Sprøde ovnstegte kartofler med fetacreme og pesto

Ovnstegte kartofler

Sprøde ovnstegte kartofler med hvidløgsdip og pesto udgør en uimodståelig kombination af sprødhed, smag og cremethed. De ovnstegte kartofler med dip og pesto er ikke kun en fest for smagsløgene, men også en visuel fornøjelse med farver og teksturer, der komplimenterer hinanden på tallerkenen.

Denne ret er perfekt til at imponere gæster eller bare som en lækker og tilfredsstillende hverdagsmiddag. Jeg håber du har lyst til at prøve opskriften, som er nem at gå til.

Ovnstegte kartofler med dip og pesto

Ovnstegte kartofler med fetacreme og pesto

Opskrift på sprøde ovnstegte kartofler med en lækker dip, pesto og urter. Skøn tilbehør til aftensmaden eller gæstemiddage.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Ovnstegte kartofler

  • 20 stk kartofler (mellemstørrelse)
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ bundt purløg
  • salt og friskkværnet peber

Fetacreme

  • 150 g feta
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk citron
  • 50 g græsk yoghurt 10 %

Desuden

  • 1 glas grøn pesto

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Halvér kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand, ca. 10 min.
  • Kom dem i et ovnfast fad med 2 spsk olie, grofthakket persille, fintsnittet purløg samt salt og peber. Bag dem i 25 minutter til de er helt sprøde.
  • Lav fetacremen ved at blende feta, hvidløg, saften fra 1/2 citron og 2 spsk græsk yoghurt. Rør efterfølgende den sidste spsk græsk yoghurt i. Smag evt. til med salt og peber, men husk feta er salt.
  • Anret creme på et fad, top pesto og ovnstegte kartofler.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

De bedste sprøde ovnstegte kartofler du har smagt!

Der gemmer sig et lille trick bag denne opskrift. Jeg koger nemlig først kartoflerne, inden jeg steger dem færdige i ovnen.

Kogning af kartoflerne inden ovnstegning hjælper med at opnå en mere møre indre struktur og forkorter ovntiden. Men vigtigst af alt, de bliver mega sprøde!

Tre gode grunde til at forkoge kartofler inden ovnstegning:

  1. Forkorter tilberedningstiden: Kartoflerne vil allerede være delvist tilberedt efter kogning, hvilket betyder, at de kræver mindre tid i ovnen for at blive sprøde.
  2. Mere ensartet tekstur: Kogning hjælper med at opnå en mere ensartet tekstur i kartoflerne, så de er møre inde i og samtidig sprøde udenpå.
  3. Forbedret smag: Kogning kan give kartoflerne en ekstra dybde af smag, især hvis du tilføjer lidt salt til kogevandet.

En lækker feta-hvidløgs-dip til de ovnstegte kartofler

Dippen er lavet af feta, hvidløg og græsk yoghurt. Den tilføjer en forfriskende og cremet dimension til disse sprødstegte ovnkartofler. Den græske yoghurt bidrager med en let syrlighed, mens hvidløg tilfører en intens og aromatisk smag. Citronsaften runder dippen af og bringer en lys og syrlig note, der komplementerer kartoflernes fyldige smag.

Ovenpå dippen kommer jeg en lækker basilikumspesto. Den kan du nemt lave selv af frisk basilikum, parmesanost, pinjekerner, hvidløg og olivenolie eller du kan købe en god færdiglavet.

At komme pesto ovenpå dippen bidrager med en lækker, intens smag, der løfter hele retten til nye højder. Den rige og aromatiske pesto fungerer som en lækker dyppelse, der supplerer kartoflernes sprødhed og dipens cremede karakter. PRØV!

Tip! Hvis du søger mere inspiration og opskrifter på lækre kartoffel-tilbehør, så kan du finde utrolig mange på marialottes.dk.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments