt
Denne salat er fuld af grønne sager, sprøde og knasende. Salaten er bare god til alt – fisk, kylling, bøffer, dunser eller som en let frokost. Alt.
Gå til opskrift
Blandet grøn salat
Salat med blåbær, feta og avocado
Denne salat med blåbær er frisk, syrlig og cremet på en gang. Der er tilbehør til fire personer og salaten lynhurtig at smække sammen.
Gå til opskrift
Salat med blåbær, feta, ærter og avokado
Salat med agurk
Skøn salat med agurk, rucola og citronsaft- samt skal. Salaten er super nem, simpel og hurtig at lave.
Gå til opskrift
grøn salat med agurk

Brød, smør og dips som tilbehør til helstegt mørbrad

Et godt stykke brød med smør samt dips kan man spise til det meste, og det kan man selvfølgelig også spise som tilbehør til en god helstegt oksemørbrad. Her nedenfor har jeg derfor samlet inspiration, idéer og gode opskrifter på både brød og smør.

Hvidløgsbrød
Opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød bagt i ovnen. Det er super nemt og hurtigt at lave sit eget hvidløgsbrød, og det bliver helt sprødt!
Gå til opskrift
hvidløgsbrød opskrift
Græsk olivenbrød
Et lækkert og sprødt olivenbrød, som du kan lave samme dag du skal spise det. Et dejligt græsk inspireret madbrød.
Gå til opskrift
Olivenbrød
Løgbrød
Et løgbrød smager så dejligt. Man kan bruge brødet med løg til salater, suppe eller tapas.
Gå til opskrift
Opskrift på løgbrød
Foccacia med rosmarin
Opskrift på foccaciabrød med rosmarin og soltørrede tomater. Perfekt til tapas, grillaftener og suppe. Få opskrift her på nemt foccacia brød.
Gå til opskrift
Foccacia brød med rosmarin
Grydebrød med surdej
Grydebrød med surdej er et lækker brød uden kerner, og bagt med surdej. En dejlig sprød skorpe og nemt at bage.
Gå til opskrift
Grydebrød med surdej
Flettet brød med oliven og feta
Flettet brød med oliventapenade og feta. Brødet er slet ikke så vanskeligt, som overskriften måske lyder. Du kan altid sno brødet i stedet.
Gå til opskrift
Flettet broed med oliventapenade og feta
Hvidløgssmør
Hjemmelavet hvidløgssmør er nemt at lave selv. Du skal blot bruge smør, hvidløg og urter.
Gå til opskrift
tilbehør til hvidløgssmør -kopi
Kryddersmør
Hjemmelavet kryddersmør/urtesmør er nemt at lave og er skøn tilbehør til aftensmaden.
Gå til opskrift
kryddersmør til steaks
Pisket smør
Pisket smør er luftigt, cremet og utroligt delikat at servere. Som en restaurant oplevelse, og perfekt til at imponere gæsterne.
Gå til opskrift
Cremet og luftigt smør
Trøffelmayo
Hjemmelavet trøffelmayonnaise smager vidunderligt og er super nemt at lave. Her får du en opskrift med både trøffelpure og olie i.
Gå til opskrift
Trøffelmayo
Estragonmayo
Hjemmelavet estragonmayo, eller dressing om man vil. Begge dele er godt! For et par uger siden lavede jeg denne lækre steak salat med bønner og tomat.
Gå til opskrift
Hjemmelavet estragonmayo
Tatarsauce
Hjemmelavet tatarsauce er perfekt tilbehør til fisk – f.eks. som en kold dip/dressing til fiskefrikadeller, fish and chips eller fiskeburger.
Gå til opskrift
tatarsauce opskrift
Aioli
Aioli er en skøn spansk dip, som du nemt kan lave med stavblender. Her får du en hurtig opskrift på lækker hjemmelavet hvidløgsmayonnaise.
Gå til opskrift
Hjemmelavet aioli
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments